mali novi prijatelj

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

mali novi prijatelj

PostPostao/la mississippi » sri tra 22, 2009 14:39 pm

Kao prvo lijep pozdrav svima :blush:
braco i ja smo odlucili uzeti malog zeku, potpuno sam neiskusna u tome pa mi ovaj forum puno pomaže,hvala vam :)
maleni su sad stari 2 mjeseca i još su kod mame, a trebali bi ga uzeti sad za koji dan, prvo dok obavimo potrebam šoping za njega
ja sam čitajući forum napravila listu stvari koje mislim da nam trebaju, ali imam još dosta nedoumica i pitanja... :blush:
kavez smo mu našli neki koji mi se čini dosta velik, kupili bi mu i pojilicu za vodu i posudicu za nuždu...a zanima me jel bi kao kućica mogla poslužiti kartonska kutija koju bi okrenili naopačke i napravili mu ulaz?

još me zanima i u vezi tog sijena što treba papati, jel toga ima za kupiti u pet centrima? što bi mu jos trebalo za jesti, vidjela sam da se spominju neke palete za juniore i mješavine sjemenki, jel to oke?

ajde ovo će biti za početak, ako mi netko odgovori puno ste mi pomogli :blush:
pozdrav
mississippi
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sri tra 22, 2009 14:47 pm

Kao prvo dobro nam došli :)
Volim kada se netko najprije informira o svemu prije nabavljanja bilo kojeg ljubimca :)
Ovako male bebe papaju sijeno, suhu hranu za juniore i piju vodicu. Tako je to do 5. mjeseca kada se polako počinje uvoditi hrana za odrasle kuniće, a potom i svježa hrana :)
Sve što ti je potrebno možeš kupiti u pet shopu. Sada već ovisi o gradu u kojem živiš koliko je koji shop opskrbljen.
Znači najbolje bi bilo cuni junior hrana za početak. On već sigurno papa i hranu koju papa i njegova mama. Bilo bi dobro da pitaš što to ona jede
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » sri tra 22, 2009 15:39 pm

dobrodosli..evo simba je vec napisala..pa samo da se nadovezem na pitanje o kartonskoj kutiji..ako ima gajbu nije mu potrebna kucica, iako se oni vole zavlaciti..kartonska kutija im moze posluziti kao "igracka-kucica"..vole takve stvari, onda je jos potrebno paziti da ne jedu karton (neku kunici bas zele papati karton, druge ne zanima) i onda je to to :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la mississippi » sri tra 22, 2009 15:56 pm

hvala vam na odgovorima :blush:
još smo uvijek nekako u nedoumici dal da uzmemo jednog ili dva zeca. znam da vole društvo, ali nisam sigurna jesmo li spremni sada odma uzeti dva, pa sam mislila da uzemmo jednog pa kada malo poraste i kad se naučimo na njega da ga damo sterilizirati/kastrirati i onda mu pridružimo drugog. jel bi to bilo tako oke?
mississippi
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 23, 2009 7:59 am

Opet pohvale :)
Kada se uzima dva kunića treba biti siguran da su različitog spola jer će se tako najviše slagati. Naravno ako su zajedno od malena onda se često slažu i istospolni, ali i tada može doći do problema, tako da je bolje da su par. Da li kunića mislite kupiti ili udomiti? Ponekad se udomljavaju kunići u paru, koji su već kastrirani/sterilizirani, tako da bi vam to olakšalo stvar. Mislim tu odluku svakako morate donijeti sami, ali ako ste odlučli kupiti kunića onda možda bolje jednog, pa kada malo naraste udomite nekog suprotnog spola. Opet je bolje za kunića da je stalno u društvu..... Ima tu tisuću i jedna kombinacija i po meni nema neke najbolje za odabrati.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la mississippi » čet tra 30, 2009 22:29 pm

evo stigli zekići :)
uzeli smo dvije cure, seke, tako da se nadam da će se slagati
malene su stvarno divne, već nakon par minuta su se dosta oslobodile, njuškaju okolo, jedu i sve
čak evo i više manje i piške u piljevinu koju smo im stavili :)
brine me jedino što ako ne shvate gdje trebaju piti vodu? nisam još dosad vidjela da idu na pojilicu...
evo i slika malenih kad su tek došle, sjedile su tako okrenute jedno pola sata :D
http://img115.imageshack.us/img115/5379/p4300166.jpg
mississippi
Zečić
Zečić

PostPostao/la pudding » čet tra 30, 2009 22:43 pm

hehe,i ti imas seke...i moje su isto :) preslatke su!
gurkaj ih do pojilice,ili je digni pa je dovedi do njih,pa im je stavi kraj usta da osjete da voda izlazi iz nje... i onda im pokazi di si je stavio...pa ce shvatit...

malo im je malesan wc.... treba to bit vece...kupi onaj kutni wc...
i umjesto piljevine bolje ti je uzet drvene pelete(ima u bauhausu)

ps.di je sijeno?
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mississippi » čet tra 30, 2009 22:54 pm

hvala ti puno na savjetima, otići ćemo u subotu u bauhaus probat naći te pelete i nabavit im veći wc
sijeno im je desno pored kućice,ne vidi se na slici, ali bez brige, imaju ga u obilnim količinama :)
mississippi
Zečić
Zečić

PostPostao/la Tupko » čet tra 30, 2009 22:56 pm

divne su ti malene! :srce:
24
slika
Tupko
Zečić
Zečić

PostPostao/la pudding » čet tra 30, 2009 22:59 pm

pođi pogledledaj pod wc link koji sam stavila..tamo ima dobar savjet za wc..
tako im sijeno,voda i wc budu na istom mjestu... na dno gajbe im mozes staviti onu prostirku,spuzvasto ono sto ide u kadu,to se lako čisti,ako se popiške po tome isto lako opereš,a toplo im je i meko...
od hrane im je najbolje davati cuni indoor i cuni fit... cini mi se da im je u zdjelici cuni crispy...i taj je dobar,ali to im je malo vise kao neka poslastica... ugl.malo prodi po forumu ove osnovne teme sto do sad nisi i sve 5 :)
jos jednom,malene su šećeri! :)
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Raul » čet tra 30, 2009 23:04 pm

Dok su tako male je najbolje davat cuni junior. Meni se cini da je to u zdjelici
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la pudding » čet tra 30, 2009 23:14 pm

nemam pojma,mozda i jes,ne vidim dobro,ucinilo mi se crispy....da,dok su mali cuni junior...ah,ne razmisljam uopce :)
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mississippi » čet tra 30, 2009 23:16 pm

je, u zdjelici je cuni crispy, još sam triput pitala tetu u trgovini jel mi to valja za male zeke i onda me uvjerava da da :huh:
oke, kupimo onda i novu hranu :)
i još jedno pitanje samo, možda će zvučat glupavo, ali kada zeke idu spavati? ja sam dosta često do kasno budna pa ne znam hoće im smetati svjetlo?
mississippi
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » čet tra 30, 2009 23:17 pm

Preslatke su :)

Ja bi ti preporucila za wc da kupis onak pravokutni za macke bez poklopca ali sa zavijenim rubom - on mi se pokazao kao najbolje rjesenje za vise kunica a i teze iz njega izbace sadrzaj jer ima rub - iz kutnog ti je sve vani u 30 sekundi

nesto ovakvo

slika
u njega stavi one pelete za loziti pec - to su stapici kupuju se u Bauhausu i pakirai su u vrece od 15 kg i kostaju oko 30 kn - oni su super - nije im mokro i nema mirisa[/url]
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Raul » čet tra 30, 2009 23:17 pm

Ne. Oni se naviknu kako ti ides. (u pravilu)
Recimo, ja preko tjedna idem spavat u 11 a budim se u 7. Preko vikenda sam duze budan, a ona sva sretna. Ali ujutro u 7 zato imam budenje :D
Raul
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan