Pripitomljavanje kunica

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Pripitomljavanje kunica

PostPostao/la Anamaria » ned vel 03, 2008 21:53 pm

:huh: Evo mene opet samo nisam sigurna da li naslov odgovara mojem pitanju koje cu postaviti.

Naime cula sam od drugih vlasnika kunica kako im njihove slatke male ljubavi daju da ih drze u ruci, okrenu na ledja, ceskaju po trbuhu i sve sto spada u mazenje kunica.

S druge strane moja mala zvijer ne da se ceskati po trbuhu i ne voli kada ju primim u ruke imam osjecaj da ga to jako uplasi i istraumatizira stoga mi ga je uzasno zao i izbjegavam to ciniti.

Voljela bih steci njegovo povjerenje tako da se ne boji npr popesti mi se u krilo i zaspati, a opet bojim se da ga samo nepotrebno plasim i prisiljavam na nesto sto kunica plasi.

Dakle da li da pustim svoju malu krznenu ljubav na miru ili da ga polako privikavam na drzanje u rukama iako se on tome protivi.
Anamaria
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » ned vel 03, 2008 21:59 pm

Mišljenja sa različita :D

Imala sam kunića koji je obožavao biti na rukama i dao se na leđa i sadašnji je takav :)
Uzimala sam ih u ruke od malih nogu, prvog dana i mazila ih...naravno u tim trenucima se na rade nikakvi pregledi (to tek kad se naviknu)

sad ti preporučam da sjedenš na pod, čekaš da zeko dođe do tebe, pa ga maziš, pa satviš u krilo, pa tek onda uzmeš u ruke i nosiš :)

za okretanje na leđa treba steći povjerenje i taj okret napraviti naglo jer je njima zapravo ugodno na leđima
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » ned vel 03, 2008 22:00 pm

Koliko je zekica stara?

tu imaš fotke kako ispravno nositi kunića:

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=4
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anamaria » ned vel 03, 2008 22:03 pm

Moj zeko ima 11 mjeseci. Dala si mi jako dobar savjet probat cu to da prvo sjednem na pod pa ga stavim u krilo.
Anamaria
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » ned vel 03, 2008 22:09 pm

Važno je da zeko shvati da mu se neće ništa loše dogoditi :)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » ned vel 03, 2008 22:50 pm

Slavko se ne voli držati u krilu niti na leđima pa ga i ne silim. Volimo se na druge načine. :wink:
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anamaria » ned vel 03, 2008 23:12 pm

Evo ja sam se sada mazila sa svojim zekom malo i dao mi je da ga diram po trbuscicu i da ga malo podignem od poda i priblizim sebi malo se bunio par puta me gricnuo ali zadovoljna sam postignutim. Vise ga danas necu sa time gnjaviti do sutra.
Anamaria
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » pon vel 04, 2008 8:16 am

nemoj nista na silu, naravno da ne daju tibicu kad su oni po prirodi plijen :wink:

kod mene je bongo veca mazilica ali on se ne voli dizat, znaci njega moras ili maziti na podu ili ga brzo dignuti i pocet maziti prije nego se frajer naljuti

poopica se da po rukama, bar meni, ali opet tibica je tibica i to ne daju sam tako, ako ih zelis mazit tako da im pase onda ih ceskaj po glavi, oko usiju i sl. zasto bi trebalo po tibici :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anamaria » pon vel 04, 2008 10:27 am

:hm: pa da ima smisla najbolje malo zlato ne dirati ako se ne da i nista ne na silu.

No zelim da moj zekan imas sto vise povjerenja u mene i da je sto slobodniji i da se ne boji izvaliti na ledja dok ga ceskam kao sto radi kad mu ja nisam blizu.

:sad: zao mi je sto nije slobodniji mislim da sam ja kriva jer kad je bio beba iselila sam iz kuce od roditelja tako da ga nitko nije bas pretjerano mazio. Sada sam se vratila kuci jer mi je falilo moje malo zlato ;D i zelim ga nauciti da bude sto slobodniji i da zna da mu necu nista
Anamaria
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » pon vel 04, 2008 10:56 am

oni se izvale na ledja kad idu pajkiti, ako to radi u tvojoj blizini znaci da ima povjerenja :wink:

ne daju dirati tibicu jer im to ne pase, ja mogu garantirati da moji imaju potpuno povjerenje u mene pa opet ne vole da im se dira tibica
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » pon vel 04, 2008 10:58 am

neće se sve zeke na leđa, pogotovo ako nisu učeni od malena...eto moje tri ljepotice se uopće ne daju na leđa, i ako jesu na leđima, traje najviše 3 sek....a učili smo jednu ljepoticu od malena :) ...u ruke se daju, ali se baš i ne daju tada maziti, maze se jdino na mjestu kojemu njima paše, pa si ja sjednem na pod i one uživaju :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anamaria » pon vel 04, 2008 11:40 am

Tada mislim da je najbolje da svojega zeku ne silim na nista nego ga ostavim lijepo na miru i radimo samo ono sto njemu pase. :hm:

Inace smo tako i radili mazili smo ga na podu na mjestu gdje bi se on smjestio.
Anamaria
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kiara » pon vel 04, 2008 12:39 pm

da, najbolje je ne gnjaviti ga,onda ga mazi samo na mjestu gdje to njemu paše, i nemoj ga izlagati "stresom" okretanjem na leđa.
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mala sapa » pon vel 04, 2008 13:04 pm

I Mala šapa i Pahuljica su se obožavali maziti dok su bili manji, tj.kad sam ih nabavila,bebe....a sada kako su zajedno u gajbi i nešto stariji nema šanse za maženje...kao da su si sami sebi dovoljni i ja im više ne trebam :sad: Pahuljicu sam kupila kad je imala samo 1 mjesec i nije mi se dala iz ruku, kud ja tu i ona... a sada ništa više, ne da se čak ni u ruke, ni na podu maziti...isto i Mala šapa, u početku dok nije bilo Pahuljice stalno je žicao češkanje, a sada samo žica hranu :sad:
Mala sapa
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » pon vel 04, 2008 13:12 pm

koliko su sada stari? :)

moja pupalica ti u pubertetu isto nije bila zainteresirana za ceskanje, bila previse frajerica za to :rolleyes: samo tu i tamo kad njoj dodje, a sada ju je proslo frajerstvo malo :wink:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan