Tražimo novi dom - ili NE?!?

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Tražimo novi dom - ili NE?!?

PostPostao/la I.I. » uto sij 08, 2008 20:24 pm

Ne mogu vjerovati da ovo pišem, ali moj zeko traži novog vlasnika. Užasno mi je teško jer ga jako volim, ali jednostavno se ne mogu više brinuti za njega. Radim, studiram, sama živim, roditelji žive 100 km dalje i htjela bih ih ponekad ići posjetiti... Mislim da bi mom zeki bilo bolje bilo gdje drugdje. Kod mene je stalno sam a ništa ne voli više od društva. Nema te osobe koja je došla k meni a da joj zeko odmah nije uskočio u krilo s "mazi me" pogledom. :nowink:
Star je 6 mjeseci, i jako je sličan zekanu na avataru. Slike ću uskoro dodati... Riječ je o patuljastom kuniću, težine oko 1,5 kg. Spol na žalost nisam uspjela ustanoviti. Do sad nije bilo nikakvih zdravstvenih poteškoća.
Kao što sam već spomenula, jako voli društvo i brzo se navikava na novo okruženje. To znam jer je nedavno bio 4 dana na čuvanju kod dečka i nakon sat vremena je već ležao izvaljen na kauču i trčao ko manijak po sobi. :)
Vesele je naravi, ali je poslušan. Zna što znači glasno NE! i pljeskanje rukama. :)
Što se prehrane tiče, nije izbirljiv. Sviježu hranu smo tek počeli uvoditi tako da nismo još uspjeli sve probati, ali za sada najviše voli celer, lišće brokule, božićnu pšenicu i jabuke.

Toliko za sada, makar bi mogla pisati o njemu još satima.

Ako je neka dobra duša zainteresirana da udomi ovo prekrasno stvorenjce može mi se javiti na:

Mail : ines.ivanovic@inet.hr ili
Mob: 091/5754738

Uff, neće biti lako kliknuti Pošalji...
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la Tajcy » uto sij 08, 2008 20:35 pm

Jesi možda razmišljala da mu nabaviš društvo,zekicu? :P
Tako sigurno neće biti sam i tužan :)
slikaslika
Tajcy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

....................

PostPostao/la PUCKO » uto sij 08, 2008 20:36 pm

...pa vec si se danas brinula za njega a sad ga saljes u nepoznato...sta se desilo!?... :omg:
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la I.I. » uto sij 08, 2008 20:40 pm

Uff, nisam sigurna da je to baš najbolje rješenje. Ponekad se zna desiti da me nema doslovno od 7 ujutro do 11 navečer. Odnosno, zbog zekana se trudim da se to što rijeđe dešava, ali to nekad zaista nije lako. Teško mi je kad se vratim pa vidim da je jadnom zekanu gajba sva u neredu, da nema hrane ni vode (jer potamani odmah sve što mu se da, a gajba je takva da mu ne mogu montirati pojilicu) i sl. Mislim da bi drugi zekan samo još pogoršao situaciju...
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la I.I. » uto sij 08, 2008 20:41 pm

Pucko, to su bile zadnje nade da ću uspjeti sama naći neko rješenje. Baš zato što se brinem za njega mislim da bi mu bilo bolje kod nekog drugog. Vjeruj mi, ovo mi je teže nego sam si ikad mogla zamisliti.
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » uto sij 08, 2008 20:44 pm

Sve se da srediti - a zekaci kad imaju drustvo ni ne kuze da nas nema.

Ako ima dosta sijena onda nije gladan a vodica se vec montira - zbusis rupu za pojilicu ili nekaj - spremni smo ponuditi pomoc ak treba.

Razmisli jos jednom.
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

..........

PostPostao/la PUCKO » uto sij 08, 2008 20:46 pm

...malo vecu kucicu i netreba im nitko osim malo trcanja....
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la I.I. » uto sij 08, 2008 20:48 pm

Joj, stvarno ne znam. Strah me nabaviti još jednog zečića ako vidim da se nisam u stanju brinuti ni za jednoga. Bojim se što ako ustanovim da to nije bilo dobro rješenje. Onda imam dvostruko veći problem i dvostruko jaču grižnju savjesti. Al shvaćam što mi govorite...
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » uto sij 08, 2008 20:49 pm

Dobro razmisli prije konačne odluke o udomljavanju :) poslušaj što ti Pucko i Lady govore :wink:
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la I.I. » uto sij 08, 2008 20:50 pm

Ma ja bi njemu kupila dvorac, samo da ga imam kud smjestiti. Jedva sam našla mjesta i za gajbu 90x40 u svom 37 kvadratnom stančiću. Ali sam računala na to da će stalno biti pušten. No kad sam i kod kuće, ne mogu se baviti njime koliko on to zahtjeva jer moram čistiti, učiti, kuhati, .... A onda on traži pažnju na najgore moguće načine.
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la Milcec@Palcica » uto sij 08, 2008 20:58 pm

Kakva je to gajbica gdje se nemože montirat pojilica?Kad bi mu nabavila curicu ili dečka,ovisi kaj je on ili ona, mogli bi uz dovoljno veliku gajbicu biti cijeli dan sami,a i ima super ogradica s kojima možeš ogradit dio sobe pa mogu trčkarati.Zeko bi ti bio presretan,jer tko je zecu najbolji prijatelj,nego zec...osim mene :wink: :) Ja sam prije udomila svog starog zeku i dan danas još žalim zbog toga i nemogu si oprostiti. :sad: :sad: :sad: :kmeee: Dobro razmisli jer i ja sam onda mogla riješiti probleme koje sam imala,samo da sam se malo potrudila,vrijeme je promjenilo moju tadašnju sitaciju,a onda sam shvatila što sam učinila,a više nije bilo puta natrag za moju Gicu(tako se zvala)Tako ako ga jako voliš još malo razmisli,a ako ga baš moraš udomiti želim da udomiš zeku uskoro kod nekog ko će ga usrećiti. :)
Puse svim zekama !!!slika
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Milcec@Palcica » uto sij 08, 2008 21:06 pm

Ja sam ti u stanu od 35 kvadrata sa mužem i dvoje zečeka,koji su još razdvojeni jer moraju skoro na neutralizaciju,tak da imamo dvije gajbe,jednu kao tvoju,a jednu ogromnu(1m x 1m) i super nam je.Ma samo treba ljubavi :wink:
Puse svim zekama !!!slika
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la I.I. » uto sij 08, 2008 21:21 pm

Vjerujem da je puno lakše kad postoji barem dvoje ukućana. Kao što sam danas pričala s Puckom, najveći mi je problem čišćenje. Ja svako jutro prije posla moram očistiti (i počesto istuširati) cijelu gajbu. Kad sam nabavljala zekana rečeno mi je da se gajba čisti jednom tjedno, a samo wc svakodnevno. Vjerujem da bi mi bilo puno lakše kad bi te poslove mogla s nekim dijeliti ali je za sada nažalost takva situacija.
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la anabi5 » uto sij 08, 2008 21:21 pm

Da te utješim-i ja sam imala sličan problem. Imam stan od 36m2, muža i posao i nema nas često doma, a Duju smo razmazili i zahtjeva pažnju. Znala sam na sjedećki spavati na podu i držati njega u krilu jer se htio maziti,a ja mrtva umorna...
Ali onda sam gruntala i pisala po ovom forumu i konačno donijela odluku (i muž, naravno) da uzmemo društvo (imaš moju temu "Novo društvo" gdje je sve opisano).
Nakon dugo traženja, uspjeli smo naći malu curicu i sad je moj Duje (khm! napaljen :blink: ), ali sretan jer nije sam!
I dalje je veseli, hoće se maziti, ali nije više nekako usamljen. Najljepše ih je gledati kako se maze. :wub:
A ja više ne moram spavati na podu jer ima malu da ga ljubi... :ljubavc:
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tonino » uto sij 08, 2008 22:00 pm

Jel nije i tebi ljepše kad dolaziš u stan, a znaš da te tamo netko čeka? Radije mu nabavi društvo. Nećeš imati više posla sa dva zekana, a opet će tvoj malac imati nekoga.
tonino
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan