Ne jede sijeno...

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Ne jede sijeno...

PostPostao/la Bakkar » sri kol 15, 2012 14:48 pm

Moja frajerica u zadnje vrijeme baš ne jede sijeno, probala sam 3-4 vrste, sve do kojih sam uspjela doći! Prije je najživahnije jela Witte Molen nature select i to naručujem iz ZG jer ga u Sisku ovaj jedan jedini pet shop nema! Međutim, u zadnje vrijeme baš ga neće... tu i tamo gricka ona, ali to mi se čini malo! Kuglice su i dalje super! Navečer dobije zdjelicu Cunija: Re-balance, Crispy ili Complete, to jede bez problema. Nije baš ljubiteljica ni svježeg, obožava radič, koromač, jabuku i bananu. Uglavnom radič i koromač gricka preko dana, dobije komdić bananice ili jabukice, ali nije baš oduševljena ničim novim! Mrkvu, celer, peršin neće ni pomirisati! Tu i tamo dobije nekoliko brusnica... e, za to bi se prodala!!! ;D Redovno je važem i težina je, mislim, ok ( na zadnjem vaganju s 8 mjeseci je imala 1920 grama). Znam da sada moram paziti da se ne deblja i brine me što joj sijeno baš ne ide... Ponekad je i hranimo mi da bar kroz igru pojede malo više! Imam mogućnosti tu po selima oko nabaviti domaće sijeno (gdje nema prometnica, Rafinerije i sl), pa molim pomoć jer se apsolutno ne kužim u to! Koliko sam shvatila, bilo bi dobro da je zadnji otkos (otava) i postoji li možda nešto što u sijenu ne bi smjelo biti da joj ne naškodi? Hvala unaprijed!
Bakkar
Kunić
Kunić

Re: Ne jede sijeno...

PostPostao/la arhont » sri kol 15, 2012 15:50 pm

Uzmi sijeno od Lilo, moji se "dave" u njemu
24 i 27
arhont
Zečić
Zečić

PostPostao/la Markic » čet kol 16, 2012 8:21 am

Daj joj pregledati zube. ako ne jede sijeno, to bih prvo pogledao.
nisu oni baš toliko izbirljivi, više bi mogao biti problem neki.
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bakkar » čet kol 16, 2012 10:09 am

Ma i to mi je palo na pamet, ali koliko sam ja vidjela, zubići su ok! A i ona sve ostalo jede bez problema! Cuni hruska sve u 16, a i stalno navlači i gricka grančice i kugle od sijena! Mislim da bi joj oslabio apetit da su zubi u pitanju?
Bakkar
Kunić
Kunić

PostPostao/la renata » čet kol 16, 2012 11:01 am

Čim glođe grančice, ne bih rekla da su zubi u pitanju.
Imala sam priliku vidjeti sijeno od Lilo i mogu reći samo - i ja bih ga jela! Probaj, tj. ponudi ga srolji, nećeš požaliti.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bakkar » čet kol 16, 2012 12:46 pm

Ma baš to... mali sroljo... jer ne muči je apsolutno ništa kad moj kauč treba pojesti i kad šmugne s njega čim čuje moj korak i još brže se vrati na njega kad ja odem! :ljut:
Mislim da me samo dobro voza :zeko7:
Budem se javila Lilo... ništa mi drugo ne preostaje! Vidjela sam da je na GO pa sam se htjela snaći ovdje u okolici do tada, mislila sam da mi je jednostavnije i brže! Ne znam kako Lilo dostavlja (vidjela sam da je iz Ivanića, a veza Sisak - Ivanić je valjda još s konjiskim zapregama :) - mislim da nema nikakve direktne linije)
Morat ćemo se opskrbiti nekako, u najgorem slučaju sam joj htjela uskratiti Cuni jedan dan... ali nemam srca kad vidim kako me navodi do zdjelice kad je vrijeme za večericu! :sad:
Bakkar
Kunić
Kunić

PostPostao/la renata » čet kol 16, 2012 20:47 pm

Mislim da će Lilo ovaj tjedan put Zagreba, pošalji joj pm il ak oćeš pošaljem ti broj na pm.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bakkar » čet kol 16, 2012 22:04 pm

Već sam poslala pm, odmah danas! Bude li trebalo, javim! Hvala! :)
Bakkar
Kunić
Kunić

PostPostao/la Bakkar » uto kol 21, 2012 22:22 pm

Stiglo nam danas sijeno od Lilo :) Raspametila se čim je pošnjofala kutiju... cijelu je "opipala" bradom i ispišala i zatrpala kuglicama!!! Da je i htio netko drugi, nakon toga je definitivno samo njena ;D
Nije mi dala da je otvorim koliko je branila i kopala po njoj! A kad sam napokon uspila... uskočila je u nju i opet sve ispočetka :rolleyes:
Stan nam je zamirisao ko livada.... tako da uživam i ja! ;)
Pojela je već pola sjenalice i tri puta ga je ulazila jesti... ovoliko sijena nije pojela zadnjih mjesec dana :zeko1:
U subotu me već počela loviti panika jer je istresla kuglice tri puta manje nego inače i jako malo, ali "dohvatila" sam je cijelo popodne i do jutra vratili sve u normalu!
Hvala svima na pomoći i posebno hvala Lilo na sijenu!!!
Bakkar
Kunić
Kunić

PostPostao/la renata » sri kol 22, 2012 8:10 am

Eto! Znala sam! :)
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la arhont » sri kol 22, 2012 8:39 am

I ja sam jučer dobio frišku pošiljku, zekani su "poludjeli" čim sam otvorio kutiju :zeko7:
24 i 27
arhont
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » sri kol 22, 2012 8:49 am

jos jedan primjer kako je domace sijeno bolje od kupovnog :) i moji su tako u pocetku valjali po ustima, jedu oni sijeno-a sijeno jede njih, nakupovala se raznih a ista stvar bila... sve dok nismo nasli domace, od tada se dave u njemu a o kuglicama da i ne govorim... dakle domace sijeno rules! :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bakkar » sri kol 22, 2012 17:55 pm

Bogme da... eno danas već kugličari k'o velika, a sjenalicu treći put već punim :D doduše, malo ga razbaca i po kavezu, ali ga JEDE!!! :zubko:
Bakkar
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lilo » sri kol 22, 2012 19:55 pm

Ajde super!Meni je drago čitati da vam zeke papaju sijeno,ipak je to njihova osnovna hrana.Jedući puno sijena sigurni ste da troše zube,izbacuju želućanu dlaku i ne tove se bez potrebe.
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la arhont » čet kol 23, 2012 6:34 am

Lilo je napisao/la:Ajde super!Meni je drago čitati da vam zeke papaju sijeno,ipak je to njihova osnovna hrana.Jedući puno sijena sigurni ste da troše zube,izbacuju želućanu dlaku i ne tove se bez potrebe.

Papaju, i to puno bolje nego kupovno sijeno, a kuglice su za snimit reklamu :zeko7: Ja imam veliku livadu iz kuće ali nažalost uz cestu je i hodaju mačke i psi tuda, pa im se bojim davati tu travu.
24 i 27
arhont
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan