Molim pomoć pri udomljavanju Grge - UDOMLJEN :)))))))))

Kupujete, poklanjate, mijenjate..ili želite nekoj drugoj životinji pronaći pravi dom?

Moderator/ica: Lady Stardust

Re: Molim pomoć pri udomljavanju Grge

PostPostao/la renata » pon ožu 21, 2011 22:23 pm

A u k. Ja moram prespavat, a tek onda reć išta. Ne znam mogu li se nositi sa ovim. Što znači "otkazuju bubrezi"? Koliko mu je ostalo? Grga, volim te, ali bojim se.

Ne mogu pisati.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » pon ožu 21, 2011 22:47 pm

onda pretpostavljam da ništa od one hrane koju sam nudila. dekicu naravno dobite i umjesto hrane prilog :( jadni grgić. držim mu sve fige svijeta!
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » pon ožu 21, 2011 23:25 pm

nek vet kaze procjenu, kakvo je stanje, sta se moze, koje su opcije i terapija ili sta sve i koliko, da li je nepsredna opasnest ili kroz neko vrijeme - nesto konkretno da znamo
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Buka » uto ožu 22, 2011 12:32 pm

Marko mi kaže da, pošto se ne zna da li je ovo s bubrezima kroničan problem ili od ona 4 mjeseca, vet nije mogao dati nikakvu prognozu osim da bi se sa tom medicinskom hranom to držalo pod kontrolom, jer s Grgom osim toga je sve u redu.

Da mu se stanje popravi, predložio je infuzije. A za dalje, takva njega...

Evo, to je sve kaj je bilo jučer.

I neznam kako ćemo i što dalje, sami to ne možemo, svekar i on su razgovarali, ako se ne nađe dom za Grgu gdje će mu se takva njega moći priuštiti, morat ćemo ga uspavati. Nemrem drugačije to složiti da zvuči toplije, moram ovak bez emocija, jer su me ova tri tjedna ubila u pojam, odjednom se nađu tri osobe koje bi Grgu uzele, stalno neki usponi, neke dobre vijesti pa onda vrlo neugodna prizmeljenja. Nemrem ja to više, a ni Grga, ako ostane kod nas, neznam kak ćemo se brinuti o njemu, tu hranu mu mi ne možemo osigurati, što znači da burezi će i dalje otkazivati, on će se jadan samo mučiti, a mislim da se već dovoljno napatio.
...Save Earth, it's the only planet with chocolate...
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la renata » uto ožu 22, 2011 12:51 pm

Buka je napisao/la: tu hranu mu mi ne možemo osigurati, što znači da burezi će i dalje otkazivati, on će se jadan samo mučiti, a mislim da se već dovoljno napatio.

Dovoljno? I previše! Buka, kad sagledam situaciju u kompletu, dakle, to je pas kojega si naslijedila od svekrve, preuzela si brigu o njemu dokle je išlo, udomila ga, udomljenje je završilo loše, Grga je gore nego ikada, ti si ga opet uzela k sebi, iako je mogao biti smješten u azilu Suze ili xy stacionaru. Dakle, skidam kapu! Tebi. Bilo je zavrzlama i nepotrebnih dvoumljenja koje je Lady navela, no u konačnici, ti brineš o Grgi i nisi mu okrenula leđa niti zažmirila, a mogla si.
Ja se sada osjećam posrana vlastitim izmetom. Želim mu pomoći, ali ne želim da mi ugine. Ne idućih barem 5 godina. Želim da bude kod mene sretan, sit i zadovoljan. No, ako njegovo zdravlje, bubrezi koji otkazuju to ne budu dozvoljavali, ako će on imati bolove, mučenja s mokrenjem, odlaske veterinaru svakih mjesec dana po 7 dana na infuzije...nisam spremna. Ne želim gledati njegovo mučenje. Ne želim ni znati da se muči bilo gdje. Grga je legenda koju nikad neću zaboraviti niti prežaliti. Ne znam šta bih rekla. Moram istražiti ovo s bubrezima i dokučiti kolike su šanse da ipak nije tako crno. Nisam odustala, ali sam u komi, nisam pametna. Ne bih se htjela naći u poziciji da za par mjeseci ja moram napisati ovo što si ti rekla - trebam ga uspavati. Ne želim.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » uto ožu 22, 2011 16:32 pm

Ne bih htjela da ispada da nešto navijam, ali kod otkazivanja bubrega se najčešće život produži na samo nekoliko mjeseci, kraj je jako ružan i tužan, životinja kopni, mršavi, jednostavno nestaje, a pomoći joj nema... :sad:
pretprošle godine od prijateljice jorkiju su počeli otkazivati bubrezi, priča je trajala cijelo ljeto, pao je 2 puta u uremijsku komu, na kraju su ga uspavali... a to su ljudi koji si mogu priuštiti da ne pitaju za novac (svaki dan su radili 80 km zbog infuzija) kd je ljubimac u pitanju
prošle godine od prijatelja pesek, ista stvar, počelo u proljeće, bilo neko vrijeme bolje, i u ljeto opet, bio je doslovno 24h (kako za njih nema dijalize) na infuziji, a samo je kopnio, dugo se opirao eutanaziji, ali ipak se odlučio na to
e sad njima su vjerojatno bubrezi otkazali zbog lijekova (za srce/ analgetici), ne znam što je problem kod Grge, i uvijek se pokušava s infuzijama, pa kontrolira krv ima li poboljšanja

http://moj.pet-centar.hr/Psi/Zatajenje- ... -2863.html

jako mi je žao što ga je i to zadesilo :zekoo4:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » uto ožu 22, 2011 16:49 pm

:cry: :cry: ja mogu ponuditi na žalost jedino financijsku pomoć :cry: jako mi je žao Grge, on je mnogima postao ljubav. Nadam se da će prognoze ipak biti bolje i da kraj nije tako ružan
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Buka » uto ožu 22, 2011 17:26 pm

joj, užas Charlie, nisam to ni smjela vidjeti...makar, dobili smo od veta brošuricu o tome, pa sam tamo pročitala i smučilo mi se...i nismo uopće pametni kaj da napravimo.

Mislim da ćemo probat još ili u Bubu ili na fax, na pretrage da se vidi kaj mu je točno i ako jesu bubrezi u kojoj je to fazi, i kaj dalje. Ali eto, problem su nam novci, hvala svima kaj se nudite, morat ćemo tu pomoć prihvatit jer fakat nemamo...Isto tako, ako jesu bubrezi, ovak, hladno govorim da bi nam onda bilo bolje Grgu uspavati samo da se ne muči, ali prije pretraga ne želim o tome razmišljati, jer kaj ako nisu, ako je samo ta neuhranjenost...
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » uto ožu 22, 2011 17:28 pm

a ko je u Bubi rekao da otkazuju bubrezi? jesu li mu vadili krv?
imaš kakav nalaz sa parmetrima "urea" i "kreatinin" ("crea")?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Buka » uto ožu 22, 2011 17:47 pm

joj, da nisam napisala, nije bio u Bubi, bili su u Fabeli u Tratinskoj ( preko Antonije iz salona za šišanje su bili tam, to je ona nekaj sredila da se ne plati pregled, a pretrage će platiti jedna njena klijentica)...

nalazi: UREA:228mg/dl, CREA:375mikromol/l, GLU:6,55mmol/l
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » uto ožu 22, 2011 18:10 pm

da, to je sve jako povišeno :sad:
u Fabeli su ok vet..
popričaj s dokt u vezi situaciji i svega pa da ti iskreno kaže kako stvari stoje
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Buka » uto ožu 22, 2011 18:32 pm

pa, oni su rekli da se sa tom hranom to može koliko toliko držati pod kontrolom te da bi ga stavili na infuziju da se vidi da li će mu se poboljšati stanje. S time da se mora udebljati i ojačati pa da bi se onda ponovno vidjelo kako stvari stoje. Nije ništa rekao koliko mu još ostaje te da možemo sjest i plakat ili napravit tak kak su rekli i vidjeti kako će se dalje situacija razvijati.
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » uto ožu 22, 2011 19:13 pm

a danas nije išao na infuziju?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Buka » uto ožu 22, 2011 20:00 pm

ne. nadam se da će krenuti sutra, moramo dogovoriti sa veterinarom kad ćemo početi jer mora ići u kontinuitetu 5-6 dana.. Terapija traje 2h.
Buka
Zečić
Zečić

PostPostao/la bibika » uto ožu 22, 2011 21:42 pm

:sad: držim fige da ne bude sve tako crno :zeko3:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Oglasi i sve ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.