Jedno pitanje, s obzirom da zivim u Puli, uz more, sunce pici ko ludo, na prvom katu smo i imamo prekrasan balkon sa jednom manom.. tj. puno mana, a to je da se preko proljeca tamo nakoti crnih udovica i ki ce ih sve potamanit papucom.. Voljela bi da moji zecovi mogu uzivati na balkonu kad smo doma isto kao sto smo i mi uzivali proslo ljeto ( za crne udovice uvijek smo imali dobru staru "papucom po glavi" taktiku ) no zecovi su ipak na podu, oni ce njuskati svaku rupu( imamo betonsku gradu sa dvije uske rupe za vodu sa svake strane te ograde.. tamo se koti li ga koti gamad.. )
i u uglovima balkona ima nekih mini rupica ( stara zgrada, raspada se ) pa se i tamo zna koja zavuci.. Do sada nisam uopce previse razmisljala o njima, sve dok danas nisam dobila zelju da se poigram sa ruckicom na balkonu, uzmem ja ljepo metlu u ruke i krenem ja cistiti balkon, uzmem domestosa i toga svega da dezinficiram sve sto su golubovi preko zime napravili, i to, i cistim ja cistim tih par kvadrata kad ono pomaknem jednu teglicu i imam sta vidit, cijelo leglo.. mama i bebice.. I sad ja trcim u kucu po sprej za gamad, sprejam ja po njima, padaju ko kruske sa mreze.. I u jednom trenutku stanem i sjetim se da bi taj sprej mogao biti los za zekove.. Pa citam, pise na njemu da je opasan samo za vodozemce i ribe i insekte.. Pa si kontam da nebi bilo pametno se s tim koristiti iako ne pise da je opasno za glodavce.. Imate koji prijedlog kako da se rijesim gamadi da i moji zekovi mogu uzivati na balkonu? ( za opasnost iz zraka kao sto su gladni galebovi i jastrebi imamo one sjenalice od bambusa ).. Ako ima koja prirodna varijanta da ne smeta mojim zecovima?
Nisam nasla slicnu temu.. Ja shvacam da su oni snalazljivi i sve to no i dalje vidim da su paukovi za zecove prijetnja.. :/