Kako da znam ?

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

Kako da znam ?

PostPostao/la Lavic » sub kol 27, 2011 3:07 am

Posto radim , a imam 5 zeceva kuci :) zanima me kako da znam kada je zecica trudna ? Znam da je trudna kada pocne cupati dlaku sa sebe i praviti gnezdo . Da li ima jos neki nagovestaj ? Voleo bih to da znam .... jer nikako da mi se okoti zecica :/ .... a to bih bas voleo :) pa ako mi neko moze pomoci , hvala mu :)
Naime , moja jedna zecica je pocela da pravi gnezdo , i ja sam je odvoio od ostalih zeceva , onda bila je sama jedno 5 dana i niti je pravila gnezdo , niti je bilo nekih nagovestaja da ce se okotiti . E sad , da li sam ja mozda pogresio sto sam je odvoio od gnezda ? Hvala u napred :)
Lavic
Kunić
Kunić

Re: Kako da znam ?

PostPostao/la Anby » sub kol 27, 2011 8:19 am

Moze biti u pitanju lazna trudnoca. A zasto ih paris kada neznas osnovne stvari i zasto ih paris uopće? Imas ovdje na forumu sve o simptomima, podmladku i slično pa daj si malo odvoji vremena i sve procitaj...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sub kol 27, 2011 10:47 am

I do kada ce ta zecica radjati ako je stalno sa muzjacima? i strasno je to sto neznas ni osnovne stvari,neodgovornost samo takva....sta ako dodje do kakvih komplikacija? koliko je zecica stara?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lavic » sub kol 27, 2011 15:55 pm

Rekoh vec , prvo je parenje ... zive svu u jednoj skupini , zato i hocu da znam , kako da znam kada je zecica skotna , da je na vreme odvojim od muzjaka i ostalih :)
Lavic
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » sub kol 27, 2011 16:00 pm

A ja tebi rekoh da procitas malo o trudnoci i parenju :wink:

Da li je ženka gravidna ili nije može se utvrditi palpacijom donjeg dijela abdomena. 10-14 dana po parenju (ne prije ili kasnije!) prstima sa svake strane stijenke laganim pritiskom opipavajte rogove maternice u kojima su plodovi veličine graha. Tek kada utvrdite da je ženka gravidna možete početi sa intenzivnijom prehranom.

Evo link, samo za lijene :rolleyes:

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?f=17&t=206

Jel znas da trebas imati kotilicu i slično?
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lavic » sub kol 27, 2011 16:19 pm

Imam kotilicu , i svu opremu :) nego oni su u prostoru 2x3 .... i svi su zajedno ... imam jednog kunica obicnog , Lavlju glavu , i jednu kunicu , zeca i zecicu :) .... e sad kunici svi su mali kupljeni , a zecica ima oko 7 meseci , a zekan oko 10 meseci , i parili su se vec nekoliko puta , a nisam razumeo , posto sam ja iz Cacka , nisam razumeo , sta treba da opipam da bih znao :) Hvala na paznji , izvinite na dosadi ,al sve je ovo za dobrobit kunica !
Lavic
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sub kol 27, 2011 16:21 pm

Za dobrobit kunica,kako ti kazes,bi bilo najbolje tu zenku vise ne iscrpljivat trudnocama,to bi bila dobrobit kunica. Odvojit je od tih muzjaka i pustit je na miru,zenke se tako i tako vise nakon godine dana nikako ne preporuca parit. Dani su ti linkove koje da procitas,sve ti tamo pise. I ovdje:
viewtopic.php?f=17&t=619
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » sub kol 27, 2011 16:42 pm

Lavic je napisao/la:Imam kotilicu , i svu opremu :) nego oni su u prostoru 2x3 .... i svi su zajedno ... imam jednog kunica obicnog , Lavlju glavu , i jednu kunicu , zeca i zecicu :) .... e sad kunici svi su mali kupljeni , a zecica ima oko 7 meseci , a zekan oko 10 meseci , i parili su se vec nekoliko puta , a nisam razumeo , posto sam ja iz Cacka , nisam razumeo , sta treba da opipam da bih znao :) Hvala na paznji , izvinite na dosadi ,al sve je ovo za dobrobit kunica !

Nisam sigurna da sam najbolje razmjela, daj malo razjasni jer ako je tocno ono sto mislim, onda se naziru problemi sa trudnocom...

Imas 5 zeka, od tih petero, 4 su muzjaci a 1 je zenka?

A to su svi kunići ili imas i pravog zeca među njima?

i ta zenka, koje je ona vrste?

da bi ti mogli pomoći, daj detaljno odgovori na pitanja...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » sub kol 27, 2011 17:02 pm

Neb se štel mješat ali koliko sam skužila imaš puno različitih vrsta na jednom mjestu zbombano što iz više razloga nije dobro...em će se tući...em ako je trudna s krivim zekanom može biti problema...držim fige da sve dobro prođe! :zeko8:
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lavic » sub kol 27, 2011 17:03 pm

Od nedavno sam i ja poceo da drzim zeceve i kunice. Nesto sam kupio , a nesto dobio . Imam : Belog zeca , zecicu , jednu kunicu crnu , oko 5 meseci stara , i jednu malu kunicu , i kunica Lavlja glava :) videcu da izbacim slike . E sad oni imaju prostor jedan , betonirano , stavlja se slama , imaju hranu svu , vodu i sve . Ima ih 5 i svi su zajedno u prostorijici .... negde velicine 2x3,5 . Zanima me da li smeju da budu tako spojeni , zbog parenja , i da li treba da odvojim nekom pregradom muske od zenskih . Samo tu je vec problem jer ce mi onda biti zekan i kunic (Lavlja glava) , a ovamo zecica , i 2 kunice .... da li ce to biti problem ? i da li po parenju treba odmah da odvojim zecicu u kotilicu , i kako da znam kada je skotna ? Znam da treba nesto opipati , ali ne znam sta . Inace ih gajim iskljucivo zbog sebe i iz zadovoljsta , jer oni se retko prodaju , a zao mi je da ih koljem :) Hvala u napred za odgovore i izvinite ne dosadjivanju :)
Eto to su sva moja pitanja , ako mi moze neko pomoci :) znaci 3 zenske 2 muska ( zecica prava , kunica jedna oko 5 meseci , i jedna mala oko 2 meseca ; i 1 pravi zece , i jedan kunic Lavlja glava) :) hvala
Lavic
Kunić
Kunić

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » sub kol 27, 2011 17:08 pm

OMG O.o Evo ja ću ti kao početnik reći da ih ne možeš držati tako sve skupa čak i da ih sve steriliziraš odnosno kastriraš! No, bolje da ti netko od ovdje iskusnijih pomogne...dajte ljudi napiite lijepo čovjeku da ne bude problema! A zečicu za koju misliš da je skotna odmah moraš odvojiti...Sretno!
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » sub kol 27, 2011 17:15 pm

predpostavljav da pod zec i zecica imas obicne kunice koji nisu patuljasti..svakako odvoji..i to muske svakog posebno..zenke mozes za pocetak zajedno dok ne vidis hoce li se tuce..odvoji ih pod hitno jer ako obicni (veliki) muzjak oplodi patuljastu kunicu ona ce najvjerojatnije uginuti pri porodu (bebe su prevelike)..to sto si ih sve stavio zajedno je jako neodgovorno jer tko zna je li koja kunica sad skotna..zenke mogu imat mladunce svakih mjesec dana tako da ako ih neces odvojit bit ces zatrpan kunicima koji ce se svi parit medusobno, a zenke ce ti ugibat zbog isrpljenosti..najpametnije bi bilo kastrirat muzjake i onda spojit velikog muzjaka i veliku kunicu i malog muzjaka i dvije male kunice..al sad ih OBAVEZNO ODVOJI!
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lavic » sub kol 27, 2011 17:24 pm

Evo vecu su sad odvojeni :)! hvala :)
Lavic
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » sub kol 27, 2011 17:44 pm

A sad kad su odvojeni, daj pliz procitaj malo one linkove sta smo ti dali, jer ako budes neinformiran kad zecica bude skotna i okoti, imat ces milijun i jedno pitanje na koje ti se nece moci odgovoriti u tako kratkom roku :wink:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lavic » sub kol 27, 2011 22:33 pm

Hocu :) evo slikao sam Lavlju glavu i malu kunicu pa cu vam pokazati slike ... odvojio sam pa sad polako citam po forumu .... Odvojio sam muske od zenskih i uopste se ne kolju , a za 10 dana cu pustiti zeca i zecicu da se pare :) a ovi kunici su jos mali :)
Lavic
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Zeko Podmladak

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan