s tim da se ta jedna zenska i njezin muz bave uzgojem zeceva i tvrde da je to normalno, ja svoju planiram vodit kod veterinara na rezanje noktica, isto tako sam cula razne price od ljudi koji se bave uzgojem, svak ima neku svoju verziju od higijene, hrane do odgoja, bas svega sam se naslusala, onda mi je ipak bolje procitat vasa iskustva tu, nekak mi je to najsigurnije (sorry na offtopicu)
Hmm, i nama je jucer otpao jedan nokat. Bas samostao zacuden. A nisu predugi. Neki dan su rezani (sigurno strucno-->Renata). Samo sam nasao na podu spic od noktica. Kao da se sasusio i otpao. Nis krvavo na njemu, ni na podu, ni na Lea. Normalno hoda, i nis joj se ne vidi cudno na sapi.
Valjda je prije povrijedila malo da nismo ni skuzili, pa joj je izrastao novi ispod.
I nama je otpao jedan noktić...dok sam ja u Londonu bila Toby ga je u vrtu nekako povrijedio, mama je to dezinficirala i namazala s nevenovom masti, veta su zvali i rekao je da netrebaju dolazit...I dok sam mu jucer rezala noktice skuzim da tog povrijedenog uopce nema....trebam li mu to namazat s necim ili samo pustit kako je?
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom! 17 Toby & Anđa (\_/) (='.'=) (")_(")
Dakle Tobyu je danas ponovno pukao noktic i to ponovno onaj isti. Nije bio predug jer posto je vec prije otpao nije puno narastao. Mene brine sto mu vec drugi put puca isti nokat. Neznam kako je bilo zadnji put ali danas je bilo bas gadno ( pogledajte temu Sto vasi zekani rade u ovom trenutku).
Sto bi mogao biti uzrok pucanja noktica?
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom! 17 Toby & Anđa (\_/) (='.'=) (")_(")
Ostalo je sve super osim sto se on stalno linja ali nisam bas sigurna da bi to moglo biti povezano.
Moguce da noktic puca kada se negdje zakaci jer je Toby dosta vremena u vrtu pa uvijek moze zapeti za neku grančicu ili nešto tako iako stvarno pazimo da nema nekih potencijalno opasnih prepreka.
Ja sam njemu danas dala 1 obrok peleta vise i vise zelenjave nego obicno plus malo vode na spricu jer mi se cinilo bas puno krvi a i on je isto nekako pospan nakon toga cijeli dan. Jesam dobro napravila?
Uprljanu dlaku sam ocistila koliko mi je dozvolio ali ipak je on sam dobar dio polizao pa sad neznam moze li mu se poremetit probava od toga?
malo čitam o svemu i svačemu po forumu i dođem do ove teme... kako bih izbjegla da mi zekice imaju probleme sa noktićima, kad je vrijeme da ih vodim na rezanje? imaju sad 4 mjeseca... i koliko često ih treba voditi?
nemoras ih voditi..odes u pet shop kupis si skarice i rezes sama...otidi vetu samo prvi put cisto da ti pokaze kako se radi (da nebi previse odrezala) ili jos jednostavnije ako si u blizini nekog sa foruma dogovori se pa nek ti pokaze..jednostavno je.
joj, ja ti imam traume od toga, kad sam živjela kod svojih i kad je trebalo bubimiru (mačku) rezat nokte, to je bila prava nauka... dečko ga drži, tata mu reže, a nakon dva odrezana rade pauzu jer ovaj ih hoće rastrgat... tak da si nekak mislim da bi ja radije to vodila veterinaru... iako možda moje zekice neće biti toliko histerične po tom pitanju... koliko često se moraju rezati? i kad je vrijeme da počnem? sad imaju 4 mjeseca...
ja ne bih pre 6 sekla.. barem kod mene nije bilo potrebe.. Nokte seces cim primetis da su prerasli, zapravo cim vidis da se isticu u odnosu na dlakicu na sapama ( valjda sam dobro opisala ) I seces na 3, 4 mm od zlice.. Svakom zeki rastu drugacijom brzinom.. ali u proseku se sece 1 mesecno...
If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
Tobyu su noktici prvi put odrezani s 4.5 mjeseci, ali vec su tada bili van dlake na sapama. On i inace ima nekak cudne noktice, tanke ali se savijaju prema dole pa ih zbog zuljeva moramo svaka 3 tjedna malo skratit a inace se rezu svaki mjesec ili dva ( frendica npr. svojoj reze jednom u dva mjeseca)