Pripitomljavanje kunica

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

PostPostao/la salatica » pon vel 04, 2008 13:16 pm

Većina zekana, kao uostalom i ostalih životinja, ne voli da ih se dira po trbuhu.
To nema veze s nama, nego je uzrokovano urođenim instinktom, jer je to nebranjeno područje na tijelu.
Moji daju dirati trbuh samo iznimno, ne svi i to samo kada su u transu na leđima...
Zorro npr. ne volik nikada i nikako, ali kad je imao začep, dao je masirati trbuščić i to mi je bio više nego jasan signal da mu je zaista loše i da treba moju pomoć.

Kod uzimanja u ruke, ne smiješ biti nesigurna. Naročito kad ga okrećeš na leđa. Trebaš ga nježno, ali dovoljno čvrsto prisloniti na sebe, kako se ne bi osjetio nesigurno. U tom slučaju se u zraku preokreće na noge...
I tada ga gladi po glavici, ušima i obrazima dok se ne opusti. Tek tada možeš krenuti istraživati hoće li dati gladiti i šapice, te ispod vrata. Naime niti taj dio ne vole svi...
:wink:
salatica

PostPostao/la TENK » pon vel 04, 2008 13:38 pm

da, bradica je NO NO zona.... ;D
tenk onak nevoljko da, mislim, mene nece ugristi, ali sasvim vidljivo nije odusevljen takvom vrstom njeznosti. :dragonn-ccc-e: slatkica moja
I'm cute. You're not.
Seems so unfair...
TENK
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » pon vel 04, 2008 13:40 pm

Kod Grge sve može, samo neeee diraj usta, zube i nos...svi znate zašto :rolleyes: nos ne da dirat jer kad je bio mali moja kuma ga je uvijek po nosu dirala, a to ga je strašilo
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mala sapa » pon vel 04, 2008 17:01 pm

Mala šapa ima oko 9 mjeseci, a Pahuljica 5. I nju šoraju hormoni pa se možda zato ne da maziti, ali Mala šapa je kastriran i nekako mi se čini kao da od tada neće baš maženje...
Mala sapa
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anamaria » sri vel 06, 2008 11:58 am

Odustala sam od namjere da svog zeku prisiljavam na drzanje u rukama ocito je da mu se to ne svidja i uzrokuje mu stres tako da vise necu gnjaviti svoju malu buhtlicu! Sada se mazimo na podu kad njemu to odgovara najvise ujutro i navecer tada je raspolozen preko dana drijema ili ima neke svoje radnje koje ne smijemo ometati ;D
Anamaria
Zečić
Zečić

Prethodna

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan