moja pahuljica

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

moja pahuljica

PostPostao/la snow1401 » čet tra 10, 2008 6:55 am

Na početku svima veliki pozdrav,nova sam tu i pokušavam sve vaše savjete i iskustva poloviti.Prije 1,5 mjesec smo u pet shopu kupili patuljastog kunića najviše zbog djece iako se ja uopće ne kužim u njihovu prehranu.Sada je stara 4,5 mjeseca i prodavačica nam je rekla da joj počnemo davati mrkvu,list od maslačka,ananas,bananu,peršin,njihovu junior hranu i sjeno.
Mi smo to sve već dali i ona je to super prihvatila i probava joj je ok iako neće jesti ananas.
E sad,mene zanima dali joj smijem već sad tu hranu davati i koliko,jer što god da joj dam ona sve pojede i dali kad jede tu razniloku hranu moram maknuti vodu,jer ona ćim pojede neko povrće popije vode. :huh:
Unaprijed hvala svima.
snow1401
Kunić
Kunić

PostPostao/la ninocka » čet tra 10, 2008 7:20 am

dobrodošla na forum!

Na stranicama ima dosta tekstova u kojima je preporuka ne davati ništa zeleno do 6 mj.
malim zekanima je probava nerazvijena, pa sa povrćem možeš napraviti probleme...pričekajte još mjesec dana, a onda uvodite namirnicu po namirnicu.
predlažem junipr hranu (ja sam mojima davala prestige). vodu uvijek moraju imati bez obzira na voće i povrće.
važno je znati da je osnova prehrane kunića SIJENO!
sijena čim više, a sa svim ostalim vrlo umjereno.

...i stavite nam slike da vidimo pahuljicu :)

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la salatica » čet tra 10, 2008 7:22 am

do cca 5,5 - 6 mj starosti - samo junior peleti, obilje sijena i ponešto sušeno

to je pet shop u Zagrebu ili negdje drugdje?
salatica

PostPostao/la snow1401 » čet tra 10, 2008 8:56 am

hvala na odgovorima.Da pet shop u Zagrebu.
onda ću joj maknuti te namirnice jer sam se ravnala po prodavačici koja mi je to rekla.danas sam ju vagala i teška je 900 g pa neznam jel to dobra kilaža ili ne?
snow1401
Kunić
Kunić

PostPostao/la salatica » čet tra 10, 2008 11:02 am

a smijem pitati koji je to bio shop, možda bi udruga mogla intervenirati i obavijestiti ih da se moraju educirati o prehrani životinja koje prodaju :huh:

meni zvuči kao odlična gramaža :)
salatica

PostPostao/la snow1401 » čet tra 10, 2008 11:54 am

nebi htjela nikome stvarati probleme,drago mi je da ste mi pomogle i više ne dajem takvu hranu pahuljici,pričekat ću do navršenih 6 mjeseci,znaći sad da joj samo dajem junior hranu i sjeno?
snow1401
Kunić
Kunić

PostPostao/la salatica » čet tra 10, 2008 12:53 pm

je, a onda s 5- 5,5 mjeseci počnite polako uvoditi svježi meni :wink:
a već sada možeti i sušene grančice, lišće... uglavnom sušeno

ne čini mi se da bi se time stvarali problemi
prije mislim da bi zekani s takvim savjetima od strane prodavača, mogli imati problema
a problem je što ta prodavačica ne zna i nije ona za to kriva...

kad sam kupovala prvog zekana, sjetili su mi ponuditi mineralni kamen (pa sam ga i kupila :rolleyes: ), ali ne i wc :lud:

jedva čekam da proradi udruga jer se nadam da će onda informacije biti bolje prihvaćene i uvažene :)
salatica

PostPostao/la snow1401 » čet tra 10, 2008 13:14 pm

mineralni kamen su i nama ponudili i mi smo ga naravno kupili ali ona ga uopće neće niti okusit,za wc kad sam pitala prodavačica mi je rekla da kunićima nije potrebam i da je wc posudica namjenjena samo čenčilima na što sam onda odustala od kupovine.Pošto sam nova ovdje sad vidim da je potreban.Ovo nam je prvi zeko i uopće se ne kužimo a žalosno je da nam daju prodavaći krive savjete jer to šteti njihovom zdravlju.
Zanima me još jel može jesti sušenu grančicu kruške i dali je njena kilaža 900 g uredu?
hvala
snow1401
Kunić
Kunić

PostPostao/la snow1401 » čet tra 10, 2008 13:15 pm

e da,da odgovorim na tvoje pitanje:pet shop u importane centru na glavnom kolodvoru
snow1401
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lilo » čet tra 10, 2008 13:37 pm

Nešto ne kužim ,kupili ste je prije mjesec i pol ,sad je stara 4,5mj.,što znaći da je imala tri mjeseca kad ste je kupili?ili nije?
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

Re: moja pahuljica

PostPostao/la Lilo » čet tra 10, 2008 13:40 pm

snow1401 je napisao/la:Na početku svima veliki pozdrav,nova sam tu i pokušavam sve vaše savjete i iskustva poloviti.Prije 1,5 mjesec smo u pet shopu kupili patuljastog kunića najviše zbog djece iako se ja uopće ne kužim u njihovu prehranu.Sada je stara 4,5 mjeseca i prodavačica nam je rekla da joj počnemo davati mrkvu,list od maslačka,ananas,bananu,peršin,njihovu junior hranu i sjeno.
Mi smo to sve već dali i ona je to super prihvatila i probava joj je ok iako neće jesti ananas.
E sad,mene zanima dali joj smijem već sad tu hranu davati i koliko,jer što god da joj dam ona sve pojede i dali kad jede tu razniloku hranu moram maknuti vodu,jer ona ćim pojede neko povrće popije vode. :huh:
Unaprijed hvala svima.
Mislim da nisi ništa strašno pogriješila!Peršin bi svakako trebao ćekati 6.mj starosti!Moj princip je da se sa 4.mj starosti uvede kolutić mrkvice ili bananice te mali komadić oguljene jabuke a sve ostalo da ćeka 6.mj starosti!
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la snow1401 » čet tra 10, 2008 13:43 pm

ne,kad smo je kupili bila je stara 2,5 mjeseca iako je po meni bila premala a sad ju već imamo skoro 2 mjeseca
snow1401
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 10, 2008 13:54 pm

Ako je stvarno imala 2,5 mjeseca bila je dovoljno velika. Možda imaš kakvu slikicu iz vremena kada si je kupila?
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lilo » čet tra 10, 2008 13:58 pm

Da ako imaš stavi slikicu!Da vidimo slatko prase!I velim ti još jednom ...sa svoja 4.mj koliko ona sigurno sada ima može dobiti kolutić ali kolutić od mrkvice ili bananice ili mali komadić jabuke!Sve ostalo neka čeka 6.mj!I tak da napomenem ...ja sam napisala njima upute i stavila 6.mj kao dobnu granicu za poćetak zelene hranidbe!Sa 4.mj sam dopustila da se da minimum a to je kolutič ili komadić ! :P Čisto zaradi polakog navikavanja probave...dva mjeseca je dosta vremena...banana nikada nikome nemože škoditi a mrkvica i jabukica čisto kao uvod i poslastica! :P
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la snow1401 » čet tra 10, 2008 14:15 pm

snow1401
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan