Depresivan zeko

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

PostPostao/la salatica » sri stu 07, 2007 11:55 am

Andie, mislim da nemaš razlog za paniku :wink:

kad tvom zekanu dođe curica, biti će pun emocija i ponašati će se živahno kao beba
kad jednom prođe sprijateljavanje i privikavanje, do neke mjere će se stvari vratiti u svoju kolotečinu
moji sada znaju cijelo popodne prespavati, a da se s mjesta na mjesto ne presele, potreslo bi ih jedino stavljanje hrane u gajbicu ;D
godine nose svoje.... :D

a astronaut... ako ranica nakon 3 tjedna od zahvata nije zarasla - tu nešto nije u redu...
vjerojatno mu se i ponešto raštimalo od antibiotika jer oni čine svoje...
nije li navikao na transport i posjete veterinaru, i to može utjecati na ponašanje
kugličarenje je vjerojatno samo znak - ovo je moje, moje, moje....
a nije za odbaciti niti vrijeme kad je izvedena kastracija, u odnosu na rad hormona
ako je došlo do prekida ciklusa, dobiva sasvim drugačiju informaciju i to može biti zbunjujuće za njega

kavez obično razvaljuju kako bi dali na znanje da nečime nisu osobito oduševljeni
moji tada nahitavaju zubima keramičke zdjelice za hranu (kako ih samo dignu?), ako je sjenalica prazna i ne reagiram odmah - grizu je dok im ne napunim, a za miran odlazak na spavanje - dobiju ballegary i punu sjenalicu
mislim da je još prerano govoriti o promjeni ponašanja uslijed kastracije, a možda bi jedna curica popravila stvar?
:)
salatica

PostPostao/la Andie » sri stu 07, 2007 13:15 pm

salatica je napisao/la:Andie, mislim da nemaš razlog za paniku :wink:

kad tvom zekanu dođe curica, biti će pun emocija i ponašati će se živahno kao beba
kad jednom prođe sprijateljavanje i privikavanje, do neke mjere će se stvari vratiti u svoju kolotečinu
moji sada znaju cijelo popodne prespavati, a da se s mjesta na mjesto ne presele, potreslo bi ih jedino stavljanje hrane u gajbicu ;D
godine nose svoje.... :D

Pisalo se da treba pogoditi dobar period kad da ga se da kastrirati...koji bi to trebao biti :lud:
I sada on stalno trckara oko mene i za mnom (citala sam da je to kao upucavanje :D ) pa me zanima hoce li se to promijenit nakon kastracije?
Salatica, koliko su tvoji stari? Moj ima malo vise od 1 god i jos plese zecoples :D S koliko god postanu mirniji (znam da je individualno al da se bar otprilike znam pripremit :) )
Andie
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » sri stu 07, 2007 13:45 pm

Astronaut, i meni je vet rekao: "kad ćemo ga kastrirat" pa sam lijepo odgovorila nikad, to je odluka vlasnika, sad bi bilo super da dobije curu, to će ga sigurno "podići"
Za ranicu smo ti rekli: rivanol, flogocid, zagrebački melem, nevenova mast...jesi probao nešto od toga? Pogotovo ako se koža peruta nešto nije u redu

Andie, iz iskustva dva kunića mogu reći da sa 8 mjesci prestaje "opće ludilo", i od toga se postupno smiruju... Grga ima skoro tri godine i uz sve bolesti i dalje pleši, skeče i ludira, čak više nego što je Charlie u toj dobi

Salatica, jako pazi na bacanje keramičke zdjelice, Grga si je tako zub slomio, što je bilo pokretač svega...
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » sri stu 07, 2007 13:52 pm

Koliko sam shvatila njemu je mjesto uboda injekcije problem, a ne savovi pa bi trebalo proverit da se nije zagnojilo ili kaj...
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Medeni » sri stu 07, 2007 14:03 pm

Dvije stvari:

1. Kastracija

Mi smo Medenog kastrirali jer nam je došla Malena. nakon kastriranja, (dok su još bili odvojeni) Medeni je bio nešto drukčiji, bio je zločestiji (pakosniji, kao da se ljuti na nas što smo mu napravili), a i umrtvljeniji (stalno je kunjao, ležao, spavao). To ga je držalo dugo... Međutim kad je došla Malena, to se sve promijenilo... postao je puno življi, razigraniji... tako da nam nije žao što smo ga kastrirali...

a i nije više frustriran, niti zapišava okolo...
Medeni
Zečić
Zečić

PostPostao/la Medeni » sri stu 07, 2007 14:11 pm

ah da... i drugo:

2. Zekani STVARNO osjećaju i situaciju oko sebe i emotivno stanje ljudi s kojima su u suživotu.. primjer: supruga je bila trudna, i u početku je u trudnoći bilo komplikacija, tako da se supruga nije smjela uopće kretat (pa ni po kući)... e sad ono najzanimljivije i najnevjerovatnije... Medeni je kad god bis eona digla na wc hopao uz nju do wc-a, a kad bi ona sjela, on bi sjeo pored wc školjke i okrenuo se prema vratima wc-a kao da ju čuva (kao pas) :D

kad bi se ona digla i krenula nazad prema krevetu, on za njom (uz nju skoro korak po korak)!! ona legne, a Medeni tek onda otrči dalje svojim poslom!! NEVJEROVATNO!! ;D

i to se ponavljalo nebrojeno puno puta..nismo se mogli načudit
Medeni
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » sri stu 07, 2007 15:58 pm

Andie je napisao/la:... moj ima malo vise od 1 god i jos plese zecoples :D S koliko god postanu mirniji (znam da je individualno al da se bar otprilike znam pripremit :) )

...moja ima godinu i 7 mjeseci i ludja je i blesavija nego ikad :wink:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Andie » sri stu 07, 2007 16:58 pm

Sanjita i Charlie, bas mi je drago cuti da se jos uvijek vesele :D hehehehe

Medeni, ovo s pracenjem na wc je stvarno nevjerojatno!!! :) Ma stvarno su pazljivi ti nasi mali zekaci :D
I mi zelimo nasega kastrirati kako bi mogao imati drustvo tako da se nadam da ako se i bude ljutio da ce ga brzo proci :)
Andie
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » sri stu 07, 2007 17:31 pm

Andie je napisao/la:Pisalo se da treba pogoditi dobar period kad da ga se da kastrirati...koji bi to trebao biti :lud:
I sada on stalno trckara oko mene i za mnom (citala sam da je to kao upucavanje :D ) pa me zanima hoce li se to promijenit nakon kastracije?
Salatica, koliko su tvoji stari? Moj ima malo vise od 1 god i jos plese zecoples :D S koliko god postanu mirniji (znam da je individualno al da se bar otprilike znam pripremit :) )

hm.... upucavanje ;D
Zorro je jedini dočekao pubertet nekastriran, ali nakon toga se više nije upucavao :D
naime, prije kastracije je došla Luna i fokus se okrenuo prema njoj
no Zorro i dalje trčkara, onako neobavezno za nekim od ukućana :)
Jerry i Piksi nisu nikad (dobro jesu svoje cure malo gnjavili), ali oni su kastrirani s 4 mjeseca i ja nikakve razlike ne vidjeh...

Zorro je najstariji, ima preko 2 godine i još uvijek si poskoči i izvodi egzibicije kad je raspoložen
ostali isto tako, ali ipak svi skupa rijeđe nego kad su bili bebasti

i ne znam zašto nas sve čudi da oni razumiju naša raspoloženja (ja uključena :D ), treba samo otkriti da su inteligentniji nego što žele da se zna ;D
salatica

PostPostao/la astronaut » sri stu 07, 2007 19:50 pm

zekica_poopy je napisao/la:
astronaut je napisao/la:
zekica_poopy je napisao/la:a zasto je kastriran kao prvotni razlog?

a zato sto je veterinar na pregledu rekao kako se to mora napraviti..
tj.preporca se...

hm...ne sjecam se sad skroz tvog zeca i price sa starog foruma, ponekad je iz starih postova najlakse izvuc informacije iz kojeg mogu savjet slozit :)

ali ovako, bitno je prvo kakav je kunic bio prije i zasto ga se kastriralo. drugo bitni su uvjeti u kojiam se to desilo i opet uvijek treba proci vrijeme...
trece...obicno se kunici kastriraju (muski) zbog drustva suprotnog spola, da mu mozda to ne fali?

ima tu puno toga...i ja bi se slozila da mozda on ima sad traumu od operacije, ali kunic ne mijenja osobnost kastracijom to su zablude. promjene se samo stvari sto rade pod "utjecajem hormona".

ovo sto ti radi u gajbici nije utjecaj hormona, nije obiljezavanje nego protest. a zasto mali protestira morali bi ga pitat :)

u svakom slucaju s vremenom vjerujem da bu onaj stari...

a to lezanje - moji imaju faze kad samo leze, pa imaju faze kad ih skidam s lustera. to ti je tak...cinjenica je da su puuuuno razigraniji kad su mladji, sto su stariji to su mirniji (sa jajcima ili bez).

tako da, polako s njim bude to okej :)

ha..prostest je prestao..
a necete vjerovati.cura je bila na putu tri dana..od jucer navecer kad ju je ugledao vise nije bilo s.anja po kavezu..nista...

e sad...hebga ljudi kastracija mi je preporucena..nisam isao tamo kod veterinara sa zeljom da ga sto vise rasture..

sto se tice ranice od inekcije..danas nisam stavljao zinkovu mast..cekao sam da on to sve poskida sam,da se dio posusi da mogu vidjeti ranicu..krastica je otpala i vise nije onako crveno..valjda ce biti ok...

on ima oko sedam mjeseci..i cini mi se da je ipak jos on mlad..beba..da bi sad se tako naglo smirivao ili slicno..znam kakav je bio prije kastracije..a ko klokan bi u jednom skoku preletio pola sobe vjerujte mi..sa tri metra je uletao u svoj wc..a kakice i piljevine svuda..
da mogu vratio bi vrijeme u nazad i NE BI ga kastrirao..sad je kasno...
astronaut
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekica_poopy » sri stu 07, 2007 21:36 pm

gle nece bit tako zauvijek vjeruj mi :)

bude okej...

eto za sad sam zbilja cula za veliku veliku vecinu ljudi da su zadovoljni nakon kastracije. ja se nadam da ce tako biti i kod tebe, da je samo malcu to malo teze palo.

ja ti garantiram, meni su u i jedan i drugi sterilizirani a i dalje luduju :)

bu okej :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » čet stu 08, 2007 9:40 am

Vratit ce se na staro, vjerujem da je samo faza! Dusko je ko pesek, i on samnom obavezno ide na WC, zapravo svugdje... A u istoj dobi je isao na kastraciju... Jedino sto je svaki drukciji pa vjerujem da ce skakat na luster uskoro!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Prethodna

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan