Zecije ludilo

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Zecije ludilo

PostPostao/la milosrusov » čet vel 23, 2012 18:32 pm

pozdrav. :blush: dobio sam zeca pre nedelju dana, u pocetku je bio normalan. Poslednjih dana skace po kavezu,trza se i trese resetke,pogotovo nocu. Redovno ga pustam, bar dva puta dnevno, ima stalno dostupne hrane i vode. Kada pokusam da ga pomazim on bezi i trza se, pogotovo kada je izvan kaveza. Nema nikakvih zdravstvenih problema, kaki redovno, nema proliv i nije mu vlazan nosic. Star je neka 2 meseca,a pre nego sto sam ga dobio bio je u kavazu sa jos 3 zeca. Jel moguce da se tako ponasa zato sto nije navikao na ljude ili postoji neki veci problem? ja pokusavam polako da ga navikavam i da ga ne plasim,ali on skace na svaki sum. Ne znam sta da radim. Pomagaaaaajteeee
milosrusov
Kunić
Kunić

Re: Zecije ludilo

PostPostao/la -zele- » čet vel 23, 2012 20:05 pm

Heheh, pa ništa ne moraš radit, to se samo malecki privikava na zvukove u kući. Što se tiče puštanja, šta misliš kad bi tebe zatvorili i samo dva puta dnevno pustili van, kakav bi ti bio :zeko7: . Moja Lilo je cijeli dan vani a samo kad idemo spavati stavljamo je u kavez i netreba nam sat da znamo da je 7,00 ujutro, jer djevojčica lupa u kavezu i traži da ide van.
Moraš mu dati vremena da se navikne na vas i okolinu, a činjenica je da nevole biti zatvoreni. Pa ukoliko imaš mogućnosti preporučujem da bude što više slobodan.
Sretno vam obojma.

Eh da, po noći ja prakticiram pokriti kavez laganom plahtom, i to samo s prednje strane pošto je kod mene žica na kavezu samo sa prednje strane, a odozgo ima zraka.
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la Marija123 » čet vel 23, 2012 22:11 pm

sve polako i strpljivo.nemojte ga siliti na mažnju i kada ga puštate iz kaveza samo otvorite vrata i ne dirajte ga
Bijelka - R.I.P. ljubavi
Marija123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la milosrusov » pet vel 24, 2012 12:48 pm

sinoc kada smo otvorili kavez nije hteo da izlazi i na zvuk usisivaca je poceo da skace i doziveo je napad i sad se trza na najmanji sum, prethodnih dana oupste nije bilo problema i izgledalo je kao da se polako prilagodjava da bi juce strasno podivljao. posle napada izgleda kao da nije bas sav svoj. molim vas pomogajte nzm sta da radim, celu noc i ceo dan sam pored kaveza i nmg da prestanem da ga gledam jer se jako brinem. :(
milosrusov
Kunić
Kunić

PostPostao/la -zele- » pet vel 24, 2012 12:55 pm

Rekla sam ti da se prilagođava i da treba vremena.
Zečevi su u prirodi plijen, naravno da im je sluh najjače orožje protiv grabežljivaca i da moraju biti uvijek na oprezu.
Moja Lilo i dan danas panično zbriše od usisavača i tko nekih agresivnih zvukova.
Bitno je samo da ga pustiš, a on će se već sam polako priviknuti.
Nikad ga ne tjeraj iz gajbe, sam će izaći, kad bude smatrao da je to u redu.
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la cuki23 » pet vel 24, 2012 12:57 pm

Što znači nije sav svoj?jel jede,pije,kaka?znači usisivača se boji,sad znaš da s time oprezno,a moraš polako dobit njegovo povjerenje,ima ih plašljivih i onih hrabrijih,a tvoj je očito jako plašljiv,moraš mu pomoći da se oslobodi,nemoj ništa na silu radit i budi strpljiv,ali opet nemoj baš visiti nad kavezom i buljiti u njega,daj mu vremena,legni i čekaj i nemoj oko kaveza lupati puno ili bučiti...moja je na pogledu na vrata od sobe i svaki puta kada smo cura i ja ulazili i izlazili iz sobe ona bi brisnula pod krevet i trebalo bi vremena da izađe opet u gajbu,ali polako sad postaje sigurnija,vidi da nema opasnosti,ali pazi to polako je 2 mjeseca.ne može ništa preko noći.
cuki23
Zečić
Zečić

PostPostao/la milosrusov » pet vel 24, 2012 14:42 pm

Ok,hvala vam puno! pokusacemo da budemo sto pazljiviji prema njemu i da ga pustimo da se prilagodi. :)
milosrusov
Kunić
Kunić

PostPostao/la Jura » pet vel 24, 2012 22:15 pm

pa on je još mali i normalno je da se boji. ..nisu oni kad narastu neki lavovi :nowink: samo polako i nemojte ga forsirati i nemoj mu buljiti u gajbu 12 sati dnevno. Po malo ga namami s hranom, pa se spusti njemu na pod i čekaj da dođe sam.

A usisavača se svi boje. ...i ostalih glasnih zvukova, pa oprezno.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » sub vel 25, 2012 11:08 am

Probajte ga ignorirati par dana al neka mu je kavez stalno otvoren. Ponašajte se kao da ga nema u kuci ali krajickom oka pazite sta radi, ali da vas ne skuzi... :D navecer lezi na pod sa knjigom i "radi nesto"-čitaj, listaj, rastezi se, vidjet ces da ce sam prici i pocet njuskati okolo :D znatizeljni su oni :)
Anby
Super Zek
Super Zek

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan