kelj???

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

kelj???

PostPostao/la -zele- » pet sij 18, 2013 20:55 pm

Eto nestala nam temica :D :nowink:
Dakle još jednom:
Lilo je izbirljiv zec i osim sijena i cuni-a ništa ne jede samo korabe (kelerabe) - listove
ponekad gricne radič, al osatalo od povrća ništa.
Kupih joj danas u nedosatatku gore navedenoga zeleni kelj i lišće cvjetače - vidim da pomalo gricka - e sad koliko smiju obzirom da je kelj dozvljen al može se nadimati od njega (tako piše)

hvala na pomoći
-zele-
Zečić
Zečić

Re: kelj???

PostPostao/la sanjita » sub sij 19, 2013 2:45 am

Svi ce rec da je bolje ne zezat se s time ako moze biti posljedica.dakle probaj ipak nesto drugo od ponudjenog sa popisa prehrane...tamo ima barem tridesetak vrsta povrca...tesko da se zeki bas nista ne svidja. moj zec ima recimo problem sa viskom kalcija pa je jako ogranicena u tome sto smije jesti.nazalost jede vec godinu dana samo par istih stvarcica ali ja tu nista ne mogu.hvala bogu voli ih vise manje. ali eto radije bih da zivimo tako nego da riskiram sa zdravstvenim problemom. dakle kelj ne ako se ne mora ;)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la -zele- » sub sij 19, 2013 19:21 pm

Hvala na odgovoru, ali nije nam dugo trebalo da i sami skužimo, sinoć je pojela dva mala listića i danas s..nje po čitavoj kući :lud: Dakle kelj 0 bodova.
Ali zaista jeste izbirljiv zeko i stvarno mi je žao što neće gotovo ništa sa popisa. Prehrana joj je zbilja jednolična, al kao što si rekla bolje i to nego ovako kao danas.
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » ned sij 20, 2013 8:17 am

A jel ti imas temu za svog zekana? :blush: mnogo ti je sladak zveko :zeko3: :zeko3: :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » ned sij 20, 2013 20:49 pm

zar se kelj ne preporuča bas zimi jer je pun vitamina? :huh: ja ga mojima dajem povremeno uz ostalo povrce... hm...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la malisa.simba » pon sij 21, 2013 10:21 am

istina da kelj ima vitamina, ali se ne preporučuje za kuniće jer može doći do nadima ili ostalih zdravstvenih probavnih tegoba.
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la -zele- » pon sij 21, 2013 22:22 pm

hvala markiza, daaa to je naljepši zeko i najmazniji zeko na svijetu. Jednostavno i nakon 3 godine još uvijek nemogu vjerovati da je moguće da zeko kojemu prirodno stanište nije među ljudima može biti tako opušten, tako razigran i tako mazan sa nama. Svako jutro ona bar sat vremena provede na porciji maženja u krevetu (naravno prvo jede :lud: ). Čim dođem s posla to je stampedo kroz hodnik, onda hop na trosjed i samo se namjesti da se mazi. Po stanu hoda za nama kao mali pas, a kad hoće na terasu onda dođe do vrata i prvo sjedne i čeka, ako joj ne otvorimo onda počne grebati, a ako ne reagiramo onda dođe i sjedne na vrata od dnevne i gleda dok ne skužimo da hoće van. U stvari zašto ja to vama pričam kad su vjerojatno i vaši takvi. :zeko8:
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » uto sij 22, 2013 6:37 am

Pa jeste, ko da si opisala mog zeku, nego je on nas tako istrenirao, da dosad nikad nije ni zagrebao po vratima, cim sedne ispred neke sobe u koju zeli da udje mi odma trcimo da mu otvorimo :zeko7: :zeko7: :zeko7: zaveo guzonja red i disciplinu :zeko5: Izvini sto sam dosadna ali hoces li staviti slikice tvog zekana u svojoj temi? Jel imas temu o tvom zekanu? :zeko1: i mnogo mi ga poljubi :zeko3: :zeko3: :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » uto sij 22, 2013 22:50 pm

malisa.simba je napisao/la:istina da kelj ima vitamina, ali se ne preporučuje za kuniće jer može doći do nadima ili ostalih zdravstvenih probavnih tegoba.

mislim da griješiš, naravno da im se ne smije dati da se samo kelja nazderu, ali u kombinaciji sa 2-3 druga povrca itekako je pozeljan, pogotovo zimi...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sri sij 23, 2013 1:23 am

Moze doci do nadima sa kupusarkama da ali da je pun vitamina je...dakle jako oprezno sa njime.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la malisa.simba » sri sij 23, 2013 11:06 am

Vidim da sam krivo formulirala rečenicu, odnosno izostavila dio. Kelj je izuzetno zdrav i naravno pun vitamina, u tome se koliko vidim svi slažemo, ono što mi je bila namjera savjetovati da ukoliko se daje to bi trebale biti male količine i ne bi trebao biti na meniju svakodnevno. Anby raznolika prehrana je uvijek bitna, niti jedno povrće im se ne bi smjelo davati da se "nažderu" već bi im trebalo uvijek ponuditi više vrsta ukoliko je to moguće, naravno. S keljom se preporučuje oprez s razlogom, a ne jer je nekome tako palo napamet.
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri sij 23, 2013 13:10 pm

ja svojima nikad nisam dala kelj i nikada ne bi..ako neki kunici na to dobro reagiraju onda dobro..ali ja ne mislim riskirat
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » sri sij 23, 2013 18:18 pm

Pa mislim otkad je ovog foruma kupusarke su poznate po tome da nadimaju,to se stalno spominje...mi smo imali nadim od korabice koja spada u istu skupinu ako se ne varam pa se radije drzimo provjerenog povrca :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la -zele- » ned sij 27, 2013 19:06 pm

sanjita je napisao/la:Pa mislim otkad je ovog foruma kupusarke su poznate po tome da nadimaju,to se stalno spominje...mi smo imali nadim od korabice koja spada u istu skupinu ako se ne varam pa se radije drzimo provjerenog povrca :)

Ma to izgleda ovisi i o samom zekiliju, recimo Lilo jede uredno korabu (kelerabu) i nikakvih problema nema :lud: , a kelj smo pojeli mali listić i wowww :sick:
-zele-
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » pon sij 28, 2013 1:03 am

A kaj joj se desilo,proljev je dobila? ili meksu kakicu?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan