nemoguce stetocine...sto napraviti da ne poludim

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

nemoguce stetocine...sto napraviti da ne poludim

PostPostao/la zekica_poopy » pon svi 12, 2008 8:34 am

Znam da mi nema neke pomoci ali treba mi da se negdje izjadam gdje ljudi razumiju :sad:

Naime ja jako volim svoje zvjeri i zbilja ucinila sam sve da nisu usamljeni i da imaju jedno drugo i da nisu ograniceni prostorom. Slobodni su 24 sata i imaju na raspolaganju jako puno prostora...

medjutim oni svako toliko naprave neku stetu, mislim jasno je meni da je to njima u prirodi ali ja ne znam sto da radim. Mene po cijele dane nema doma, sestre isto...i oni su sami i nema ih tko nadzirat...to rezultira time da ja skuzim stetu kad je vec daleko dogurala...

svi su stokovi oglodani, tepihe vise nemam, one koji su ostali izgledaju strasno. imam vecinom parket (na njihovu zalost) jer ne mogu staviti nista da oni to ne shvate kao nesto sto treba ocerupat i pojest...

nacet mi je i namjestaj - bolna tocka, jer nije jeftin a nije ni moj...probala sam to sa prekrivacima i dekama rijesiti, imam sada rupicaste deke, a sve to sto dodje po stotinjak kuna...ne mogu kupovat svaki mjesec nesto novo pa nemam ja tih para koliko oni to mogu unistiti :(

osim toga desi se da nepaznjom ostavim robu u dnevnom...ne moram ni govoriti sto se desi...

ja sam tako umorna od svega toga...a opet nemam izlaza...ja ne mogu biti vise doma i pruzit im zanimaciju, a nisam niti tajkun da stalno nabavljam nesto novo...

smrc...samo trazim koju rijec utjehe da ne poludim (malo prije me nazvala sestra da su unistili njenu novu majicu...koju sam ja ostavila da se jos malo posusi u dnevnom an fotelji...)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la nani » pon svi 12, 2008 9:19 am

Uh,baš mi te žao :sad:
Svaka čast kunićima,ali mislim da im moraš postavit neke granice.Ograniči ih na prostoriju gdje mogu napravit najmanje štete i gotovo.Ništa im ne bude falilo.A kad ste doma neka budu slobodni po cijelom stanu.
Moj kunić nikad ne izlazi iz moje sobe ili sa lođe.Razlog tome je što je štetočina i jede kablove.Ne jede namještaj ili odjeću kao tvoji,ali meni je i to dovoljno da on ima ban iz drugih prostorija.Gledaj to ovako-kunić je mala životinja i njemu je 10-20 kvadrata stana kao nama 100-200 :wink:
Njima neće ništa falit,imaju jedno drugo,a ti i sestra nećete bankrotirat i manje ćete se nervirat.
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » pon svi 12, 2008 9:50 am

slazem se s nani..dok vas nema doma, zatvori ih tamo na "balkon"..sve im preseli i njima ce tamo biti super :)

makni sve kaj bi mogli unistiti i slozi im bas onako dom za njih :)

vjerujem da su oni razmazeni i da su naucili "unistavati" ;D i da im je to sad sasvim normalno :)

vani je lijepo, a kolko se sjecam taj tvoj bakon je zatvoren i prostran..tamo ce imati super puno mjesta a opet nece moc napraviti stetu ;)

vjerujem da sad nemas vremena za preodgoj, a oni su ipak u coporu i u tom smislu nadmocni ;D
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon svi 12, 2008 12:11 pm

eh poopy... upravo sam te "poslušao" kako si se izjadala, i znam da ti nije lako s ta dva terminatora :wink:

a da probaš s onom valovitom pregradom kakvu ima Lady?
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » pon svi 12, 2008 13:50 pm

Stara to je usper stvar, bum ti slikala.

Lako se stavlja i mice, samo se zarola a nije tak skupo- u Bauhausu 1 metar visine 80 cm je oko 50 kn - samo moras obljepiti rubove jer su ostri.

Fino se fiksira na dva kraja i ne mogu nis ;D ;D ;D a sama stoji jer stoji u polukrugu
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » pon svi 12, 2008 14:07 pm

Razumijem te u potpunosti. Ne može se tu puno napraviti. Sa naših šest nije lako izaći na kraj. Ali uvijek isti(e) rade piz.... ostali su uglavnom ok
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pon svi 12, 2008 14:55 pm

ma nemrem u stanu nikak pregraditi onak super kak si ti kod sebe lady s onim oko kauca, kod mene je sve "po svuda"...istina bog je da oni imaju onu svoju sobu i sad bas mogu tamo biti do mile volje - ali kad oni stalno grizu vrata i traze da ih se pusti u dnevni :(

mislim okej kad nisam doma ne vidim to al zao mi je jer se osjecam krivom sto me nema...

jedino sto cu probat ovaj vikend ako uhvatim vremena - sloziti igraonicu doslovno ono toliko toga natprat u tu lodju da ne stignu sve to ni prorostat tijekom dana...

a kad krenu velike vrucine opet kaos...

ma najgori je taj osjecaj izmedju krivnje i ljutnje - jer kriva sam si sto nisam doma, a nemogu drugacije, a ne mogu se ni ljutiti na njih kad se zna da tu nema pomoci...da sam tamo i ja se bavim njima ne bi se oni bavili radjenjem rupa i dekoriranjem kauca :lud:

i jos uz to sestra nam je "natovarila" jos dva "mini" ljubimceka :lud:

dobro stacionirani su kod njenog trenutnog decka pa ne moram jos i na njih mislit :rolleyes: bozek moj sto ja sebi uradih
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » uto svi 13, 2008 6:30 am

poppy, nikako nisi kriva što nisi doma :wink:
upravo zato oni žive u paru kako ne bi bili usamljeni :)
salatica

PostPostao/la ninocka » uto svi 13, 2008 7:42 am

ajde draga, nije sve tako crno. to je proljetno buđenje s fazom grickanja.
to što oni grebu po vratima da ih pustiš u boravak uopće ne treba uzimati srcu,. na to treba gledati kao na akciju brušenja noktiju i zuba. imaju stvarno odličnu sobu za akciju, prema tome...
nek ne zafrkavaju :nowink:

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la moxa » uto svi 13, 2008 10:44 am

Joj, kod mene je isto, ali zato su ipak preko dana u gajbi, druge nema (uskoro kucici u stanu) jer uz sve biljke, drvo i ostalo ne bi bilo stana kroz tih 9 sati sto su sami! A da o izgrebanoj drvenini i pojedenim biljkama unatoc tome ne pricam...
:lud:
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » uto svi 13, 2008 13:36 pm

ma meni treba malo samo vase podrske :blush:

imam planove ako stignem ovaj vikend napraviti poligon bar nesto, pa ako se skupi volje i vremena bum vam sliknula :wink:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » uto svi 13, 2008 13:42 pm

hahah, bit ce sretni :) bar neko vrijeme ;D

trebalo bi ih organizirano snimat dok te nema doma ;D
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » uto svi 13, 2008 13:54 pm

Hahahah kao BB i direkt online gledanje