Nauciti kunica na wc?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Nauciti kunica na wc?

PostPostao/la zelimir » sub sij 23, 2010 18:58 pm

Kupio sam prije par dana ovnoliku zecicu i sad ju ucim na wc,brzo je shvatila i obavlja nuzdu u wcu tu i tamo nadjem koju kuglicu.Problem je to sto ona i spava u tom wc-u na tome mokrome?Vidim da ima dosta postova o tome ali me zanima konkretno kako je oducit da nespava u wc-u.Naucila je jako brzo tamo obavljat nuzdu kroz par dana ali stalno je tjeram da nespava ui wc-u.Preko dana to nije problem jer ju istjeram iz wc-a ali noc je problem?Zanima me dali ce s vremenom sama skuzit da to nije za spavanje?
zelimir
Zekonja
Zekonja

Re: Nauciti kunica na wc?

PostPostao/la ninap » sub sij 23, 2010 19:48 pm

moj je u pocetku isto tako...znao bi lec unutra onako malo se odmorit....al prošla ga faza
al primjetila sam da dosta zekana voli da leži u wcu :)
ninap
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zelimir » sub sij 23, 2010 20:01 pm

ninap je napisao/la:moj je u pocetku isto tako...znao bi lec unutra onako malo se odmorit....al prošla ga faza
al primjetila sam da dosta zekana voli da leži u wcu :)

onda ce valjda i moju lily proci ali da se pohvalim za 2 dana je naucila mokriti u wc stalno je pustena i jos nijednom se nije pomokrila negdje po kuci?
zelimir
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la vtrnka » pon sij 25, 2010 23:51 pm

jooooooooooj...tako me to veseli...ali i podsjeća na to da je moj Nobi(ovnoliku kunić) također naučio nuždu obavljati za 2 dana...i onda smo mu promjenili podlogu u kaveziću i sad obavlja nuždu po cijeloooooom kavezu...doduše-po stanu ne...ah...nešto sam mu se zamjerila izgleda =D :omg: :omg:
--> tako da...pazi što radiš sad...hihihi ;D
sretno
vtrnka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Nuni » uto sij 26, 2010 0:43 am

moje je iskustvo (sa 4 različita zeca) da su ispočetka kao mali spavali u wc, al čim su narasli i ozbiljili se ;D prestali spavat u wc-u... skuže oni kasnije da wc nije neko mjesto za spavanje :wink: sad više niti jednog ni jednom nisam vidla da leži tam...
slikaslikaslika 23
Nuni
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Antonia » uto tra 06, 2010 8:30 am

Ja sam svoju malenu ovnoliku dobila ima 2 dana, Odmah je počela piškiti u WC, ali zato kuglica ima na sve strane po kavezu, a omakne se i kad šeće po kući. Vjerovatno joj treba i malo prilagodbe, ali inaće kako ih naučiti da kuglice ostavljaju samo u WC-u. :zekoo12:
Antonia
Zečić
Zečić

PostPostao/la tinka » uto tra 06, 2010 8:59 am

antonia, pohvalno je to što je odmah počela piškiti u wc, ali što se kugličarenja okolo tiče, to se pripremi na mjesec, dva, jer ona sad obilježava cijeli stan s tim kuglicama, pa joj nemoj to uzeti za zlo niti ju pokušavat naučit samo na wc, jer je uzaludno.. nakon što obilježi cijeli stan i ona zaključi da je to dovoljno, počet će i kuglice ostavljat samo u wc-u, ili barem samo u kavezu... tako je barem bilo sa mojim curkama... iako se pripremi da kad dobiješ novi tepih ili bilo što novo u stanu, da će ona to morat obilježiti.. moje su nedavno dobile u svoju sobicu novi tepihić i naravno da je već dva dana pun kuglica... ;D

samo strpljivo skupljaj to za njom sad na početku, a ona će sama prestat s tim kad shvati da je sve obilježila i da je ona glavna! :zeko7: :cool:
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Antonia » uto tra 06, 2010 10:26 am

Hvala na brzom odgovoru. Ako može samo još jedan pitanjce. Naime, za kućicu smo upotrijebili stari krevetić. Da se nebi provlačila kroz rešetke sa vanjske strane smo upotrijebili mrežu protiv komaraca (onu malo tvrđu sivu), a na pod da joj bude mekše stavila sam gumu koja se koristi u kadama (ili van kada) protiv klizanja. Za sada ne primjećujem da gricka gumu osim šta gricka mali ručnik. :zeko7: Naime da li joj je ta guma u redu šta se tiće njenih šapica, jer po postovima čitam dosta da su zekoti na samoj plastici? :zeko10:
Antonia
Zečić
Zečić

PostPostao/la Antonjet » uto tra 06, 2010 11:11 am

Radije joj makni taj ručnik ako ga jede da se malecka ne začepi.. . :wink:
Mrva u kućici ima dekicu i još po sobi složene dekice i plahte da baš ne leži na podu, ali ih ne jede, pa sam mirna što se toga tiče, ali dovoljna ti je plastika ili možeš stavit sijena ili piljevine na dno kavezića.. .
Antonjet
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la MissKiky » sri lip 02, 2010 2:44 am

I ja sam to primjetila kod svog Malenog. Istinabog - nije previše kugličario po sobi (tepihu), ali je užasno puno po krevetu... Gdje god da je došao ispustio je par kuglica. Sada je prestao sa time, jedino se danas na podu olakšao, ali inače uvijek uđe u kavez i obavi to unutra... I ja bi ga voljela naučiti da barem piški u WC-u (jedna posebna posudica u kutu kaveza sa piljevinom), ne mora kugličariti tamo, jer mi nije teško skupljati kuglice, ali bi ga stvarno voljela naučiti da tamo obavlja nuždu tj. da tamo piški, a nemam nikakve ideje kako.

Za sada je dobar - piški samo u kavezu, ili bar nisam primjetila da je negdje drugdje piškio (jedino po krevetu), pa me zanima da li postoji neka metoda ili nešto da im se olakša tj. da ih se nauči na WC? I da, obavezno spava u WC-u. Možda zato što mu je u WC-u piljevina, a na dnu kaveza ručnik? I kao što sam rekla - stavih bijeli ručnik na dno kaveza kako bi mogla provjeriti mokraću, ali ako im taj ručnik smeta (nisam to primjetila) onda ću ga maknuti.

Stvarno bi vam bila zahvalna kad bi mi netko mogao odgovoriti na pitanja :zeko10:
<3 Patrik <3
MissKiky
Zečić
Zečić

PostPostao/la vedi08 » čet lip 03, 2010 18:43 pm

molly je naucio gdje treba piskit tek kad si je sam izbarao mjesto na kojem ce piskit, naravno da je to bilo mjesto na kojem su do tad stajale posducice sa hranom, keramicke pa ih nije mogao pomkanut, ali eto to je sad rijeseno, sad piski samo unutra u tom odredemom kutu, iako mu se zalomi kad je na krevetu da se popisa, valjda zato jer se boji skocit dolje, jer jednom kad se popne ne ide dolje, ako ga ne spustis :huh:
ako itko ima dobar savijet kako da se zakonju nauci kakati na jednom mjestu nek javi, bas sam danas to pitala i pod topicom wc
jer mi je tepih pun brabonjaka i jos svako toliko nagazim na neku neocekivanu nepokupljenu minu :D
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan