Pratim ovaj forum vec dulje vrijeme ali stvarno nisam ocekivao da ce mi prvi post biti upravo u ovom dijelu foruma.

Mozda ce se nekima ovaj post cinit cudan malo ali jedino sto bi ja zelio je saznat uzrok smrti svog kunica jer sam stvarno zbunjen a nemam snage nosit ga kod veterinara...
Moj "zeko" je jucer uginuo,bio je star 8 godina,zenka,bijele dlake i crvenih ociju,patuljasti kunic.
Sve ove godine je bila vrlo zdrav zeko,barem po tvrdnjama veterinara sve do unatrag par mjeseci.
Tada je sve pocelo...
Prvo je dobila proljev i istovremeno nekakav iscjedak iz oka koji do sad nikad nije imala (proljev je imala ali bi brzo prosao).,te pored tog iscjedka joj je malo dlake opalo oko tog desnog oka.
Takoder,nosic joj je bio djelomicno zacepljen i na njemu je bilo skorene dlake vod tog iscjedka.
Naravno,isao sam kod veterirana i dobila je lijek te upute za lijecenje i proljev i iscjedak je prosao nakon sto sam ga lijecio po uputama veterinara.
Morao sam mu probiotik stavljat u vodu,i mazati oko s nekom masti da mu to prode.(mozda sam nesto krivo i naveo,nemogu se sjetit tocnog naziva lijeka)
Medutim,veterinar je vec tada rekao da su joj zubici narasli te ako jos narastu da je to onda jako opasno za kunice.
Nakon par dana te "terapije" zeko je bio izlijecen i ponasao se normalno i sve je bilo ok,vratio se u svoju standardnu rutinu.
Medutim,vec 2 dana sam primijetio da jede malo slabije nego inace i sutra je trebo ici na pregled posto ranije nisam mogao,ali ocito je bilo prekasno.

Jos eto sto ti je zivot,danas odem na ovaj forum i gledam ovaj najtuzniji dio foruma te se sav rastuzim i odem do svog zeke da se s njime poigram malo posto nisam bio doma cijeli dan.
Vidim ga kako lezi u sijenu te pomislim da spava posto se bio ukopao u sijeno.
Ali shvatio sam ubrzo da se dogodilo ono najgore.
Ne znam radi cega tocno je uginuo i to je ono sto me muci,pitam da li bi mu bilo spasa da sam ga dan ranije odveo kod veterunara.

Mozda ce mi neko od vas znati pomoci radi ovoga:
Znaci,dva dana je jeo manje nego inace,ne puno manje ali po kolicini mrkve koju je pojeo sam vidio da nesto ne stima,jer je nije ni taknuo a inace ode u tren oka.
Pio je vodu normalno ali je bio jako miran te nije izlazio iz kucice.
Kada sam ga nasao lezao je u sijenu zalegnut na desnu stranu,usta su mu bila krvava i desna strana obraza ispod oka mu je bila mokra od necega ali nije bilo krvi na njoj...??