Zasto mog zeke vise nema? :(

Jednom ćemo opet biti skupa:(

Moderator/ica: Lady Stardust

Zasto mog zeke vise nema? :(

PostPostao/la Zeko... » sri tra 13, 2011 2:42 am

Pozdrav svima...
Pratim ovaj forum vec dulje vrijeme ali stvarno nisam ocekivao da ce mi prvi post biti upravo u ovom dijelu foruma. :sad:

Mozda ce se nekima ovaj post cinit cudan malo ali jedino sto bi ja zelio je saznat uzrok smrti svog kunica jer sam stvarno zbunjen a nemam snage nosit ga kod veterinara...

Moj "zeko" je jucer uginuo,bio je star 8 godina,zenka,bijele dlake i crvenih ociju,patuljasti kunic.
Sve ove godine je bila vrlo zdrav zeko,barem po tvrdnjama veterinara sve do unatrag par mjeseci.
Tada je sve pocelo...
Prvo je dobila proljev i istovremeno nekakav iscjedak iz oka koji do sad nikad nije imala (proljev je imala ali bi brzo prosao).,te pored tog iscjedka joj je malo dlake opalo oko tog desnog oka.
Takoder,nosic joj je bio djelomicno zacepljen i na njemu je bilo skorene dlake vod tog iscjedka.
Naravno,isao sam kod veterirana i dobila je lijek te upute za lijecenje i proljev i iscjedak je prosao nakon sto sam ga lijecio po uputama veterinara.
Morao sam mu probiotik stavljat u vodu,i mazati oko s nekom masti da mu to prode.(mozda sam nesto krivo i naveo,nemogu se sjetit tocnog naziva lijeka)
Medutim,veterinar je vec tada rekao da su joj zubici narasli te ako jos narastu da je to onda jako opasno za kunice.
Nakon par dana te "terapije" zeko je bio izlijecen i ponasao se normalno i sve je bilo ok,vratio se u svoju standardnu rutinu.

Medutim,vec 2 dana sam primijetio da jede malo slabije nego inace i sutra je trebo ici na pregled posto ranije nisam mogao,ali ocito je bilo prekasno. :sad:

Jos eto sto ti je zivot,danas odem na ovaj forum i gledam ovaj najtuzniji dio foruma te se sav rastuzim i odem do svog zeke da se s njime poigram malo posto nisam bio doma cijeli dan.
Vidim ga kako lezi u sijenu te pomislim da spava posto se bio ukopao u sijeno.
Ali shvatio sam ubrzo da se dogodilo ono najgore.

Ne znam radi cega tocno je uginuo i to je ono sto me muci,pitam da li bi mu bilo spasa da sam ga dan ranije odveo kod veterunara. :sad:
Mozda ce mi neko od vas znati pomoci radi ovoga:

Znaci,dva dana je jeo manje nego inace,ne puno manje ali po kolicini mrkve koju je pojeo sam vidio da nesto ne stima,jer je nije ni taknuo a inace ode u tren oka.
Pio je vodu normalno ali je bio jako miran te nije izlazio iz kucice.
Kada sam ga nasao lezao je u sijenu zalegnut na desnu stranu,usta su mu bila krvava i desna strana obraza ispod oka mu je bila mokra od necega ali nije bilo krvi na njoj...??
Zadnja izmjena: Zeko...; sri tra 13, 2011 23:15 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Zeko...
Kunić
Kunić

Re: Zasto mog zeke vise nema? :(

PostPostao/la zeko Simba » sri tra 13, 2011 7:09 am

Jako mi je žao radi tvog gubitka. 8 godina je lijepi broj, iako je prerano otišla. Na žalost ne mogu ti reći od čega je zaspala. Više je razloga moguće.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko... » sri tra 13, 2011 23:13 pm

Evo danas sam prico s veterinarom i on takoder kaze isto,da moze biti vise toga u pitanju te da ne moze preko telefona sa sigurnoscu reci sto je uzrok uginuca.
A sto cu,nadam se samo da nije patila nego da je uginula u snu.
Ipak,8 godina je puno za kunica i drago mi je sto je toliko pozivila.

moja zečica kao je imala 3g :nowink:
slika

Uploaded with ImageShack.us

:zeko3:
slika

Uploaded with ImageShack.us
Zeko...
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet tra 14, 2011 1:23 am

Zao mi je..jedini nacin da saznas je da ju posaljes na obdukciju..a to mi je ono..budi sretan sto je toliko dugo pozivjela...inace oni vrlo brzo "odu" tako da mozda u da si isao odmah veterinaru ne znaci da bi pomoglo..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la vini » čet tra 14, 2011 7:13 am

Lijepa zekica, žao mi je :zekoo4:
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la kristinans » čet tra 14, 2011 8:39 am

Zao mi je :sad:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko... » čet tra 14, 2011 23:38 pm

Eto pokopana je danas moja zecica u jednom velikom parkicu.
Nisam je htio na obdukciju slati.
Hvala vam svima na savjetima i podrsci.

Inace,zovem je zecica/zeko cijelo vrijeme jerjoj je tako "ime" !! ;D
Naime,kada sam je kupio u jednom zoo shopu rekli su mi da je muzjak i tako sam mislio do prvog posjeta veterinaru. :D
Onda sam shvatio da moj kunic Kiki je u biti Kikolina? :zekoo3:
(ne znam jeli prodavac krivo procijenio spol slucajno ili namjerno,meni ionako to nije igralo bitnu ulogu ali ako ikoga zanima,to je onaj Zoo shop u Rijeci u Strossmayerovoj sto je u meduvremenu zatvorio se,barem tako mislim)

I tako sam ju jednostavno prozvao - "THE ZEKO". :P ;D
Nadam se da je sada na boljem mjestu... :zeko3:
Hvala svima jos jednom.
Zeko...
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » pet tra 15, 2011 2:08 am

:sad: :sad: Uh tuzna prica. Zao mi je tvog zeke, ali kada sam procitala ovo 8 godina, rekla sam sebi da bih bila jako sretna da moji dodju do tih godina.
Zivela je 8 godina, ocigledno sretno, ipak su to lepe godine ali isto tako i stare za njih, nemoj se gristi sto je bilo. Znam da je lakse reci nego se ne briniuti, ali pruzio si joj tolike godine dobrog zivota, sada neka pociva u miru, a ti kada se srede misli i emocije, mozes naci novog uhonju da ti ulepsa zivot. Ocigledno da im je kod tebe lepo kada tako dugo zive :wink:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Najtužniji dio foruma

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan