Potrebna pomoc oko ishrane...

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Potrebna pomoc oko ishrane...

PostPostao/la Bijou » sri vel 13, 2013 14:14 pm

Koliko često im dajete poslastice? Npr. koliko kom. brusnica, komadić banane ili jabuke (ili šta već vole) dnevno/tjedno?
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri vel 13, 2013 14:18 pm

svaki dan dam komadic nekog voca..brusnica se i ne sjetim bas..obicno ih dobiju nakon cetkanja..kad im dajem brusnice dam da si sami uzmu zato jer nikad ne uzmu vise od 4
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lori7 » sri vel 13, 2013 14:36 pm

moji skoro svaki dan dobe nekoliko kriškica najčešće banane, iako i ne baš svaki dan ali najviše od svega vole suhe grožđice kojih dobe malo više jer me jednostavno natjeraju tim malenim umiljatim pogledima (naravno ni to nije svaki dan) :blush:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Bijou » sri vel 13, 2013 14:44 pm

O. K. hvala, bojala sam se da dajem previše. Kod nas je ovako: ujutro me budi skakanjem po krevetu i kad vidi da se dižem otrči u kuhinju do mjesta gdje mi stoji voće (jer zna da će dobit) i dam joj maleni npr. kolutić banane. Predvečer trči za mojim mužem, penje se na zadnje nogice (isto sve po protokolu jer zna da će dobit) i onda joj on da do dvije brusnice. I tako svaki dan... Tu i tamo uletim s komadićem jabuke. Inače jede puno sijena i dva puta dnevno malo, ali stvarno malo na dno posudice suhu hranu i jednom dnevno sviježe povrće (isključivo s popisa) Je to o.k.?
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la malisa.simba » sri vel 13, 2013 15:03 pm

grožđice nisu pretjerano dobre za njih, kupi im radije brusnice.. moj nije fan jabuke, kruške, ponekad želi bananu pa dobije kolutić i po par brusnica skoro svaki dan budući da je izbirljivac pa nek barem to jede. :)
Bijou ne moraš brinuti svaki zeko je drugačiji, moraš vidjeti kako tvome najbolje odgovara i koliko hrane mu trebaš dati, a da mu ne bude ni premalo ni previše. Moj dobije suhe šakicu dvije, par brusnica, i kad prođem kroz kuhinju listek peršina pa kasnije radića, pa čega već imam taj dan u stanu...i hvala Bogu sijeno cijeli dan ima na raspolaganju..
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Bijou » sri vel 13, 2013 15:41 pm

Za hranu "znam sve" samo se zapitam da li je previše ili premalo, kako ocijeniti koliko svježeg, ali to i nije toliko bitno... Brinulo me jedino ovo za bananu svaki dan, jer kao trebalo bi rijeđe, ipak je to poslastica i šećer. Ona je super zdrava :kuckuc: ali ako pretjeram s nečim eventualno, onda to vidim u mokraći, a za slatko ne vidim. I ona toliko poludi od sreće za taj komadić banane ujutro da nemam srca joj to ukinut, ko' neki ovisnik je :cool:
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la wildflower » čet vel 14, 2013 15:09 pm

Bijou je napisao/la:Za hranu "znam sve" samo se zapitam da li je previše ili premalo, kako ocijeniti koliko svježeg, ali to i nije toliko bitno... Brinulo me jedino ovo za bananu svaki dan, jer kao trebalo bi rijeđe, ipak je to poslastica i šećer. Ona je super zdrava :kuckuc: ali ako pretjeram s nečim eventualno, onda to vidim u mokraći, a za slatko ne vidim. I ona toliko poludi od sreće za taj komadić banane ujutro da nemam srca joj to ukinut, ko' neki ovisnik je :cool:

Joooj znam kako ti je, tako moj za jabukom ;D
Brusnice dibije 2 dnevno, ujutro i popodne, bananu samo jednom tjedno po jedan komadić a jabuku mu dam malo češće. Negdje 2-3 puta tjedno po komadić što s guštom pojede.Čim čuje da sam uzela jabuku i odgrizla komadić, to je šlajfanje po stanu i trči do mene da mu dam :P Pizdun jedan. :zekoo3:
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lori7 » sub vel 16, 2013 20:54 pm

pošto živim na selu okružena sam livadama sa svih strana a imam i prostrani travnjak u dvorištu, pa se na proljeće zekaći prebacuju na zdraviju hranu znači svaki dan hrpa zelenila :D (sad preko zime dobivaju samo mrkvu i peršin) da li trebam postupno smanjivat suhu hranu? jer ju namjeravam davat samo jednom dnevno
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sub vel 16, 2013 20:58 pm

pa mozes..mozda bi prelazak bio laksi kad budes imala tu zelanjavu..pa koliko su oni stari sad?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lori7 » sub vel 16, 2013 21:01 pm

maleni će uskoro napuniti 6. mjeseci, a Mazu i Barnija smo kupili u Pet shopu u 4. mjesecu ( Barnija nešto kasnije) i rekli su nam da su mladi ali da točno neznaju koliko su stari... nisu jako puno narasli odonda a moja procjena bi bila da su imali oko nekih 4 mjeseca al neznam :hm:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sub vel 16, 2013 21:03 pm

a oni svi sad jedu vise puta dnevno ili samo malene?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lori7 » sub vel 16, 2013 21:10 pm

malenima i Mazi punim zdjelice (imaju dvije) dva puta na dan, A Barniju napunim samo jednom dnevno i ni to ne pojede jer najčešće kroz rešetke nagne zdjelicu pa rastepe curama da dođu bliže njemu, to je tako pametno stvorenje, svaki dan to napravi, i čim malene pustim iz kaveza već jure k Barniju odonosno na klopicu :cool:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sub vel 16, 2013 21:14 pm

kazem ti kastracija pa ce biti sretniji..
..mozes im mozda malo pocet smanjivat..ja se vise ni ne sjecam kako su moji presli..vjerojatno isto tak
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lori7 » sub vel 16, 2013 21:20 pm

da kastracija me i dalje muči... ali željela bih to obaviti pa da smo svi sretniji ako daj Bože sve dobro prođe :nowink:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

Prethodna

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan