Zeko kunja i ne jede

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Zeko kunja i ne jede

PostPostao/la lorena105 » sub tra 20, 2013 9:30 am

ajme tako naglo :sad: :sad: :sad: ne mogu vjerovat, cijelo vrijeme čitam postove i sad sam došla pogledat dal ćeš reći da je bolje, kad vidim ovo :zekoo4: nadam se da sad uživa :zeko3: :zeko3: :zeko3:
vlasnica 5 malih zlata <33
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » sub tra 20, 2013 10:17 am

Strašno mi je žao što je ovakav ishod, međutim mnogi ovakva stanja kunića ne shvaćaju ozbiljno nego misle da je to nešto prolazno. Antizačep terapija se mora provesti kod prvih naznaka začepa, pa maklar se i ne radilo o začepu.
Ne znam što je zeko na kraju dobivao uopće od ljekova ili preparata da bi mu se olakšalo stanje.
Pogotovo vi, koji nemate u bilzini veterinara koji nešto zna o kunićima, morate biti spremni i imati kompletnu kućnu apoteku.

Jako mi je žao :cry:
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » sub tra 20, 2013 13:10 pm

jako mi je žao :sad: , drži se!
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la markiza » sub tra 20, 2013 15:40 pm

Strasno :sad: bas mi je zao micka maleckog :kmeee:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bubac » ned tra 21, 2013 7:21 am

hvala svima.. prvi najgori dan je prosao.. sad ostaje praznina u stanu :sad: :sad:
Bubac
Zečić
Zečić

PostPostao/la malisa.simba » ned tra 21, 2013 12:44 pm

ajme :sad: :sad: žao mi je jako malog zekana :sad:
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la lorena105 » ned svi 05, 2013 10:17 am

Danas ujutro sam primjetila da Maza na svakom koraku legne. Zavuče se u svoju kućicu i miruje. Ne želi friškog sijena kojeg smo danas nabavili, ne želi suhu hranu, čak ni grožđice koje inače obožava :zeko10: jel ima začep? :omg: kuglica ima al ne previše...
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Bubica » ned svi 05, 2013 10:25 am

Zacep ili nadim i grcevi... U svakom slucaju, sto prije vetu!
Do tad joj mozes na spricu dat 1ml Rodikolana, 1 ml Santaline i 1/2 ml Sab-Simplexa. I cijedjeni ananas s Prodigestom.
Al to je sve samo prva pomoc do veta! Nemoj cekati, kod njih se stvari jako brzo mogu zakomplicirati!
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » ned svi 05, 2013 10:41 am

Popipaj trbuh sa strana s obje ruke, trebao bi se osjetiti nadim ako je to, začep često prati nadimanje pa je to bolno. Jel piški nekontrolirano okolo? Primijeni antizačep terapiju sa letka, parafinsko ulje obavezno, sab simplex, ananas, iscijedi nešto kiselo, neko voće u špricu i daj, to im otvara apetit za sijenom. Nutkaj sijenom i bananom, treba što prije normalizirati probavu. Jel škrguće zubima? Ovako je teško napamet reći iako meni ovo zvuči kao začep, tako Lola gura trbuh dolje kad se začepi.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la lorena105 » ned svi 05, 2013 10:51 am

ne mogu nažalost kod veta zato sam se odmah javila tu.. nemama prijevoz a ja ne vozim :mellow: idem sad kupiti kompot od ananasa dok još trgovina radi, a inače ne šgrguče zubima, ne piški ni ne kaka uopće! trbuščić mi se ujutro činio mekan ali sad pipam i čini mi se trvđi :zeko4: santaline nemama doma, a ovo ostalo imam. Samo nisam znala što bi prvo... javim situaciju :zeko4:
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la lorena105 » ned svi 05, 2013 17:23 pm

eto mogu reći da je Maza popdne jurila, trčala, igrala lovice za Čoksom kao inače :D bacila se na sijeno, papala je suhu hranu i nadoknadile grožđice koje je propustila :blush: prije sam joj na špricu davala smiksanu jabuku pa je pola prošlo po bradici, pola liznula, a pola štrcnulo po meni, uglavnom sada je sa zadovoljstvom pojela krišku jabuke :wink: sada je još papala sijeno i legla ali vjerojatno je već i umorna... uglavnom nadam se da će se probava sasvim unormalit, jer smo danas dobili mirisno svježe sijeno, a par dana smo bili bez nejga jer ga djed i baka još nisu bili posušili pa ju je možda i to omelo. Samo da ju ne ureknem :wub:
a inače što se tiše terapije jedva sam joj bila dala malo maltice, sok od kompota ananasa je išlo kao i smiksana jabuka, a radikolan sam krenula davat, pa sam ju još išla za svaki slučaj pogledat, već sam se spremila na najgore i ugledala Mazu u jurnjavi ;D tako da drugu terapiju ni nije dobila. Možda je i ona malo odglumila, tako je jednom nekako vukla nogicu, mislili smo da je povrijeđena i jako se zabrinuli, da bi za dva sata radila maratonske krugove :nowink: glumica moja mala :zekojubav:
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » ned svi 05, 2013 18:13 pm

Ne mora biti da je glumila, te stvari nekad dođu i prođu, a nekad se zakompliciraju. Ubuduće ipak odradi terapiju ako vidiš da ju boli i ako primijetiš da nema kuglica.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la lorena105 » ned svi 05, 2013 19:11 pm

naravno da ću sljedeći put odradit terapiju i danas bi al joj se naglo pobošljalo. Kuc-kuc u drvo :blush:
lorena105
Zekonja
Zekonja

Prethodna

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan