Temperatura u kojoj kunić obitava

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Temperatura u kojoj kunić obitava

PostPostao/la vexed » sub lis 08, 2011 13:54 pm

Prvo, pozdrav svima. Ovdje sam nova :)

Budući da je vani dosta zahladilo, zabrinulo me malo da li je mom Zecu hladno.

Inače, držimo ga na terasi, ima ograđeno i u tom ograđenom se nalazi i kavez. Pod terase su pločice, a Zec ima postavljene novine po pločicama. Bojim se da mu je hladno, jer je meni prilično hladno vani. Današnja temperatura je 10-13. Preko zime sam ga mislila preseliti u sobu. Kavez je dovoljno velik za 2 kunića.

Do koliko stupnjeva ga mogu držati vani na terasi (na pločicama obloženim novinskim papirom), odnosno kada bih ga trebala staviti u kuću?

Hvala unaprijed svima! :zekoo1:
vexed
Kunić
Kunić

Re: Temperatura u kojoj kunić obitava

PostPostao/la IV@N@ » sub lis 08, 2011 14:11 pm

koliko je velik taj prostor?na pod bi trebala stavit tapison/tepih/deku novine su štetne i ne služe svrsi.ako se kunić drži vani onda mora bit stalno vani i ne smiješ ga puštat u kuću.nagle promjene temperatura mogu biti fatalne.
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la vexed » sub lis 08, 2011 14:31 pm

prostor je velik kao 3 kaveza poveća. hvala na prijedlogu, stavit ćemo mu neki tepih ili nešto na pod. trenutno u kući nije puno veća razlika u temperaturi nego vani, da li je postupno povećavanje temperature u kući ok za kunića?? zar bi mu bilo u redu da ga ostavimo vani po zimi? :hm:
vexed
Kunić
Kunić

PostPostao/la IV@N@ » sub lis 08, 2011 14:54 pm

za jednog kunića treba min. prostor 3x3m tako da ti je to premalo.može bit preko cijele zime vani ,ali mora imat puno mjesta za trčanje i igru.
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Anby » sub lis 08, 2011 15:07 pm

Zeki bi svakako bilo ugodnije da je unutra u kuci. Ako ti je ista temperatura sada i vani i unutra (a mislis ga preko zime drzati u kuci) onda je vec vrijeme da ga uneses u kucu. Poslije bi mu velika promjena temperature mogla skoditi, a sada bi se jadnicak mogao i prehladiti vani buduci da je na plocicama. Novine nekoriste nicemu, mogu mu samo skoditi ako ih gricka i nedaj boze jede. Novine makni!

Unesi ga u kucu i rijesen problem. Biti ce i tebi i njemu ljepse i ugodnije :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » sub lis 08, 2011 17:03 pm

Kolko je star zeko? jel zatvoren u gajbi ili pusten? hoce li bit pusten u stanu? jel taj kavez na terasi ikako izoliran?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la vexed » čet lis 20, 2011 14:05 pm

Zeko je star nekih 9 ili 10 mjeseci. Pustimo ga kad je toplije na travu da skače. Ispod novina je debeli karton, a novine ne žvače. Preko noći ga zatvorim u gajbu i prekrijem ju trstikom (ne cijelu), a preko dana je gajba otvorena i on je obično po terasi. Kad ga preselim u kuću neću ga moći pustiti van iz gajbe, zato mi je malo bed da ga već sad zatvaram. Ili da ga u gajbu u kuću zatvaram samo preko noći, sad još dok temperature nisu došle do 0, a kasnije da ga držim cijelo vrijeme u kući? Ili da samo uzmem neki tepih ili neku deku toplu, pa da mu s time prekrijem kavez i koliko prostora onda da ostavim nepokriveno radi zraka? Nekako se bojim hoće li mu to biti dovoljno dobra zaštita od hladnoće. Kaj vi mislite?
vexed
Kunić
Kunić

PostPostao/la vexed » čet lis 20, 2011 14:06 pm

Btw terasa je izolirana, otvorena je samo sa 1 strane.
vexed
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » čet lis 20, 2011 14:12 pm

Zasto zeko ne smije biti u kuci van gajbe ako se smije znati? svakako nije dobro drzat ga zatvorenog citavo vrijeme u gajbi,to nije nikakav zivot.procitala sam jednom prilikom tu na forumu da je dobro staviti ispod gajbe stiropor da cuva dno gajbe od hladnoce.
Neznam sta bi rekla...svakako je bolje da se zec krece pa ako je jedina opcija da bude slobodan ta da bude vani,onda ga svakako dobro dobro zastitite. Neznam doista sa cime i kakav bi to materijal trebao biti. Dobro ako je terasa ogradjena,onako zatvorena onda nije tako strasno....mozda da kupite grijalice one stajace ili kakve vec pa da mu tamo stavite preko zime? neznam..
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Flekicaaa » čet lis 20, 2011 14:36 pm

pa stavite ga u kucu barem preko zime,al ako ima zimsku dlaku nece biti vecih problema,no svakako ce ih biti.ali,vi odlucite ja nemogu tu nista napraviti,poslusajte barem sanjitine savjete
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Fiffy » čet lis 20, 2011 16:32 pm

ne vidim svrhu drzanja zeca na balkonu "dok ne zahladi", tj dok se ne prehladi i zaradi neku bolescuru...uzmi lijepo zeca, unesi ga u kucu i postedi i sebe i nas "mozganja"...
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Cule » čet lis 20, 2011 17:35 pm

Ocigledno da im smeta da zeka seta slobodno po stanu, inace ovakvih pitanja ne bi ni bilo.. :sad:
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la littlebunny » čet lis 20, 2011 19:56 pm

Samo mu stavi sag umjesto novina i to je to ili ga unesi u kuću. :D
Roxie
littlebunny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » pon lis 24, 2011 13:36 pm

Vec i sada je hladno. 10 - 13 stupnjeva je niska temperatura. Ne bi mogla imati zivotunju vani dok sam ja unutra. Koliko ces vremena provoditi s njim preko zime? Nista, biti ce ti hladno.
U svakom slucaju njemu treba napraviti pravi mali brlog, dobra gajba, zasticena od vjertra, kise i ostalih nepovoljnih uvjeta. Unutra natrpano sijena ili slame da se moze uvuci u to kada je jako hladno. Novina na podu nisu dovoljne, niti su zdrave. Treba mi staviti drvo ili tepih. Treba misliti i na vodu koju pije, ona se isto ohladi toliko da moze zaraditi prehladu radi toga, treba i pojilicu zastititi od hladnoce
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan