Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica
Sindenis je napisao/la:2 godine ima
Zeko_Jurica je napisao/la:Sindenis je napisao/la:2 godine ima
da, to je vjerojatno malo problem... što je kunić stariji to teže mijenja svoje stečene navike. Kastraciju je idealno provesti u mladim danima, dok im se neke navike šefovanja i sl. još nisu zavukle pod kožu. Unatoč tome, mislim da bi se trebao opustiti, ali će za to biti potrebno više strpljenja i vremena
zekili je napisao/la: Kako su kunici teritorijalni, preporuca se da kavez cistite iskljucivo kada oni nisu u njima i da ih ne vadite na silu iz kaveza, pustite zeku da sam izade kada zeli, pa onda cistite kavez.
zekili je napisao/la:Kod ekstremnih (i bolnih) slucajeva preporuca se da se vlasnik zastiti na sve moguce nacine (dugi rukavi, carape, rukavice i sl.) te da se na agresiju odgovori ljubavlju. Naime tesko je nakon što ti curi krv dragati zeku. Na ovaj nacin, kada vas zeko ugrize, jednostavno ga mozete podragati i pokazati mu da ga volite. On ce iz takvog ponasanja nauciti da ste mu prijatelj i poceti ce vam vjerovati
Klio je napisao/la:Krcko je od uzgajivaca i kupljen kao beba a opet je agresivan. Dakle, karakter je taj koji odlucuje a mi vaspitanjem i ljubavlju mozemo da ublazimo ili pjacamo njihove sklonosti i izgradimo navike suprotne njihovim losim osobinma koje ce ih malo raskraviti.
Ljubav i strpljenje. Traje ali se isplati. Poljupci i mazenje koje dobijam od Krcka ni jedno zece ne moze da da. Zaista se istom onom predanoscu mazi kojom i napada.
Takvi su prosto i to je to.
zekili je napisao/la:dokazano je da su kunici i genetski agresivni.
i nikada na agresiju ne reba odgovoriti agresijom.
zekili je napisao/la:Po meni su raspustenost i agresivnost dva razlicita pojma;)
I ne vjerujem da raspustenost ima veze sa agresivnoscu, prije nesreca i isfrustriranost
zekili je napisao/la:dokazano je da su kunici i genetski agresivni.
i nikada na agresiju ne reba odgovoriti agresijom.
Natrag na Ponašanje i društveni život kunića
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.