Dva razdvojena kunića Coffee & Fluffy

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Dva razdvojena kunića Coffee & Fluffy

PostPostao/la yumyumblueberry » sub vel 04, 2012 0:10 am

Već 2 mjeseca imam ženku i mužjaka (Coffee i Fluffy), prvo upoznavanje nije dobro prošlo,isti dan smo ih nabavili i u isto vrijeme pustili. Fluffy - mužjak ovnoliki zeko, je prvi ušao u drvenu kućicu a nakon njega je ušla Coffee, pa su se posvađali na što je Fluffy poludio i bio ljut, režao je i skakao na moju ruku. Nakon toga smo ih razdvojili i viđali su se jedino kad je jedan od njih bio u kavezu. Odlučila sam da ih neću spajati dok ih ne kastriram i steriliziram. Jednom prilikom, našom nepažnjom, Fluffy je ušao u Coffee-jev kavez pa su se opet potukli i Fluffy je skviknuo! Tako mi je bilo žao. Shvaćam da trebaju dokazati hijerarhiju ali da se tuku, to ne mogu podnijeti :nowink:
Otad ih držimo razdvojeno, Fluffy je s nama većinom dok je Coffee u drugoj prostoriji, oba su pušteni stalno, tu i tamo ih mijenjamo da se druže s nama.
Znači, kugličanje najviše na garnituri gdje sjedimo dečko i ja, a kad spavamo, Fluffy skoči na nas i pokaka se pokraj moje glave i popiški, uvijek na istom mjestu, iako koristi i svoj wc. Kad Coffee dođe kod nas, ista priča. Ne znam dokad će to trajati ali žao mi je što se ne druže a osjete jedno drugog! :zeko4:
Coffee - ca je hiperaktivna, slatka i znatiželjna, uzela sam ju jer mi je prva prišla iako se ne da baš maziti ali tu i tamo dođe pa me gurne njuškicom i liže po nosu. Fluffy je dobar ,miran :zeko1: Smješan je jer ima spuštene uši pa ga ne možemo shvatiti ozbiljno :D
Eto, ako netko ima sličnih iskustava, voljela bih da to skupa podijelimo! :zeko3:
"baby don't cry, gotta keep your head up, even when the road is hard, never give up..."
yumyumblueberry
Kunić
Kunić

Re: Dva razdvojena kunića Coffee & Fluffy

PostPostao/la altan » sub vel 04, 2012 0:45 am

nemoj ih vise pustat zajedno dok njega ne kastriras da ne bi bilo beba..nakon kastracije (kad prode 6 tjedana u kojima jos uvijek moze oplodit zenku) ih probaj ponovno upoznat..ako i tada bude svade pricekaj sterilizaciju pa ponovno pokusaj..ako su zaista muzjak i zenka nakon toga ne bi trebalo biti vise problema :wink:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la yumyumblueberry » sub vel 04, 2012 0:58 am

Da, tako će i biti! Čitala sam o tome puno i proučavam stalno, ne bih voljela pogriješiti. Iako sam imala puno zečeva, opet volim sve detaljnije se informirati! Coffee je ta koja ga je naskakala i vijala, to nisam napomenulai prošlom postu! Pišadije jedne male :zekoo1: :zekoo1:

Hvala :kjut:
"baby don't cry, gotta keep your head up, even when the road is hard, never give up..."
yumyumblueberry
Kunić
Kunić

PostPostao/la renata » sub vel 04, 2012 7:51 am

Si sigurna da su mužjak i ženka, a ne dva mužjaka?
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la yumyumblueberry » sub vel 04, 2012 13:57 pm

Osoba od koje sam nabavila Coffee-ja ju je pregledala i rekla mi da je curica, kasnije nisam gledala :blink:
Osoba od koje sam nabavila Fluffy-ja, je rekla da je prerano da se vidi, ali ja sam malo sačekala i gledala sam, iako je jako jako čupav zeko (radi se o ovnolikom) uspjeli smo vidjeti i mužjak je, ali...naravno, čovjek može pogriješiti. Provjerit ću oba zekana ponovno pa javim. :zekoo3:

:zeko3: :zeko3: :zeko3:
yumyumblueberry
Kunić
Kunić

PostPostao/la Zec Vice » sub vel 04, 2012 16:22 pm

svakako provjeri jesu li zaista mužjak i ženka jer može biti da su istog spola pa se zato svađaju.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lilo » sub vel 04, 2012 20:04 pm

prerano da se vidi.. :lud: :nowink: ..pa kaj imao petnajst dana kad si ga kupila? :ljut: mada se i sa toliko vidi....ajde reci kod koga si to kupila....?
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la yumyumblueberry » sub vel 04, 2012 20:57 pm

Ovako, Fluffy - ja sam kupila u Zoo City-u, imao/la je 2 mjeseca tada, kako je prodavačica rekla, maloprije sam Fluffy-a pregledala i muško je,meni je to bilo čudno da prodavači ne znaju osnovne stvari :ljut: ali dobro...Coffee-a sam uzela u nekom Pet Shopu, ne znam točno kako se zove i prodavač je rekao da je cura, nakon što ju je pregledao. Sve se može riješiti i neizmjerno volim oba zekana :zeko3:
yumyumblueberry
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lilo » sub vel 04, 2012 21:40 pm

i kaj sad ,jesu par ili nisu....nekužim više tko je tu kaj gledao i vidio...ćudno je ako su par da se mlate....
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la yumyumblueberry » sub vel 04, 2012 22:09 pm

Vjeruj mi da ne znam više ni ja, opet smo gledali, sad ispada da je Fluffy Fluffy-ca :zeko10: Ovih dana idu veterinaru pa ćemo vidjeti točno :zekoo3:
Fluffy-ju sam napravila onako kako je opisano kad se gleda spol, izašlo nije ništa, onda je pikica i ima crtu.

Vidjet ćemo šta će veterinaka naša kućna reći :zeko8:
yumyumblueberry
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lilo » sub vel 04, 2012 23:09 pm

uvijek "izađe"spolovilo prema van ako si dobro pritisnula prema unutra i gore! onda se gleda dali to nešto ima prorez tj. crtu ili je okruglo kao cjevčica!
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la yumyumblueberry » ned ožu 18, 2012 22:34 pm

Evo ovako, prošlo je malo duže vremena, uspjela sam pregledati oba kunića i obje su curice i trenutno u "gugutanju" oko nogu ili zavjese ;D

Polako skupljamo informacije za sterilizaciju, bojim se da i nakon toga se neće slagati a ne bih voljela da su cijeli život razdvojene :sad:
yumyumblueberry
Kunić
Kunić

PostPostao/la renata » pon ožu 19, 2012 6:45 am

Dva istospolna kunića ne mogu se držati zajedno. Postoje izuzeci, ali tu sreće nema, uvijek koškanje, nemir i nezadovoljstvo.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la yumyumblueberry » pon ožu 19, 2012 16:00 pm

E zbog toga mi je jako žao jer se neće slagati njih dvije :sad:

Sad nisam pametna šta da uradim.

Hvala ti na odgovorima :zeko3:
yumyumblueberry
Kunić
Kunić

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan