kolicina hrane

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

kolicina hrane

PostPostao/la Bugs » uto pro 18, 2007 19:52 pm

nisam uspjela naci podatke koliko hrane treba davat zeki.

bo je sad u procesu prelaska na zelenje. jede korijen persina, to obozava, tu i tamo neki listic zelja (al mislim da joj kuglice smrde od toga... :lud: ), lisce persina i celera, korijen celera, rikulu i dobila je jednom komadic mrkvice, al nije nimalo zainteresirana. i sad, sijeno ima stalno kolko oce, suho dobije ujutro saku i u toku dana, i navecer (cuni crispy). tak da joj se isprazni zdjelica kroz dan.
neki puta joj srednji suhi obrok posve zamjenim zelenjem, a neki puta je zelenje dodatak svemu tome. koliko tog zelenog smije jesti? dva lista, 5 listova, kolko oce? voli skoro sve to frisko sto joj dam i rijetko je stala u nekom trenu, koliko dobije toliko pojede. to je povrce, nije kaloricno (osimmrkve, al nju nece tak i tak), nista nije na listi pod "u malim kolicinama" pa me zanima koliko joj smijem dati.
moze li zivjeti na dorucku i veceri suhih mrvica i rucku od zelenja? i sijeno non-stop?
Bugs
Zečić
Zečić

Lokacija: Las Palmas de Gran Canaria (SP), ponekad Zagreb (HR)

PostPostao/la zekica_poopy » uto pro 18, 2007 20:01 pm

izbaci zelje - to sto ljude nadima nadima i njih, ali oni se mogu od toga za zbilja napuhnut i onda veliko sranje...

ostalo moze. radic je recimo super izbor (preko zime ovaj ljubicasti)

ja svojima dajem samo saku cuni crispy ujutro iliti pola zdjelice one najobicnije za ljubimce ZAJEDNO. i to im je dosta. tjekom dana dobiju svjezega cega ima, sijeno uvijek i to je to...
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » uto pro 18, 2007 20:02 pm

naravno ti nemoj odmah preci tako kao ja, postepeno smanjuj cuni crispy a dodaj svjeze. i da uvijek po malo, pa malo vise i tako, da vidis kako reagira. kasnije vec "odmjeris" koliko im je dosta
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffy » uto pro 18, 2007 20:07 pm

zekica_poopy je napisao/la:iliti pola zdjelice one najobicnije za ljubimce ZAJEDNO. i to im je dosta. tjekom dana dobiju svjezega cega ima, sijeno uvijek i to je to...

Koje naobicnije? :blink: :blush:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » uto pro 18, 2007 20:10 pm

pa ono - kad odes u pet shop one plasticne najobicnije kaj obicno idu za sve, imala takve za mace sad za njih ;D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ledolina » uto pro 18, 2007 21:23 pm

Moji imaju Prestige Chrispy stalno punu zdjelicu- u jutro nekad napunim pa ni ne pojedu do navecer, pa nekad ni do sutradan u jutro. Sijena uvijek nekoliko vrsta na raspolaganju- isto u neogranicenim kolicinama.

Tijekom dana dobiju 3 velika lista korabice (dok nije pao snijeg)- 10-ak listova mrkve, 2-3 lista celera i 3-4 lista crvenog radica, i 5 zelenog radica (isto dok nije bilo snijega).

Nekadnesto izbacim ovisi koliko imama cega.

I svaki dan dobiju kolutic banane (oko pola centimetra), ili koju suhu bananu..
Dva puta tjedno kriskicu jabuke.

Zekaci mi imaju oko 1,5 kg- znaci nisu debeli. Puno su slobodni i imaju veeeeelike stepenice po kojima vole trcati.
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bugs » uto pro 18, 2007 21:27 pm

ledolina, ti imas koliko zeceka? to sto si rekla je mjera po komadu ili zajednicka?
Bugs
Zečić
Zečić

PostPostao/la Mala sapa » uto pro 18, 2007 21:55 pm

evo i mene nešto zanima....Mala šapa ima 7 mjeseci i polako mu uvodimo zeleno, a Pahuljica ima 3.5 mjeseca i ona još ne smije i stvarno nam je teško njemu dati, a njoj ne, jer su zajedno stalno, pa njemu dajemo "poskrivećki" i onda se grozno osjećam :sad: ...Oni su oboje jako veliki proždrljivci i stalno su gladni...Koliko im smijem dati Prestiga Junior otprilike?
Mala sapa
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » uto pro 18, 2007 22:01 pm

Mala šapa bi trebala preći na hranu za odrasle postepeno. Daj dva obroka, po pola šake otprilike po obroku, ali na dolazi postupno, ne naglo promjeniti režim prehrane. Neka te ne muči što skrivećki daješ zeleno jer bi bebi to moglo škoditi jako. Ovako misli kako joj ustvari čuvaš zdravlje :wink:
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffy » uto pro 18, 2007 22:01 pm

A ja mislila da mislis neku najobicniju hranu! Pa gledam i mislim si :blink: :blink: :hm: , kak hrana za sve ljubimce :lud: :lud: , pa ima hrane koliko hoces, za sve zivotinje ;D ;D ! A ti mislis na zdjelicu :wink: ;D ;D
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Bugs » uto pro 18, 2007 22:03 pm

to sam i ja mislila ;D pa sam tek zazujala kad je rekla, obicna PLASTICNA ;D
Bugs
Zečić
Zečić

PostPostao/la Puffy » uto pro 18, 2007 22:10 pm

Tak i ja imam problema :sad: , sa bebicom, ima 1,5mj, a Puffy 4.5mj i on jede 2 obroka, a ona bi kao trebala imati stalno hranu na raspolaganju, a kak kad ju stalno onda moram zatvarat u gajbu da jede :hm: , a ovaj divljak skace posvuda, grize resetke da dode do nje unutra :ljut: , ma strasno, kad tak zica ko da nikad ne jede, gori su od najgoreg psa zicaca :sad: :sad: :lud: Tak mi ga je zao gledati,kad se tak muci i gleda ju kroz resetke , a ona nutra trpa u usta u zurbi, dok joj ovaj ne provali unutra :sad: , a kad zajedno jedu jutarnji i vecernji obrok, on jede brze i pojede vise od nje, tak da nikad ne mogu procijenit koliko ko pojede :sad: :sad: :blush: A jos ce mi biti gore, sad kad ce Puffy preci na hranu za odasle, a mala je jos 4mj na junioru, pa ni nece moci zajedno papati :sad: :sad: Pa ih moram razdvojiti i svaki svoju zdjelicu
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Ledolina » sri pro 19, 2007 8:48 am

Bugs je napisao/la:ledolina, ti imas koliko zeceka? to sto si rekla je mjera po komadu ili zajednicka?

Imam 3 zeca a to je mjera po komadu- izjelice su.

Ali naglasavam jako se puno krecu i trce, puno su izvan kaveza (SImba je stalno vani osim kad cure pustam- naizmjenicno)

Simba je bebac pa ima oko 1 kg, a curke oko 1,5 kg...
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Ledolina » sri pro 19, 2007 8:50 am

Puffy je napisao/la:Tak i ja imam problema :sad: , sa bebicom, ima 1,5mj, a Puffy 4.5mj i on jede 2 obroka, a ona bi kao trebala imati stalno hranu na raspolaganju, a kak kad ju stalno onda moram zatvarat u gajbu da jede :hm: , a ovaj divljak skace posvuda, grize resetke da dode do nje unutra :ljut: , ma strasno, kad tak zica ko da nikad ne jede, gori su od najgoreg psa zicaca :sad: :sad: :lud: Tak mi ga je zao gledati,kad se tak muci i gleda ju kroz resetke , a ona nutra trpa u usta u zurbi, dok joj ovaj ne provali unutra :sad: , a kad zajedno jedu jutarnji i vecernji obrok, on jede brze i pojede vise od nje, tak da nikad ne mogu procijenit koliko ko pojede :sad: :sad: :blush: A jos ce mi biti gore, sad kad ce Puffy preci na hranu za odasle, a mala je jos 4mj na junioru, pa ni nece moci zajedno papati :sad: :sad: Pa ih moram razdvojiti i svaki svoju zdjelicu

Daj im jesti obojima ako su gladni.. radije vise puta dnevno po manje..

Ako ti se ne debljaju onda im pusti da jedu..
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » sri pro 19, 2007 8:57 am

Bugs je napisao/la:to sam i ja mislila ;D pa sam tek zazujala kad je rekla, obicna PLASTICNA ;D

;D ;D ;D ;D pa da znam dati ponekad plasticne jabukeeeeeee i grozdja ;D ;D ;D salu na stranu moji bi i to pojeli :blink:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan