Pregled zuba ??

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Pregled zuba ??

PostPostao/la maky&zagy » čet tra 04, 2013 11:30 am

Dal je nekome poznato dal neka vet.ambulanta , klinika u Zagrebu radi pregled zuba intra oralnom kamerom ili baš svi koriste samo onaj klasični aparat gdje vet gleda prostim okom ,koji meni baš i nije nešto pouzdan s obzirom da se životinja prilikom pregleda miče i jezik smeta da bi se sve dobro pregledalo.
maky&zagy
Zečić
Zečić

Re: Pregled zuba ??

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 04, 2013 12:02 pm

Kutnjaci se gledaju otoskopom, a sjekutiće može pregledati bilo tko tko zna kako oni moraju izgledati. Za tu kameru ne znam, ali kakva je to kamera? Kunić će kod svakog pregleda usne šupljine "vrtjeti" vilicu i jezik
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la maky&zagy » čet tra 04, 2013 12:03 pm

Otoskopom kad se gleda veterinar gleda prostim okom...postoje takvi uređaji koji na vrhu imaju kamere pa se gleda situacija na monitoru , vidjela sam to u ordinacijama vani...znači kod nas toga nema?
maky&zagy
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 04, 2013 12:10 pm

Ne znam da li ima, ja ne znam, ali možda netko zna za to. Iako smatram da veterinar koji ima iskustva s kutnjacima kunića ne treba to imati da bi ustanovio da li su prerasli ili ne. Znam jer sam i ja sama vidjela da Puki ima špiceve na kutnjacima, iako sam otoskopm to radila prvi put. Naravno, ako je neki veći ili kompliciraniji nedostatak dobra je kamera, ali za redovit pregled nije toliko potrebna.
Ne znam kakve probleme imate, nadam se da nisu veliki
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la maky&zagy » čet tra 04, 2013 12:18 pm

Nažalost veliki su zato i pitam za takav pregled...moj Zagi ima urodjeno loše zube , sjekutići se redovno krate jednom mjesečno , a bio je i 3 puta već na korekciji kutnjaka,2 zuba su i vađena no kod njega je problem u korjenima i na kosti vilice , on je na metacamu već vise od godine dana, a hrani se isključivo kašicama i uz moju pomoć već 2 godine. Sjeno nikad u životu nije mogao jesti. No unatoč svemu smo neki dan proslavili 7.rođendan :) Borimo se i ne damo!
maky&zagy
Zečić
Zečić

PostPostao/la wildflower » čet tra 04, 2013 13:02 pm

maky&zagy je napisao/la:Nažalost veliki su zato i pitam za takav pregled...moj Zagi ima urodjeno loše zube , sjekutići se redovno krate jednom mjesečno , a bio je i 3 puta već na korekciji kutnjaka,2 zuba su i vađena no kod njega je problem u korjenima i na kosti vilice , on je na metacamu već vise od godine dana, a hrani se isključivo kašicama i uz moju pomoć već 2 godine. Sjeno nikad u životu nije mogao jesti. No unatoč svemu smo neki dan proslavili 7.rođendan :) Borimo se i ne damo!

Svaka čast na tome, maleckom sretan rođendan i sve najbolje, neka on još gura :zeko3: :zeko3: :zeko3:
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 04, 2013 14:25 pm

Da, sada se sjećam :) kašice i sve to... Wow :) 7. godina :) to je super sa svim tim problemima, svaka čast. Malo ću pitati one koje znam da li znaju da netko ima tu kamericu
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la markiza » čet tra 04, 2013 15:37 pm

Svaka cast i tebi i zvekanu na 7 godinica znaci i on je krenuo u prvi razred :wink: mozda je sa Miom u istoj klupi :D poljubi hrabrog zeku milion puta umesto mene :D
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la maky&zagy » čet tra 04, 2013 20:58 pm

Ljubimo se mi svaki dan , on je velika ljubav. Imam sreću da je odlično prihvatio takav način hranjenja, u početku je bilo malo problema i na silu je išlo no kad je shvatio da nema druge i da je to za njegovo dobro ide bez problema. Kad vidi špricu lud je od sreće , isto tako kad čuje da miksam povrće ili u mlincu meljemo krutu hranu odmah mi je pod nogama i čeka da idemo klopat. Onda mu radim kuglice i jednu po jednu stavljam u usta .A one bebi kašice od voća i povrća mu dajem na špricu. Povremeno dobije i calo pet pastu. Jedino što sam može gristi je banana i jabuka , ali ona malo već teže no ipak ju izgricka. Nije izgubio na kilaži uredno ima izmedju 1,80 kg do 2. Pratimo to.

Jedino što me zabrinjava u zadnje vrijeme je njegovo otežano disanje dok spava i odmara , to je kao hrkanje , jako jako se čuje i uvjek me strah da če svaki tren izdahnuti i okece mu suze , ali ne gnojno već bistre suze. I uvjerena sam da je to zbog zuba pa bi zato voljela kvalitetniji pregled da obavimo. Iako bi me bilo užasno strah da opet mora ići na korekciju i pod totalnu anesteziju.
maky&zagy
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » čet tra 04, 2013 21:02 pm

za okice ti ne znam, ali za disanje moguce da jednostavno hrce. Lola nema problema sa disnim putevima ali zna dosta jakp hrkati (za zeca) kad duboko spava. Najvise popodne kad odmara. Drzim fige da tako nastavite :)
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » čet tra 04, 2013 21:04 pm

maky&zagy je napisao/la:Otoskopom kad se gleda veterinar gleda prostim okom...postoje takvi uređaji koji na vrhu imaju kamere pa se gleda situacija na monitoru , vidjela sam to u ordinacijama vani...znači kod nas toga nema?

imali su u Bubi, ali zadnje vrijeme nisam vidjela, ne znam jel se pokvarilo ili kaj

nego, nije problem kod otoskopa povećanje (to se dobro vidi) nego što od predkutnjaka i sline/gnoja se često ne vide kutnjaci, tako da se pravo stanje vidi tek u narkozi
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la maky&zagy » čet tra 04, 2013 21:06 pm

[img][IMG]http://imageshack.us/a/img51/9100/img261t.th.jpg[/img][/img]

Eto tako to izgleda kad mi klopamo :)

Ne bih rekla da je hrkanje pod normalno kod njega , ne djeluje mi tako. Ne znam trebala bi čuti kako to zvuči kod nekog drugog kunića da bih znala. Iako on ne pokazuje druge znakove bolesti, normalno jede , kaka , skače i igra se sa svojim sinekom i mačkom ...itd..
maky&zagy
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » čet tra 04, 2013 21:12 pm

<3 divan je. kod nas hrkanje zvuci ili kao cviljenje lagano, nekad kao priguseno roktanje, nekad samo puhanje sa zvucnim efektom, ima vise verzija, kao i kod ljudi :D to je pocelo negdje prije pola godine.. samo kad spava, kad lagano drijema, odmara i inace nista. probam snimiti bas na mob..
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la maky&zagy » čet tra 04, 2013 21:25 pm

Hvala Ars ! Odlično si opisala to , baš tako je kod njega to su razni zvukovi i vrlo glasni , ja kad navečer legnem čujem ga jer on , Štef i mačka spavaju ili na prozoru ili na dekici pokraj vrata od balkona. No čujem iz krevete te zvukove koliko su glasni. A kad dođe kraj mene spavat onda teško i zaspim od toga. Jako mi je neugodno to za čuti jer imam osjećaj kao da ne može do zraka i da se guši.
maky&zagy
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » čet tra 04, 2013 21:30 pm

Nista cudno, ja Lolu cujem preko slusalica od ipoda :D bas se jako cuje nekad, nekad samo puse glasno. A gle, i Lola i on imaju vec godinica, Lo ziher preko 5, mozda i 6.. mozda to dodje s godinama. Bas nedavno su ju slusali u Bubi, bili smo zbog oka nesto..i rekli su da se nista cudno ne cuje. Osim toga, i ona je normalna kao i Zagy. Ne bih ja previse oko toga brinula.. :)
ars
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan