Puti me van!!!!

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

PostPostao/la Kokica » pet lis 26, 2007 19:13 pm

izgleda da ja imam anđela od zeke, jer moj ništa ne grize, sjedi pokraj kablova i sigurno misli: hm nije ovo baš fino, meni se ne sviđa, neću to jesti... ;D ;D :P
Bunnies are peaceful, why are people not ?

Atra esterni ono telduin...
Kokica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » pet lis 26, 2007 20:06 pm

To jedina prednost kunića koji imaju probleme sa zubima, dobro Grga ni prije nije nikad kablove grizao
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet lis 26, 2007 20:23 pm

ma ja imam problem jer moji jednostavno MORAJU nesto, e sad muka je vise kad trebas podmetat im stalno nekaj sto nije stetno za njih a da ja kasnije isto ne placem :)

moram u nabavku grancica podhitno
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Barica » pet lis 26, 2007 21:45 pm

neće ti grančice puno pomoć.. ja imam punu sobu grančica, ali moji svejedno nađu neki dio lajsne ili ćošak ormara koji je finiji..
Barica
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » sub lis 27, 2007 7:39 am

ma ak ima granice od jabuke to je IPAK prioritet :) al nemam ja vremena toliko granja dovlacit koliko oni mogu jesti!

morat cu nasred dnevnog posaditi stablo jabukovo ;D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bugs » ned lis 28, 2007 14:41 pm

a sto kad Bo ima otvoren kavez i moze ici po sobi koliko oce, ali ona ude u kavez i pocne nabacivati zdjelicu sa hranom okolo. jos je ta zdjelica nataknuta na neko izbocenje i nije ju uopce lako skinuti, tako da mi nije jasno ni kako to uspije. uglavnom, onda ju baca okolo, ako ima hrane unutra koja se prospe onda to malo jede s poda kaveza i onda ode u turu po sobi. koja je to fora? jel gladna ili sto?

i jede SVE. zid, kablove, ormarice, tepih, robu, noge od stolaca, vrecice, slape, carape, noge, prste, novine... sve na sto naide. to joj izbijem iz pameti samo grancicama, ali neznam kolike kolicine tih granicica su dozvoljene? koliko hoce? vidim da kad ih puno jede joj je morkaca drugacije boje, ali nista znacajno i kratko traje...
Bugs
Zečić
Zečić

Lokacija: Las Palmas de Gran Canaria (SP), ponekad Zagreb (HR)

PostPostao/la fleshettes » pon lis 29, 2007 17:47 pm

to sa zdjelicom i moj redovito radi. valjda im je zabavno pravit buku :D ne, to ne znači da je gladan. samo se igra. probaj joj uvalit neku plastičnu igračku koja po mogućnosti zvecka.. ja sam svom dala staklenku napunjenu lego kockicama, i to sad neprestano glavom gura uokolo :D

grančica smije uvijek imati na raspolaganju, pa ako ju zabave i odvrate od namještaja, slobodno ih daj.. najbolje jabuka, vrba, klek, smreka, lipa.. nešpricano, naravno.
promjena boje mokraće je normalna kad se pojede nešto kao što je npr. mrkva ili maslačak. pogotovo ako kratko traje, ne trebaš se zabrinjavati. :wink:

a što se jedenja svega što je okružuje tiče.. ne znam koliko je stara i koliko je kod tebe.. kod nekih zecova je to karakteristično kad su u novom okruženju pa im je svaki predmet zabavan i moraju ga probat i gricnut, ali im s vremenom dosadi pa se smire.. ali, nekima nikad ne dosadi :D tako da, jedinošto možeš napraviti je pokušavati je odvratiti grančicama (prije čega možeš pljesnut rukama, da nauči da je to zvuk koji čuje kad radi nešto što ne smije)..
postoje i sredstva kojim se našprica namještaj pa ih to odbija, ali koliko znam, još ih nema u hrvatskoj. možda se varam..
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la black_tufahija » pet stu 02, 2007 13:30 pm

Moj zeko,savku vece grebe pod od kucice koji je limen i strasno se cuje...To radi u periodu 3-5h ujutro...Ima hrane,vode,bio je vani...Ne znam,ne mogu da spavam pa se svaku noc dizem da nesto uradim da prestane,ali nista! :sad:
black_tufahija
Kunić
Kunić

PostPostao/la fleshettes » pet stu 02, 2007 14:21 pm

pusti ga van :D :hm: :D :D
fleshettes
Zekonja
Zekonja

da

PostPostao/la bili » pet stu 02, 2007 14:54 pm

zekani su stvarno pametni ali ponekad toliko da te i prevare. vleho zna grickat da ga pustimo na wc, kad dodjemo doma, ali nekada to iskoristi pa nas prevari pa smugne na balkon. tamo ima svega za grickat, sto nebi smijeo, pa ga tamo ne pustamo samog. a sta cete....sve je to slatko!
Zeko je Vleho,
a Milka je kravica!
bili
Zečić
Zečić

PostPostao/la ...beba... » pet stu 02, 2007 15:05 pm

Pa je sve slatko, ali meni baš i nije bilo slatko to što mi je pregrizo punjač za mobitel. Pogotovo zato što znam da je mogao tako stradati...
...beba...
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » pet stu 02, 2007 15:24 pm

black_tufahija je napisao/la:Moj zeko,savku vece grebe pod od kucice koji je limen i strasno se cuje...To radi u periodu 3-5h ujutro...Ima hrane,vode,bio je vani...Ne znam,ne mogu da spavam pa se svaku noc dizem da nesto uradim da prestane,ali nista! :sad:

...probaj mu prekriti kavez sa necim,tako su neki rijesili taj problem kad je zeko nemiran preko noci :wink:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bugs » pet stu 02, 2007 15:53 pm

da, pa Bo se sad vec udomacila, pocela skakat na fotelje, ormarice i teglice sa cvijecem. grize sve. bez iznimke. ali da, to je slatko... nitko se (jos) ne ljuti na nju. medutim, pita lijepo moja mama jel se nju uopce u teoriji moze nauciti da to ne radi. na plejskanje vise en reagira, moras krenuti prema njoj da bi stala radit to sto vec radi... zloba mala.. neznam sto cu s njom... :wink:
Bugs
Zečić
Zečić

Lokacija: Las Palmas de Gran Canaria (SP), ponekad Zagreb (HR)

PostPostao/la moxa » pet stu 02, 2007 16:08 pm

Moze, Dusko vise ne pokazuje neki interes za biljke, kablove i sl, a tek je mjesec dana kod nas, sad je mala na redu, ali za sada osim zapisavanja i kuglicarenja po SVEMU s njom nemamo drugih problema! Ali to je za sada :D
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la salatica » pet stu 02, 2007 18:00 pm

moji odavno ne grizu ništa, ali to pripisujem tabascu, kori od špeka i limunu ;D
salatica

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan