kad zec ludacki i histericno grize gajbu....

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

kad zec ludacki i histericno grize gajbu....

PostPostao/la Pinky and D`brain » sri pro 26, 2007 16:32 pm

sta napravite ha?
i nemojte rec pustimo ga odmah ili ja ni nemam gajbu on je vani cijelo vrijeme i slicno.
nemaju svi takve uvjete.
e npr, zec u stanu ima gajbu i npr navecer ga se zatvori, ili tokom dana uglavnom zatvorite ga i on mora bit u gajbi neko vrijeme e. i sta sad kako izbijeci silnu buku natezanje zica,to nije zdravo ni za zubice njegove ni nis.
e npr kod mene je situacija da naravno kad ga u gajbu stavim mu dam poslasticu neku ili nes ali on i dalje grize . e a grize uvijek na slicnim mjestima, oko vrata gajbe(koj put ih i sam otvori) i na jos jednom djelu. e i sta sam ja napravio, stavio sam na ta podrucja malo najobicnijih stipaljka. i mogu vam rec da funkcionira fantasticno. funkcionira nesto slicno kao strasilo za ptice. uopce vise ne grize gajbu.

kako vi rjesavate taj problem?
svi za mrkvicu, mrkvica za sve.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » sri pro 26, 2007 17:00 pm

trenutno nemam taj problem ali da ga imam probala bi resetke namazat necim sto ne voli tipa malt pasta od papaje ili malo speka :wink:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » sri pro 26, 2007 17:14 pm

moj je pusten i nema gajbu ;D a kaj je bio mali i kad je navecer isao na spavanac u gajbu ja sam prekrivala gajbu, sa prozracnim prekrivacem i on bi se tada smirio i zacorio..

(ovo zvuci ko neka bajka za laku noc ;D)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffin » sri pro 26, 2007 18:33 pm

kod mene je sve ''prozračno'' završilo u gajbici ili na podu kraj gajbice. kad čujem da lupaju, odem do njih, dam nekaj za gricnuti, malo ih pomazim i na spavanac. ako imam sreće :rolleyes:
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

Re: kad zec ludacki i histericno grize gajbu....

PostPostao/la Zeko_Jurica » čet pro 27, 2007 0:50 am

Pinky and D`brain je napisao/la:... stavio sam na ta podrucja malo najobicnijih stipaljka. i mogu vam rec da funkcionira fantasticno. funkcionira nesto slicno kao strasilo za ptice. uopce vise ne grize gajbu.
...

nemogu si baš predočiti kako ti stoje te štipaljke, ali pazi da se zeko u jurnjavi po kavezu ne ozlijedi na njih
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » čet pro 27, 2007 12:02 pm

mislim moji povremeno tresu kavez eto tako - a otvoren je 24h dnevno :rolleyes: znak uzaludnog protesta :D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la vida » čet pro 27, 2007 12:35 pm

i moja malena trese ko luda povremeno, a otvoreno joj je i ima hrpu tog za grist, anravno protestira oko nečeg, bog zna oko čeg.
proud bunny lover...
vida
Zečić
Zečić

PostPostao/la Pinky and D`brain » čet pro 27, 2007 22:55 pm

stipaljka jednostavo stoji, ako uzmemo da je resetka vodoravna, e ona stoji okomito na resetku.
ma ne moze se udarit nikako plasticne su i par cm samo vire samo unutar gajbe. oko vrata su i na jos jednom mjestu kriticnom.
i stvarno ne grize vise.
jer zao mi je gledat kako sa zubima po metalu struze. a isto budala ima svega za grist a on bas po metalu. ma , ok je sad ne griz vise skoro uopce.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » pet pro 28, 2007 1:17 am

ma mislio sam da ne naleti s okom na štipaljku, al znači dulji kraj je s vanjske strane kaveza...
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pinky and D`brain » pet pro 28, 2007 1:47 am

ma naravno.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la katrin i kenji » ned pro 30, 2007 20:31 pm

Kada ti je zeko u gajbici pokri ga plahtom, ručnikom ili nečim da mu zamračiš gajbicu, onda će se smiriti.
katrin i kenji
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pinky and D`brain » ned pro 30, 2007 22:28 pm

i sta kad me nema doma da je zec jadan u mraku cijeli dan da ne vidi ni sunca ni mjeseca e.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la katrin i kenji » pon pro 31, 2007 0:39 am

Pinky and D`brain je napisao/la:i sta kad me nema doma da je zec jadan u mraku cijeli dan da ne vidi ni sunca ni mjeseca e.

Čuj zec ti neće prestati gristi rešetke dok ga ne pokriješ, ili ga pusti ili ga pokri, jer može tako strgati zub a to sigurno ne želiš.
Mala i Maza moje cujice
katrin i kenji
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la salatica » pon pro 31, 2007 17:11 pm

ja sam probala prekrivati - bezuspješno
naime, kad smo bili na moru u znak panike, protesta ili nečeg trećeg - navalili su na rešetku
kako je kuća na živoj stijeni - svi koji su već spavali, poskakali su iz kreveta s krajnje uspaničenim facama ;D

meni je pokrivanje nekako više za ptice i fobična sam da onda nemaju dovoljno zraka

ja sam vikala ne svaki put kad su počinjali, dolazila sam do gajbe i ljutito im objašnjavala da se to ne radi :D
mazala sam s koricom od špeka, tabascom, sokom od limuna, malticom - ovisi tko je od čega bježao ;D

no kako god, to treba spriječiti

Luna je kao beba strgala na taj način prednji zubić
puknuo je ukoso i teta vetica je rekla da ga ona može poravnati, ali da ne garantira da joj neće opet puknuti prilikom rezanja i to opet ukoso
i da je bolje to ne dirati, jer će se trošenjem poravnati
i poravnalo se je, ali ona kao da sad u opuštenom stanju, nema baš idealan preklop gornjih zubića
što se pri klasičnom zahvatu i pregledu uopće ne vidi :huh:
čak sam se pitala jel to dovelo do njenih problema s kutnjacima...

dakle, maži rešetku tamo gdje grize, nečime što ga odbija

kod mojih se kao univerzalno sredstvo pokazala korica od špeka, iako vjerujem da bi jedanko reagirali na sve vrste narezaka :D

Zorro je mrzio malticu tabasco, Luna ga je lizala kao luda, a svi skupa su obožavali limunov sok :rolleyes:

Piski trese sjenalicu kad je prazna, a Megica ogradicu od gajbe kad nema hrane na vidiku
Jerry i Nina su predobri i ne rade ništa od navedenog :)
salatica

PostPostao/la Charlie » pon pro 31, 2007 17:19 pm

salatica je napisao/la:čak sam se pitala jel to dovelo do njenih problema s kutnjacima...

nažalost vrlo lako da je od toga :sad: pogotovo ako u tom periodu nije jela sijeno
Grgi je sve krenulo od kad je strgao zub

a grizenje rešetki ne znam kaj bih rekla..mi imamo dunu :hm:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan