Upišana guza

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Upišana guza

PostPostao/la Jeja » ned kol 25, 2013 20:06 pm

Pozdrav svima! Evo imam jedno zdravstveno pitanje. Nije za moje zekače nego za od prijatelja zečicu. Zečica ima već par dana mokru guzu, sva je zapišana, i večeras sam ju ja išla pogledati i u roku 15-ak minuta me zečica tri puta popiškila... Nije bilo pišanje kao kad zeko digne guzu pa sa namjerom piša već je samo curila pišaća iz nje, nekontrolirano, nije se ona ništa naprezala... Inače se ok ponaša, promatrala sam ju neko vrijeme, trčka, čisti se i papa ali eto guza je stalno mokra. Zečica je čistokrvna angora, bijela s crvenim okama, i stara je cca 10 godina. Sad šta bi to bilo, bubrezi ili nešto treće? Iako zečica ima 10 godina do sad nije bilo apsolutno nikakvih problema, čak ni začep nije imala (što su moji već par puta prošli)...
Jeja
Zečić
Zečić

Re: Upišana guza

PostPostao/la zeko Simba » pon kol 26, 2013 9:27 am

Po meni je to upala mjehura i trebala bi otići veterinaru ako imate nekog pouzdanog. Da li joj je dolje crveno? Mokraća vrlo lako izjede kožu. Trebala bi dobiti terapiju, a za početak joj može skuhati lagani čaj lista brusnice i dati joj umjesto vode
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » pon kol 26, 2013 9:33 am

Obavezno veterinaru..ako je upala mjehura to uzasno boli
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » pon kol 26, 2013 10:04 am

Jadna mala micika :sad: drzim palceve da je izlece :zeko1: :zeko4:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jeja » pon kol 26, 2013 10:21 am

Bio je već mrak kad sam bila tamo, a pod svjetlom se ne vidi tako dobro, ali čini mi se da je crvenkasto. To sam mu i rekla da se bojim da bi joj ta mokraća mogla nagrizat kožu jer je dosta jaka... Ja sam ju malo papirom posušila, ali kak sam ja brisala ona je pišala... Ne znam jel bi bilo pametno malo joj dlaku podšišat oko guze da joj nije stalno mokro? Rep joj je bio u grudi, bilo je unutra i malo kakice (u kuglicama znači nije proljev) i pišaće, malo sam joj uspijela to počistit i razdvojit, ali je rep totalno mokar.
Ok, reći ću onda da ode veterinaru, jedini je problem što on radi od 7 ujutro do 5 popodne... Budem razgovarala s njim, možda mogu ja otići po nju pa ju otpeljati svojoj veterinarki kojoj sam išla sa svojim zekanima.

A do onda za taj čaj, jel se može kupiti ovak u trgovini? Znam za čaj od brusnice, ali od lista brusnice? Naravno bez šećera, znam...
Jeja
Zečić
Zečić

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan