Zeka u dvoristu

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Zeka u dvoristu

PostPostao/la ~Cicushka~ » pet vel 25, 2011 15:13 pm

U komsiluku moga decka, u dvoristu jedne kuce nalazi se jedan zeka koji je napolju po ovom snegu. Znaci, zavejalo je do kolena a zec je napolju. Sedi skupljun ispred vrata a ispred njega se nalazi jedno parce hleba a dole u snegu parce kupusa i sargarepe. Jako mi ga je zao jer je jako hladno napolju a on je vec duuugo napolju. To nije u redu. Ne znam kako bih mogla da mu pomognem.
Mica Mushmula Bubica Muceki Mushica
~Cicushka~
Zekonja
Zekonja

Re: Zeka u dvoristu

PostPostao/la zeko Simba » pet vel 25, 2011 15:15 pm

Uzmi ga kući i nađimo mu udomitelja. Ako je dečko možemo organizirati da ode Martini :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ~Cicushka~ » pet vel 25, 2011 15:19 pm

a kako da ga uzmemo? ipak je to neciji zeka mada taj neko ne vodi uopste racuna o njemu. kako da mu pridjemo zbog ograde :blink: sta vi mislite?
~Cicushka~
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ~Cicushka~ » pet vel 25, 2011 15:49 pm

Recite mi da li bi bio udomljen i da je devojcica_?
~Cicushka~
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » pet vel 25, 2011 15:57 pm

pa možeš pokušati. probaj fino s ljudima prvo, u pravilu ljudi koji izbace životinju na balkon, cestu ili dvorište su sretni da ga se "riješe". ako budu pravili probleme, reci da ćeš ih prijaviti, pa nek riskiraju ako se usude. ali nemoj "provaljivati", nego probaj pokucati, ili tako nekako, pristojno ako ide, ako ne, svađaj se malo.

a udomit će se i ako je cura, naravno, bit će mu/joj svakako bolje nego na snijegu.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ~Cicushka~ » pet vel 25, 2011 16:02 pm

sta tacno da im kazem kada pokucam na vrata? :huh:
~Cicushka~
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ~Cicushka~ » pet vel 25, 2011 16:11 pm

bojim se jedino da ce mi reci ok sad cemo ga mi uneti unutra i da ce to biti to.
~Cicushka~
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » pet vel 25, 2011 16:11 pm

Da zasto je vani na snijegu,zasto nema nikakvo utociste i dali ga oni zele uopce. Strasno,pa uginut ce u tom snijegu,jesu oni normalni. A jel si ga inace vidjala vani ili tek odnedavno?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ars » pet vel 25, 2011 16:14 pm

~Cicushka~ je napisao/la:sta tacno da im kazem kada pokucam na vrata? :huh:

Pa kažem, kreni pristojno, sa oprostite, mislim da vam je ljubimac pobjegao van, ili znate li možda čiji je ovo zeko vani, izgleda da se smrzava... pa ćeš vidjeti kako će reagirati. a i šta ako te otfikare, posvadi se, pa ne treba se opravdavati takvim ljudima. a ako kažu da će ga unijeti, a ne unesu ga, odi opet, sa prijetnjom da ćeš zeca odnijeti ako se ne pobrinu za njega.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Malena maza » pet vel 25, 2011 16:31 pm

Ajoj! Grozna situacija. A kakav je to zeko... joj, ne znam kako da ovo sada pitam, a da ne ispadne bezobrazno i neuljudno. :ljut: Zeko kao ''kucna vrsta iz pet shopa'', ili zec kao ''iz uzgoja za hranu'' - ''obicni''. Joj, znam da ovo sada zvuci bezobrazno i neuljudno, ali ne znam kako da drugacije postavim pitanje. Oprostite! :hm:

Usput, slazem se s Ars i Sanitom... jesi ih pitala vec ili? :blush:
Pupa. <3
Malena maza
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ~Cicushka~ » pet vel 25, 2011 16:48 pm

Sad smo bili. Covek je rekao da on i spava unutra i jede ali da sam hoce da izadje napolje. Ostavili smo broj telefona jer je rekao da planiraju da se sele uskoro pa ne znaju tacno sta ce sa zekom.
Malo je veci od kunica. Lep je jaaako
~Cicushka~
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » pet vel 25, 2011 16:53 pm

ma nema on šta izlaziti, pa i moji ljubimci bi nekad čokolade jeli, zoe je skakala u vrećicu sa pecivima iz pekare, ali to ne znači da bih im dala!

odi k njima još danas i reci da ćeš primiti zeku i udomiti ga, bolje prije nego kasnije, tko zna kad se sele, da li se sele i kakva je to priča, znala sam da su neki koji su "turbo zainteresirani" za svog ljubimca :rolleyes:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pet vel 25, 2011 17:20 pm

Pa mislim prehladit ce im se,razbolit...oni kunica koji je u stanu,ako tako kazu,pustaju na snijeg kad on to "hoce"...pa grozota....razbolit ce se samo tako...zbilja biseri.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » pet vel 25, 2011 18:04 pm

Gle, ako je zeko navikao povremeno biti vani (ako je istina to sto su rekli) onda mislim da mu nece biti nista ako povremeno po danu izadje i boravi ispred vrata, jer je na to navikao... Problem je ako on nije navikao a oni ga drze vani a uz to i po noci vani, u tom slucaju ih nije briga i ja bi ga jednostavno uzela i odnijela, bez pitanja...

mozemo mi sad nagadjat do mile volje, jedino ti mozes razluciti da li govore istinu ili ne... da puno nefilozofiramo, pogledaj veceras gdje se nalazi zeko, ako je i dalje ispred kuce-uzmi ga, ako nije-ja bi na tvom mjestu provjerila di je...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mare » pet vel 25, 2011 19:43 pm

možda zvuči bahato i bezobrazno, al ja bi tog zekana uzela sebi, stavila oglas za udomljavanje, slikice i čuvala ga/ju dok se ne udomi ili ostavila kod sebe ako bi imala uvjete.... možda nije fer uzeti nešto tuđe, al ni jedna životinja nije predmet, nego živo biće, i sve imaju pravo na sve moguće udobnosti.... et to bi ja napravila :zeko1:
<3 marko <3
Mare
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan