smije,ali se ne smije malo uvodit unutra,malo van,ako je već sad unutra,nemoj ga vraćat nazad..
i ako će bit van,mora imat dobru kućicu osiguranu od kiše,vjetra,snijeha,.....
Mislim da je pitanje bilo oko izlaska iz kuće na snijeg, a ne da zeko boravi vani cijelu zimu. Ne podnose najbolje razlike u temperaturi, pa izlazak iz grijanog prostora na snijeg nije baš preporučljivo
Znaci ovako.
Ako je od ljeta vani da mu se dlaka stigne priviknut onda moze bit vani i po najvecoj zimi ako ima kucicu sa sijenom gdje se moze zavuc. U tom slucaju nesmije u kucu jer bi mu bilo prevruce (opasno).
Ako je u kuci vecinu vremena onda smije van samo kad nije hladno (znaci da ne zimi) i kad nije previse vruce (sred ljeta)
Ako je u prostoriji di se ne grije onda smije van po zimi ali samo ako razlika u temperaturi izmedu te prostorije i temperature vani nije veca od 10 stupnjeva. I nebi trebao bit vani po jakom vjetru, mecavi ili kisi.
Neko lepo napisa..ako je kunic ljubimac koji se drzhi u kuci(podrazumevam i zimi sa grejanjem) onda kad tebi treba jakna kad idesh napolje-zec ne sme napolje!
Pozdrav! Imam 2 ženke i jednog mužjaka, napravila sam im veeliku kučicu na 2 kata od drva, stalno su vani i obožavaju snijeg. Jućer je jedna ženka okotila male zekije,a piše da ne smijem dirati gnjezo i njih. Strah me da se ne smrznu jer ne zam jeli njima toplo u sijenu i majčinom krznu pošto je vani -2 C. Imam doma veliku gajbu pa bi ih stavila u gajbu na toplo,ali me strah ako ih diram da ih majka ne ostavi. Šta da radim?
Nemoj ih stavljati u kuću. Provjeri gnijezdo, ali tako da prvo pomaziš ženku ("opereš ruke u njenom krznu"), pogledaj jesu li malci dobro zatrpani u gnijezdu, i stavi u gajbu puno sijena da ih ženka dodatno zatrpa.
Problem je sa drugom zečicom i mužjakom koji, ako sam dobro shvatila borave u istom prostoru - njih bi trebala maknuti da ne mogu do nje i beba.
Drago mi je da sam našla ovu temu jer zbilja me mučilo dugo da li zekani smiju biti na zimi vani i svaka čast na postavljenom pitanju. nemojte me krivo shvatit ali zekani i zima nikako mi ne idu jer jako su osjetljivi i bojim se prehlada i ne daj bože gorega moji ni po snijegu ni po kiši nisu vani pušteni su gdje je suho jer rećeno mi je da nikako ne smijem puštat ih van dok god zemlja ne bude suha nikad ni nisam ih puštala. molim vas da o ovoj temi malo opširnije napišete( ako već jeste isprićavam se nisam našla) i još jedno pitanje ako zeko smije i po kiši biti vani i papat travu zašto na smije jesti vlažnu djetelinu točnije rosnu u čemu je razlika. molim vas da mi objasnite hvala!