Udomljujem ovnolikog zeku

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Udomljujem ovnolikog zeku

PostPostao/la Stazijka » pon lip 13, 2011 23:13 pm

Nova sam ovdje i već mjesecima razmišljam o nabavi male ili malog ovnolikog. Inače sam vlasnica izgubljenog mačora od 13 godina, mama ne dopušta novu macu, ali je pristala na zeku :)
Proučila sam sve što se dalo u držanju zeke, jako bih voljela, fali mi netko o kome bih se brinula. Znam da inače nisu skupi za kupiti, ali sam pobornik udomljavanja životinja, no, naravno, ako ne bude za udomiti, kupujem. Znam da je preporučljivo držati ih u paru, ali se nadam da će i moj mačor dolutati. Živim u stanu, moja soba ima 20 kvadrata, obožavam životinje, odgovorna sam, shvaćam kolika su briga, ali kao što znate i svi vi koji imate ljubimče, koliko su i veselje.
Stazijka
Kunić
Kunić

Re: Udomljujem ovnolikog zeku

PostPostao/la altan » uto lip 14, 2011 0:23 am

Dobrodosla :) Bilo bi dobro da napises od kuda si..I mislim da nije pametno macora koji lunja okolo upoznavat sa zekom..sretno s udomljavanjem :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Stazijka » uto lip 14, 2011 0:46 am

Hvala na dobrodošlici :)
Mačak Mrva od 13 godina je mami šmugnuo iz stana dok su gosti odlazili, inače je strašljiv i sakrije se kad su nepoznati u blizini, nismo odmah primijetili da ga nema, ali kad u roku pola sata koliko mu inače treba da se pojavi oko nogu nije došao, skužile smo. Svi mogući pokušaji pronalaska nisu urodili plodom :( A kako je izašao iz zgrade? Naša predraga susjeda ga je izbacila misleći da je lutalica (iako se na prvi pogled vidi da je to kućna mačka, ali o tom-po tom) To je bilo 11.10. prošle godine. Mama nije za novu macu jer je uvjerena da ćemo naći Mrvu, ali je pristala na zeku :) Živimo u stanu, zeko bi bio u mojoj sobi od 20 kvadrata, naravno, imao bi gajbu, ali bi bio pušten da skakuće po sobi do mile volje :) Uglavnom sam doma, imao bi svu moguću ljubav i pažnju. Soba ima i balkon koji je ograđen. Proučila sam sve što mislim da je potrebno da mu pružim sretan i dug život. Ako nađemo Mrvu, mislim da ne bi bilo problema oko suživota, Mrva je u godinama i mirne naravi.
Prvenstveno bih udomila mužjaka ako bih se kasnije odlučila na još jednog, tj. jednu, čitala sam ovdje na stranicama da je bolje dovesti curicu dečku nego obratno, ali ako se nađe kakava cura kojoj treba dom, naravno da bih je uzela.
Iz Zagreba sam, Peščenica.
Stazijka
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto lip 14, 2011 2:07 am

Zao mi je zbog macka..bila bi to lijepa prica da se vrati..lijepo si opisala uvjete u kojima ce zeko zivjet tako vjerujem da ces brzo nac nekog koji treba dobar dom :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la vila » uto lip 14, 2011 10:22 am

Bok! a jel ti bas jako važno da je ovnoliki!?

Imamo mi 3 mala zecica za udomiti pogledaj temu:
viewtopic.php?f=9&t=5752
isto smo na Peščenici doma, plizu placa,oni jos moraju biti uz mamu par tjedana, mozes ih doc pogledati.
vila
Kunić
Kunić

PostPostao/la Stazijka » uto lip 14, 2011 15:28 pm

Vidjela sam temu, zaljubih se u Mišu i mislila sam se javiti, ali me strah hoću li znati što treba s nogicama, nisam do sad imala zeku pa ne bih htjela pružiti neadekvatnu skrb. Ali uz dobre upute, voljna sam pokušati :)
Ja sam blizu placa, kod općine.
Stazijka
Kunić
Kunić

PostPostao/la vila » uto lip 14, 2011 15:43 pm

ma miso je presmjesan ;D ;D

on svima upadne u oko!

ajde ako hoces javit cu frendici, pa se mozemo sad jedan dan naci, kad je ona vani za zecekima, da ih vidis, i da ti objasnimo o cemu je rijec!

mi smo u ulici Frana Alfirevića, odmah peko puta placa i kad je lijepo vrijeme frendica ih odnese malo van da se igraju, ostavi neki br. pa da ti se javimo
vila
Kunić
Kunić

PostPostao/la Stazijka » uto lip 14, 2011 16:02 pm

UBIT ĆU SE!!! :ljut:
Njeno visočanstvo, gospođa majka, odjednom ne dozvoljava zeku!!! Zadavit bih je mogla. Lijepo joj objašnjavam da bi bio u mojoj sobi, u pm, pa od 12-e godine držim mačke, šta odjednom s 28 nisam u stanju voditi brigu o zecu, pa ne bi ga ni viđala ako ne želi, ona u moju sobu gotovo da ni ne ulazi. A njeni argumenti: ''Neću životinju, ja se uvijek vežem i stalno mislim na njih i šta kad se nešto dogodi?''. Kontrirah joj time da onda nije trebala ni mene imati jer mi se isto može nešto dogoditi! I uzalud svaki moj argument. Napisat ću joj tekst ''Molitva suprotiva samoći'', možda se smiluje. Držite fige :sad:
Vilo, šaljem ti br na pm.
Stazijka
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto lip 14, 2011 16:50 pm

Mozda da ga samo dofuras doma? Inace to ne bih savjetovala, ali buduci da nisi klinka i da mama ocito voli zivotinje sumnjam da ce zeku izbacit na cestu..a vjerojatno se mozes i s curama dogovorit da im ga u najgorem vratis..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Stazijka » uto lip 14, 2011 17:00 pm

Hehe, to i palniram ;)

Izbaciti ga na ulicu neće sigurno, to ni preko mene mrtve. Samo bih pričekala početak devetog jer krajem osmog idem na more tjedan dana, tako da zeko ne ostane njoj na brigu. Uostalom, mislim da je tako i bolje, još uvijek će biti mali i mislim da nije dobro da se odvaja od osobe koja ga voli, mazi, pazi i vodi brigu o njemu. Idem nazvati cure i pitati jesu li spremne pričekati me do 9.mj.
Stazijka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Stazijka » uto lip 14, 2011 17:46 pm

Riješeno :)
Cura ne može zbog uvjeta čekati me do 9. mj., ali bi ga uzela na čuvanje tih tjedan dana dok mene nema. A mater će se već unormaliti, još kad vidi bubane nogice...
Stazijka
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » uto lip 14, 2011 17:49 pm

ma to su dva i pol mjeseca do 9.mj,mama ce ga zavoljeti dotada vec ;)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Stazijka » uto lip 14, 2011 17:55 pm

Nije problem, ni mene ne voli previše pa me drži u stanu :D Šalim se. Mama je odrasla među životinjama, i ne, nema onaj stav da su životinje za hranu, ona je pored svoje svinjice spavala. I nije sad toliko protestirala protiv zeke, njen glavni argument je da se boji vezati da mu se nešto ne dogodi. A ja bih rekla da je better to love and lose than not to love at al ;)
Stazijka
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » uto lip 14, 2011 17:56 pm

bravo, želim vam sreću i sigurno će se brzo sve smiriti, mama će se zaljubiti na prvi pogled :blush:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » uto lip 14, 2011 17:58 pm

Ma znam kaj si htjela rec,tak i moja mama,poslje prvog zeke nece nikad vise jer ce se vezat i sad imamo cak 3 zivotinje u stanu :D ...bu se vezala cim ga vidi i onda to sve receno pada u vodu pa ces ga mozda moci i ostaviti sa njom,zasto ne :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan