Pozivaju se zainteresovani iz Srbije...

Ovdje možete iznositi svoje komentare, kritike, pohvale i prijedloge te pročitati svježe obavijesti ;D

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lady Stardust, zeko_peko, zekili, Zeko_Jurica, Lela, vini

PostPostao/la dHarma » ned svi 24, 2009 23:59 pm

Ona je na pocetku mislila da mi napravimo novi sajt i forum, ali sad razmatramo da je zapravo bolje da se drzimo ovog i da je novi krajnje ne potreban.. pa su joj za taj novi trebali tekstovi...
Shvatila si za reklame.. samo nam je potrebna "reklama" njihove prodavnice da bi i oni imali neku korist sto saradjuju sa nama..

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekili » pon svi 25, 2009 0:02 am

pa ako netko odobri popust clanovima udruge zecovi naravno da zasluzuje reklamu na zecovima
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la dina » pon svi 25, 2009 3:09 am

boze svasta.
zasto komplikovati
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la dina » pon svi 25, 2009 3:26 am

neverovatno je kako Srbi ili Hrvati uvek teze da se odvoje jedni od drugih, iz nekog razloga, pa evo cak i ovde na forumu.

Raul je napisao/la:BTW Zanima me... Kolko je vama cirilica vazna? tj. koji vam je odnos prema cirilici a koji prema latinici

Srbi uglavnom vole vise sve sto je tudje, cirilica polako izumire.
na ulici u BGu 90% natpisa pise latinicom i jos ako je na engleskom exxxtra! recimo, umesto brza hrana da pise fast food.
na fakultetu za svaki ispit imamo bar jednu knjigu koja je napisana na hrvatskom, nisam jos videla sajt na cirilici, a da nije wikipedia ili neki opstinski sajt ili ministarstva itd itd tako da nam cirica i nije bitna.

pu!

inace i ja pisem latinicоm. malo sam licemerna ;D

Поздрав из Београда свим зецољубцима
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la dina » pon svi 25, 2009 3:40 am

jao dobila sam jos jednu sargarepicu :carrotroll:
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » pon svi 25, 2009 8:16 am

dina je napisao/la:Поздрав из Београда свим зецољубцима

Pozdrav iz Beograda svim zecoljubcima

jel je? :cool:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la dina » pon svi 25, 2009 12:03 pm

Charlie je napisao/la:
dina je napisao/la:Поздрав из Београда свим зецољубцима

Pozdrav iz Beograda svim zecoljubcima

jel je? :cool:

da da :cool:
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » pon svi 25, 2009 12:06 pm

ajme meni charlica a gdje si ti to ucila? ili koristis translator :zmirko:

ja sam bila zadnja generacija koja je ucila cirilicu u HR, ali se ne sjecam :( znam procitati ovako po smislu neke rijeci, ali opcenito ne...

p.s. sto se tice teme - meni se bas svidja sto se na zecovima ne pravi nikakva razlika po nacionalnosti ili vjerskoj pripadnosti, zato mislim da site moze biti univerzalan za sve i da napravite samo neku podruznicu

ovi "popusti" o kojima pricate, to vam je zbog udruge, a udruga nije samo site s reklamama, tu ima malo vise posla i obaveza od registriranja udruge do nekog djelovanja :) ugl. ja vjerujem da bi nam svima bilo drago kada bi tako nesto postojalo i u srbiji, vjerujem da bi vam Lady Stardust najvise oko toga mogla pomoci
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la jolanda » pon svi 25, 2009 12:21 pm

шта радите ;D
смешно ми је да овако пишем ;D
има сајтова на ћирилици.
чак је фејсбук на ћирилици цео. :)
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » pon svi 25, 2009 12:28 pm

http://translate.google.hr/translate_t# !!!

"što radite
smiješno mi je da ovako pišem
ima sajtova na ćirilici.
čak je fejsbuk na ćirilici cijeli"

da nema googla sada bi 3 sata ko tele buljila u ta slova ;D

uglavnom, da bi se svi razumjeli bolje ja sam za latinicu :blush:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la jolanda » pon svi 25, 2009 12:30 pm

ja kad sam pisala maturski sad. poshto sam ga pisala na latinici, sve u google translate tekstove koji su na cirilici pa hrv prevod, pa opet ako neka rech nije jasna onda prevedem sa hrv na srb haha uzhas ;D
dada, onda bolje lat
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » pon svi 25, 2009 12:34 pm

Clanom Udruge moze postati svatko i nije bitno da je iz Hrvatske (Klio je vec clanica :) ) i svi su dobrodosli ako postuju pravila i statut Udruge i ispune sve potrebne uvijete za uclanjenje (uplata clanarine i dostava prijavnice s podacima). Nakon toga izdaje se i dostavlja clanska iskaznica i sve sluzbene obavijesti koje salejmo svim clanovima.

Organiziranje sluzbene podruznice Udruge u Srbiji nemam pojma kako bi se uopce izvelo - vjetojatno ima hrpa papirologije i ne znam da li se uopce moze. A to vjerojatno mora netko tamo.

Osnivanje nove udruge kod vas ide prema zakonskoj regulativi o kojoj nemam pojma i iskreno nemam ju ni vremena proucavati a i sumljam da ja tu nekaj mogu.

Mi mozemo postati ''prijatelji'' sa bilo kojom udrugom u svijetu ako postoji obostrana zelja. Suradnja sa svim ljudima dobre volje i namjera je meni sama po sebi normalna i vjerujem da ce se dogoditi spontano.

Za odobrene popuste se mora nesto ponuditi i nekak sumljam da cete ih dobiti samo temeljem toga da reklama visi negdje na netu ali sretno u pokusajima.

Sto se tice sluzbene suradnje vase (eventualne) stranice i Zecova.net - to se trebate obratiti administratoru Zecova.

Mi smo trenutno u precesu izrade stranice Udruge (operativni detalji) koja ce nadam se uskoro zaziviti, dok ce Zecovi.net i Forum kao i do sada biti centralno mjesto za sve informacije o kunicima .
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

Re: Pozivaju se zainteresovani iz Srbije...

PostPostao/la Klio » pon svi 25, 2009 17:40 pm

musemarina je napisao/la:Svaka čast našim prijateljima iz Hrvatske. Na njih treba da se ugledamo i stvorimo nešto kao što su oni stvorili Zecove.
Zato molim dHarmu, Klio i ostale iz Srbije da pomognemo kunićima u Srbiji tako što ću ja napraviti sajt, a svi zajedno ćemo ga puniti tekstovima i pomagaćemo ljudima koji nam se jave za pomoć oko njihovih kunića.
Htela bih da bolje informišemo ljude u Srbiji o ovim divnim stvorenjima.

Molim vas javite mi se pa da počnemo.

Izvini nisam procitala sve postove u temi, samo tvoj, i mogu ti iskreno reci da me iznerviralo....

Prvo, od skoro si na forumu i vec ovakva tema... Drugo, da li je bio tebi neki problem ovde da saznas sve sto ti treba, da pitas i dobijes odgovore?
Da li te je neko vredjao zato sto nisi iz Hrvatske?

Mislim da znam odgovore na ova pitanja...
Sajt u Srbiji je potpuno nepotreban, iz vise razloga a posto sada zurim nemam vremena da napisem post do kraja ali se vracam za par minuta...
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » pon svi 25, 2009 18:34 pm

Dakle da nastavim, nakon onog iznerviranog posta ali stojim iza njega ipak :D

Sada sam procitala sve sto ste pisali na ovoj temi. I vidim da ste i sami zakljucili neke stvari:
- sajt je potpuno nepotreban
- da, treba nesto organizovati u Srbiji, ali to ne mora biti odvojeno od Zecova, naprotiv bilo bi super da delujemo zajedno... cak i Bosanska podruznica itd...
- reklame za Petshopove - glupost, i za veterinare - takodje...

Evo razloga, malo cu udaviti:

- Sto se tice kunica kao KUCNIH ljubimaca, mi smo vrlo malo osvescena zemlja... Odnosno, kod nas je to uglavnom cudno, ljudi cudno reaguju i uopste ne postoji svest gledanja na kunice kao vredne zivotinje, jer Boze moj, ugine kunic, pa sta...

- Veterinari i uzgajivaci - imala sam kontakt sa predsednikom Udruzenja pernatih i malih zivotinja, koje je udruzenje (jedino kod nas) i za kunice...
Posle razgovora sa njim i jednim eminentnim uzgajivacem koji na izlozbama dobija dosta nagrada i za izlozbe uzgaja kunice, stekla sam utisak da ih oni uzgajaju kao ptice, radi lepote i estetike... Pojma nemaju o ponasanju ili recimo o nekim osobenostima kunica, necu ni da razmisljam sta bude sa onima koji se iskljucuju iz uzgoja...
Niko, ali niko od njih nije odao utisak ljubitelja kunica, kao KUCNOG LJUBIMCA, a svrha ovog foruma i udruge je upravo to.
Inace su se jako cudili sto sam spremna da dam 20 evra za kunica samo kao kucnog ljubimca, a necu ga koristiti za uzlozbe i uzgoj.. Ali su na kraju pristali kao u fazonu, za svoje pare kupuj sta hoces kad si luda...

Naravno da cu da idem cim ugrabim vremena da ih obidjem, jer sa jednim odavno imam dogovor da odem i vidim uslove uzgajanja... Ali odgovorno tvdim, da njihovi principi vezani za kunice i njihom uzgoj i hranjenje se ne poklapa sa principima ovog foruma u 50 posto stvari...

A da o veterinarima i ne pricam... Puno je vec toga ovde ispricano...
Zato je zaista suvisno razmisljati o nekoj organizaciji ili sajtu, cak ni forumu o kunicima jer je kao sto rece Zeko Jurica, to rasipanje vremena, koje moze korisnije da se iskoristi za pomaganje kunicima.

- Sto se tice informisanosti - to apsolutno nije problem, ko hoce vrlo lako moze da sazna sto zeli.... Ledi je pripremila letak, koji ja treba da joj posaljem preveden, i odstampamo i podelimo ga svim petshopovima i veterinarima i svuda gde nam padne napamet.
- dHarma je pripremila skriptu sa temama sa foruma o svemu sto moze trebati jednom pocetniku... Kada je lepo uredimo, videcemo da je stampamo i potrazimo nekog sponzora za to.... Delicemo je ili davati za neku simboliznu cenu... A imace direktno link na sajt i forumu, a Udruga je jedna jedina ZECOVI!
Nema potrebe da se odvajamo, a ko ovde u Srbiji bude imao problem sa tim sto je udruzenje iz Hrvatske - to ce biti apsolutno njegov problem. Posto smo mi Srbi poznati po tome sto uvek moramo da budemo "najpametniji", taj onda neka savete potrazi od "iskusnih" ljubitelja kunica kao kucnih ljubimaca ovde u Srbiji... Pa videcemo kako ce na kraju da bude...
Garantujem da ce vrlo brzo doci na forum da pita nesto.

ZAKLJUCAK - bespotrebno je gubiti vreme na pocetke u Srbiji, jer jos dugo necemo doci do nivoa svesti o kunicima kao kucnim ljubimcima kao sto je to u Hrvatskoj slucaj... Pocetnicko pravljenje pametnima, moze nas kostati propusta da pomognemo nekom kunicu kome je pomoc potrebna odmah.
Zasto ne uciti od boljih, i zasto se odvajati od ucitelja?!

A ako vec neko hoce nesto napraviti u Srbiji evo predloga:

Mnogo teze, a prekopotrebno je napraviti prihvatiliste za sve kunice koje su vlasnici iz raznih razloga napustili i udomiti ih, ili spasiti neke koji se nalaze u jadnim uslovima, finansirati i delitit letke, skripte. Napraviti savetovaliste i napraviti Sluzbu za hitne slucajeve...

Ima jos toga dosta da se uradi ovde, a sto je potrebno odmah, i to mozemo raditi kao podruznica Zecova...
Pa ko zeli zaista pomoci, dragi moji, lepo se uclanite u Udrugu, pa mozemo na Zecovima imati topik podruznica Srbija, i tu sve sto treba na ovom podrucju napisati...

A Zeko Jurice, ukoliko se ne javi niko ko zna da radi sajtove, potrudicu se da naucim, pa onda taj deo da uredjujem, da malo podelimo poslove...
Eto i u tome moze pomoci neko iz Srbije...

O odvajanju ili pravljenju neceg vise necu diskutovati, svaki takav predlog, mislim da je proizvod ishitrenog reagovanja i u tome ne zelim da ucestvujem.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Re: Pozivaju se zainteresovani iz Srbije...

PostPostao/la musemarina » pon svi 25, 2009 19:28 pm

Klio je napisao/la:
musemarina je napisao/la:Svaka čast našim prijateljima iz Hrvatske. Na njih treba da se ugledamo i stvorimo nešto kao što su oni stvorili Zecove.
Zato molim dHarmu, Klio i ostale iz Srbije da pomognemo kunićima u Srbiji tako što ću ja napraviti sajt, a svi zajedno ćemo ga puniti tekstovima i pomagaćemo ljudima koji nam se jave za pomoć oko njihovih kunića.
Htela bih da bolje informišemo ljude u Srbiji o ovim divnim stvorenjima.

Molim vas javite mi se pa da počnemo.

Izvini nisam procitala sve postove u temi, samo tvoj, i mogu ti iskreno reci da me iznerviralo....

Prvo, od skoro si na forumu i vec ovakva tema... Drugo, da li je bio tebi neki problem ovde da saznas sve sto ti treba, da pitas i dobijes odgovore?
Da li te je neko vredjao zato sto nisi iz Hrvatske?

Mislim da znam odgovore na ova pitanja...
Sajt u Srbiji je potpuno nepotreban, iz vise razloga a posto sada zurim nemam vremena da napisem post do kraja ali se vracam za par minuta...

Ja sam poluhrvatica jer mi je mama Hrvatica i pola moje rodbine je u Rijeci, Karlovcu i Zagrebu.
Nema potrebe za takvom reakcijom!
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PrethodnaSljedeća

Natrag na Obavijesti, pomoć, prijedlozi, kritike, pohvale...

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan