Roflo...

Jednom ćemo opet biti skupa:(

Moderator/ica: Lady Stardust

Roflo...

PostPostao/la ars » pet vel 22, 2013 10:48 am

Ne mogu više odgađati suočavanje s ovom temom, pa eto, da napišem kakva nas je tragedija zadesila prije tjedan dana.

Prošli petak se Roflo držao nekako mirno. Budući da se dosta linjao, odmah sam pomislila na začep. Inače, on je znao protestirati oko Lole (neki znaju da imamo podužu povijest problema s njih dvoje u paru) i ponekad iz inata nije htio kugličariti u svoj wc nego je zahtijevao njen i njenu gajbu, što smo rješavali ili zamjenom wc-a ili privremenim dopuštanjem da obavi kod nje. Budući da je večer prije ratovao s Lolom i ostavljao kuglice oko nje mislila sam da se opet ponavlja ta priča.
Ujutro je dobio svoj doručak, sijeno, vodicu... malo je pojeo, gotovo ništa, i povukao se u kut gajbe. Okice normalne, nezamućene, držanje normalno, nema guranja trbuha, nema čudnih poza. Samo mirniji kunić i loš apetit.
Pošto nisam skidala oka s njega, zatvorila sam Lolu u njenu gajbu i njega pustila da radi što hoće da bih ga bolje pratila. Malo bi se prošetao, i vratio u gajbu ili na svoje najdraže mjesto. Pipala sam trbuh, bilo je kuglica i tekućine. Dobio je kompletnu antizačep terapiju u kojoj smo se već ispraksali i nije bilo problema. Nakon dosta masiranja i guranja pokakao je nekoliko normalnih kuglica bez dlake i popiškio se.
To je sve bilo prvih sat vremena od buđenja.
U narednih sat vremena sve je bilo gotovo. Prvo sam ga opet počela gurati da se kreće da se malo pokrene probava. Zadnje što je pojeo je klementina na špricu, koju je uzeo bez ikakvog odbijanja i guranja, nekako nezainteresirano. Pustila sam ga da se odmori 15-ak minuta, i pustila mu Lolu da ga malo oraspoloži, na što je ona učinila nešto što nije nikad- pobjegla od njega glavom bez obzira ravno u gajbu u svoj wc!
Ja sam opet došla do njega da ga podragam, nakon čega se desio najgori prizor u mom životu - nemoćno je pao na bok i ispružio nogice kao da je paraliziran. U tom momentu ja hvatam mobitel, zovem taksi, pa Bubu, mjerim mu temperaturu (oko 42 je bila) i uzimam ga sebi umotanog u deku i panično molim da se trgne i da bude dobro. Uginuo je bez zvuka, prije nego je taksi stigao do nas.
Dva dana nisam plakala od šoka. Nakon toga se uvukla neka tuga u nas i praznina. Teško mi se pomiriti s tim, pogotovo što sam i prvu zekicu izgubila na sličan način.
Zvala sam Bubu i pokušala što smirenije objasniti situaciju. Toliko sam bila smušena da ne znam s kim sam od doktora pričala. Rekli su mi da je to vjerojatno septikemija i da ga mogu dati na obdukciju ako želim. Kažu i da su imali dosta slučajeva toga ove zime i da i da sam bila kod njih ne bi mogli ništa učiniti. Sad mi je malo žao što nisam, ali tad stvarno nisam imala snage čekati te rezultate. Svašta mi se u zadnje vrijeme skupilo, tjedan dana prije toga mi je umrla baka nakon samo par tjedana bolovanja, i jednostavno više nisam mogla.

Lolica je dobro, bila je zbunjena u početku, stalno je gledala na balkon, kao da je znala da je tamo prije nego ga sahranimo. Sad se već privikla na samački život, ali nije da nije ostavilo traga na njoj. Puno je mirnija nego prije. Nadam se da će s vremenom biti ona stara.
Trenutno ne bi uzimali nikakvog kunića, prvo što se Lola s njima stvarno ne slaže i uvijek su neke tenzije između nje i mužjaka, a drugo što nisam sigurna da sam ja u stanju još jednu mladu životinjicu gledati kako mi umire na rukama. Roflo je imao sve, nikad bolestan, nikad zanemarivan, pušten cijele dane, imao je curu, veterinarsku skrb, našu bezgraničnu ljubav, ljetovanja u prirodi, kad je pravio probleme našli smo stručnu pomoć, kad je bilo teško nismo ga bili u stanju dati na udomljavanje.. i svejedno ga nismo spasili. To me najviše plaši kod kunića, to napuštanje preko noći, u sat vremena, bez pripreme... S druge strane Lola se godinama bori sa kojekakvim sitnim i većim bolestima, i svejedno gura.
Ne znam, valjda je tako moralo biti.

Roflo, volimo te najviše, igraj se s Donom i Zoe gore, pozdravi druge drage zekonje i nadam se da ćemo se sresti opet :zeko3: Svaki dan si u mislima i pričama, stalno te tražimo po ovom tepihu s kojim bi se stopio, tražimo gajbu.. i Lola te traži, ostavlja kuglice na mjestu tvoje gajbe, ne razumije gdje je ona čupava dosada koja joj je radila dredlokse od kosice i koja ju je živcirala naganjanjem i tješila kad bi se urotili protiv dosadnih ljudi.

rip 15.1. 2011. - 15.2. 2013.

slika
ars
Super Zek
Super Zek

Re: Roflo...

PostPostao/la malisa.simba » pet vel 22, 2013 11:29 am

ajme pobogu pa zašto tako brzo odu...tako mi je žao Ars, ne znam ni što bi rekla. čim sam vidjela temu su mi suze krenule, a sad ne znam kako da ih zaustavim. kad bi barem na vrijeme pokazali da ih boli ili da nešto nije u redu, nije u redu što nas samo tako napuste.. :sad: :sad:
drži se i pazi na malenu..
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » pet vel 22, 2013 11:46 am

Jos jednom i ovdje..pozdrav mali cimeru..pozdravi mi Altana
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » pet vel 22, 2013 12:10 pm

Ovo je prvi put da sam otvorila ovaj dio foruma...

Ars, drži se!
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Renato » pet vel 22, 2013 13:03 pm

Jako mi je zao, uvijek me stegne u prsima od ovakvih vjesti jer bude bolna sjecanja....
Drzi se ars!
Renato
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lori7 » pet vel 22, 2013 13:32 pm

Uvijek mi je pretuzno citat ovakve postove :sad: drzi se, Roflo pozdravi mi Bubicu :zekoo4:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » pet vel 22, 2013 13:40 pm

Bolno, prebolno :smrc: :smrc: :smrc: Samo ti zelim snage da sve izdrzis, ja radim i suze mi padaju, oni koji sede pored mene ne razumeju, ali mislim da sad nisam ni u stanju da kazem sta je, mogu da zamislim samo kako je tebi kad sam ja ovako na tvoj tekst reagovala.... Roflo cuvaj ostale zekane tamo i posaljite lepe snove vasim vlasnicima, da ih bar tamo posetite ako ne mozete uzivo biti zajedno. :sad: Pocivaj u miru malecki zeko :cry: :cry: :cry:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pet vel 22, 2013 17:10 pm

Ars jako jako mi je zao :sad: :sad: ...panicno me strah takvih situacija,dese se zbilja niotkuda :sad: ...moja sucut.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ivana » pet vel 22, 2013 17:12 pm

stvarno mi je žao, slično sam prošla sa svojim prvim zekom Galileom,
drži se
ivana
Zečić
Zečić

PostPostao/la vini » pet vel 22, 2013 19:16 pm

R.I.P. Roflo slika

Jako jako mi je žao
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zec Vice » pet vel 22, 2013 20:50 pm

duša.. :zeko4:
držite se :sad:
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lady Stardust » pet vel 22, 2013 23:42 pm

Jako mi je zao :cry: siroce malo

Nisi mogla nista, da si bila kod veterinara nisu mogli nista, to su te proklete septikemije koje se zakuhaju doslovno u pola sata i ne mozes nista

drzi se, zovi ako sta treba!
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la mirta » sub vel 23, 2013 8:53 am

žao mi je :sad:
mirta
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Marta » sub vel 23, 2013 14:02 pm

dragi Roflo :zekoo4:
mnogo mi je žao...
Marta
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Foxy » pon vel 25, 2013 8:19 am

Žao mi je ars... :sad: :sad: :sad:
Tako su krhki i nježni... :sad:
Rolfu puse u zecoraj i neka nam pozdravi naše uhonje...
"Friendship isn't about who you have known the longest
It's about those who came and never left your side."
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Najtužniji dio foruma

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan