Bijelka traži novi dom :( - UDOMLJENA :(((((

Ovdje možete pronaći sve teme sa sretno udomljenim kunićima:)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Bijelka traži novi dom :( - UDOMLJENA :(((((

PostPostao/la Flekicaaa » uto stu 22, 2011 15:01 pm

Kako sam na faksu većinom i ovo pišem iz Splita i ne znam točno što je,no reći ću vam u kratko.Uglavnom,moja sestra se brine za Bijelku,jer zna sve o kunićima kako se trebaju hraniti i sve ostalo,najbitnije,a drugi ukućani ne znaju i pored njih može i uginuti...
Ali sestra je počela kihati,nos joj je začepljen i osjeća nekakav svrbež,išla je u doktorice i potvrđeno je da ima alergiju na životinjsku dlaku.Mikija nećemo udomljavati,on uopće nema doticaj s njom,dok Bijelka ima,jer se sestra brine za nju.Ovo nije toliko hitno,ali bilo bi poželjno da je udomitelj blizu nas da je ja mogu posjećivati jer sam jako vezana za nju.Puno će mi faliti ako daleko ode,ali je i jako bitno da ima sve potrebno i odlične uvjete.
Par stvari o Bijelki:

Ima godinu dana,ne znam točno,ali tako nešto.Voli jesti sve što smije,naravno,nije izbirljiva i naviknuta je na sve načine prehrane.
Nalazimo se u Imotskom.Nije prebolila nikakve bolesti,nije sterilizirana,kotila je jednom.Uz nju ide kavez,hrana,sjeno,pojilica,furminator itd...
Malo o osobnosti: ona je jedna zloćka koja voli mir i tišinu,ako joj se približite,grize,zna nekakve trikove koje sam je naučila,ali to je nešto jako smotano..Ako vam još nešto treba,nekakve informacije pitajte.. opet govorim da je poželjno da se udomitelj nalazi blizu i to je to.Jako mi teško pada ovo udomljavanje,ali nemam drugog izbora. :zeko4:
I slika:

slika
Zadnja izmjena: Flekicaaa; sri stu 23, 2011 16:24 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: Bijelka traži novi dom :(

PostPostao/la altan » uto stu 22, 2011 15:08 pm

a zasto je ne uzmes sa sobom? koliko se sjecam prosla zekica je isla s tobom
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Flekicaaa » uto stu 22, 2011 15:28 pm

je,ali opet bi se trebala vracat svaki tjedan,a ona ne voli bit u autima,a sada nemam cimera pa se nebi imao tko brinuti o njoj kao o flekici prosle godine. prosle godine sam imala cimera i cimericu i netko od njih dvoje bi uvijek ostao u splitu preko vikenda pa bi ona ostala s njima.a bijelku mi je nezgodno nositi po autobusu svaki tjedan i ne voli auta,uvijek dozivi nekakav sok.a i to sam zaboavila napomenuti.
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Iva » uto stu 22, 2011 19:35 pm

baš mi je žao buce,nadam se da će naći dobra dom :zekoo8:
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » sri stu 23, 2011 6:36 am

NAđi cimericu koja voli i zna s kunićima :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la miro » sri stu 23, 2011 14:51 pm

zeko Simba je napisao/la:NAđi cimericu koja voli i zna s kunićima :)

nije to baš tako jednostavno.
miro
Zečić
Zečić

PostPostao/la Flekicaaa » sri stu 23, 2011 15:12 pm

Da,nije jednostavno iako sam pitala ove stare cimere,ali cura je dobila dom,a ovaj je zamrzao faks,dalje ne namjeravam traziti.bilo bi super kada bi se nasao netko iz splita ili netko negdje blizu imotskog,to bi bilo idealno.ne mogu dalje organizirati prijevoz,jedva se vucem i do splita,pa zato a i da je mogu posjecivati.takodjer trazim idealne uvjete.jesam izbirljiva,puno trazim,ali mislim da je sasvim prihvatljivo da vlasnik zeli sve najbolje za svoju zecicu koju jako puno voli!
sve sam pokusala,u stanu se moji navlace nekako zbog sestrine alergije,bijelka je prenesena u roditeljsku sobu i ondje samo ima pristup.ima zimsku dlaku tako da moze i na balkon ako je potrebno,bitno mi je da ima jest,da joj je sijeno dostupno non stop,vode da uvijek ima,koju poslasticu,da je pustena iz kaveza barem 3h na dan i sl.probavu ima odlicnu tako da ce biti puno kuglica po stanu/kuci i sl . :happy: bilo bi idealno da se udomitelj nadje sto prije,jer je dosta hitno,tako da ako netko zeli ovu ljepoticu,nek se javi.
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Marija123 » sri stu 23, 2011 15:52 pm

Ja bi je udomila.Je mi tesko,ali vidim da je dosta hitno,pa mi nece biti problem.Zivimo u Zmijavcima,stala bi na balkonu,koji ima krov i dosta je sirok,a preko dana bi bila u kuci.Mozemo joj kavez smjestiti i u garazi,ali bolje je na balkonu.Preko jake zime bi joj kavez premjestili u moju sobu, i ondje bi pustena provodila vecinu vremena.Dobivala bi jest domaceg cistog lijepog sijena dostupno 24 sata na dan,pelete 2 puta na dan,ujutro i nadometnem navecer..kao poslasticu koristim krisku jabuke svako dva dana,kukuruz ne dolazi u obzir.vidjela sam da voli mrkvu i lisce od tresnje,tako da joj i toga puuno mogu omoguciti.jednostavno bi imala tretman kao kraljica.vani je ne bih pustala,osim kada je lijepo vrijeme 10ak minuta uz moj nadzor svaki dan ako je potrebno.od drugih zivotinja imam dva psa,ali ona ne bi dolazila u doticaj s njima.imam i macku,ali ona je vanjski ljubimac . ako si za,ja sam tu na raspolaganju.fali mi gricko puuno,puuno,ali uvijek sam za novog ljubimca.na kakvu je ona prehranu naviknuta?
Bijelka - R.I.P. ljubavi
Marija123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Anby » sri stu 23, 2011 16:06 pm

oprosti Marija, sto pitam, ali o Gricku si napisala da je imao zivotinjski ugriz na sebi i da si ga nasla na dvoristu... je li to bilo od tvojih pasa ili? zasto je Gricko bio bez nadzora a jos tako mlad...?

Gricku ova pitanja nemogu pomoci, ali Bijelki ukoliko je udomis bi moglo... da se opet ne bi dogodilo isto, nedaj boze...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Marija123 » sri stu 23, 2011 16:11 pm

nisu bili moji psi.oni su zatvoreni u kavezu na nasem imanju iznad kuce,nisu nikako mogli doci do gricka.samo sam sigurna da necu vise pustati zeca vani bez svog nadzora i kako sam rekla 10ak minuta ni sekunde vise.ovo me je natjeralo da ne vjerujem vise nikome ni nicemu sto se tice skrbljenja za moje zivotinje dok mene nema,pa ni vlastitoj majci.
Bijelka - R.I.P. ljubavi
Marija123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Flekicaaa » sri stu 23, 2011 16:15 pm

ti si idealan udomitelj.pitanje je,s cime bi ogradila kavez?bit ce joj hladno navecer a ljeti vruce,sunce bi joj islo i mogla bi dehidrirati.
prehrana joj je cijeli dan sijeno,naravno,ujutro koja kasikica (za juhu kasika) kupovne,suhe hrane,navecer isto,preko dana celer,mrkvu,lisce od tresnje,rastika..neko povrce ugl,osim onog sto ne smije, i navecer kupovna hrana.sto se tice kupovne hrane svaku je probala,nema koju nije..ugl.za daljnje informacije i upute,dgovaranja cemo komunicirati preko pm-a na brzinu jer je udomljavanje dosta hitno.sestra i mama ce bijelku i opremu dotrati do tebe i vidjet ce uvjete,a ja cu doci kada budem u imotskom.moze?

anby,isto sam se pitala,ali ovo mi je dosta hitno,pa nemam vremena odugovlaciti,iako je to sasvim normalno pitanje.ja cu je dolaziti posjecivati
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Marija123 » sri stu 23, 2011 16:16 pm

javim ti se na pm,sto se mene tice,tema-locked :)
Bijelka - R.I.P. ljubavi
Marija123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Anby » sri stu 23, 2011 16:19 pm

super :) osta bijelka imocanka :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Marija123 » sri stu 23, 2011 16:20 pm

Anby je napisao/la:super :) osta bijelka imocanka :D

da,super je sto je blizu,mogu je posjecivati i sve,ima sanse da cak veceras dodje :wink:
Bijelka - R.I.P. ljubavi
Marija123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Flekicaaa » sri stu 23, 2011 16:23 pm

doci ce imocanka veceras.sada ces primit poziv od mame i mislim da se vec pakiraju. :sad: tako brzo,al nazalost,morali smo... jb* alergija je alergija :kmeee: doci cu je posjetiti ciiiim dodjem u imotskii! :sad: :sad: :sad: :sad: fai mi vec uzasno... :sad: :sad:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Sretno udomljeni:)

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan