smrdljive kuglice

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

smrdljive kuglice

PostPostao/la pero » sri stu 21, 2007 20:06 pm

Dobio sam malog zeca nedavno i ne znam još ništa o njemu. Imam nekoliko pitanja, ako mi netko može pomoć.
Mom zecu jako smrde kuglice, ni ne izgledju ko kuglice koje sam tu vidio na slikama, neobičnog su oblika i malo mekše. Jel to normalno? I još nešto, on pije jako puno vode po mom mišljenju. Kolko piju vode zečevi?
pero
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » sri stu 21, 2007 20:09 pm

Znaš da do 6 mjeseci ne smiju jesti svježe voće i povrće?
Nego samo sijeno i suhu hranu

Jel ima u kakici sluzi ili izgleda kao grozdić?

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=28
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la pero » sri stu 21, 2007 20:32 pm

Znam, dajem mu samo sijeno i hranu. Neke izgledaju ko kuglice, neke su duguljaste, ima jako malih i nekih većih, dosta su različite, ne izgledaju ko vitaminske na toj slici(znam da one moraju bit mekane). Sve su mekane, mislim da nema sluzi bar ne vidim.
pero
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » sri stu 21, 2007 21:03 pm

Ajde ti to slikni ako mozes :) pa cemo znati vise
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la pero » sri stu 21, 2007 21:30 pm

Evo kolko sam uspio.

slika
pero
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » sri stu 21, 2007 21:40 pm

Da, to ne izgleda kao normalna kakica :blush:

Ponekad im se zna poremetiti probava ako se prezderu suhe hrane, ali savjetujem ti da ako se stanje ne popravi sutra - prekosutra svakako odes do veta (a i dolazi vikend a sr... se uvijek dogadjaju vikendom). Obavezno spakiraj kuglice (u mokru maramicu i u neku kutijicu - da se ne osuse i da moze vet dobro vidjeti). Svakako mu reci sve kaj mislis da je vazno i za vodu i sve.

Sa malim zekacima ti je vrag, ono sto velikom zekacu prouzroci probleme i moze postati opasno za 10 dana, kod malog zekaca to traje 1-2 dana - frka pocinje vrlo brzo a i opasnost je puno veca.

Mozes mu dati probiotic da mu malo obnovi crijevnu floru npr. Prodigest

Tako mali zeko moze imati i kokcidiozu koja se bez problema rijesi sulfadimidinom ali samo ako se reagira na vrijeme.

Sluz izgleda kao zuckasta zelatinica oko ili na dijelu kuglica.

Ako si iz Zagreba onda odi u Bubu.
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la pero » sri stu 21, 2007 21:47 pm

Ok, hvala puno. Samo još gdje je ta Buba?
pero
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » sri stu 21, 2007 21:54 pm

Veterinarska ambulanta Buba
dr. Bruno Ljolje, dr. Sandra, dr. Tomislav Šegota, dr. Saša
Selska 92d
Zagreb
tel. + 385 (0)1 37 71 761 od 0-24
tel. + 385 (0)1 30 90 933
Za hitne intervencije nazvati fiksni telefon gdje ce vam izdiktirati mobitel dezurnog veterinara!
Mob: 098 703-009 osobni broj dr. Ljolje
- kastracije, sterilizacije - obavili veliku akciju kastracije Tarrinih zekaca
Preporuka: Lady Stardust, astrid, Lajla, Katrin i Kenji, Altan, zekica_poopy, Tarra, Charli, Oskar

slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Musi » sub stu 24, 2007 10:18 am

I Musi je jutros imao cudnu stolicu. Kuglice su vlazne, spojene po dvije ili tri i ispod njih bude nesto mokro.
Sta da radimo?
Musi
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Musi » sub stu 24, 2007 10:19 am

I Musi je jutros imao cudnu stolicu. Kuglice su vlazne, spojene po dvije ili tri i ispod njih bude nesto mokro.
Sta da radimo?
Musi
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekica_poopy » sub stu 24, 2007 13:34 pm

jel mozete sliknuti?
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Musi » sub stu 24, 2007 15:07 pm

Mogu, ali ne znam kako staviti fotku na forum..
Musi
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekica_poopy » sub stu 24, 2007 17:38 pm

kada sliknes sliku prvo moras uploadati na internet - moze pomocu stranice:

http://www.imageshack.us/ tamo pod browse odaberes sliku, onda dole odaberes na koju rezoluciju da ti je stavi 640x480 je dovoljno, no posto se radi o necem bitnom da se vidi mozes i 800x600.

onda stisnes "host it"

kad se otvori nova stranica bit ce ti ponudjeno puno linkova za iskopirat, ti iskopiraj onaj prvi ispod slika/reklama gdje ti uz link pise

Hotlink for forums (1)

i to sve sto tamo u kucici pise skopiraj u tekst poruke

kad posaljes poruku vidjet ces slikicu :)

naravno ako ti nesto nije jasno jos pitaj slobodno
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pinky and D`brain » sub stu 24, 2007 18:00 pm

da jedno je sa tim vitamisnim kuglicama, koje su nekad spojene kao"grozdovi" al u principu bi kakica trebala biti onako lijepo tvrde suhe kuglice.
ovaj ja bi isto samo rekao da treba i vidjeti koju hranu osim sijena kunic dobiva jer je ta paletirana hrana isto moze ne pasati. tj. mi smo koristili onu junior od prestigea u pocetku i onda smo slucajno u DM naletili da slicnu, odnosno pakovanje onih krugica i pakovanje onih duguljastih tvrdih kao bananice izgledaju, e i to smo mu davali par dana uz prestige, ne previse normalnu, nije se mogao prezderati, i jedno vrijeme cak samo tu bez prestigea e i kakica mu je odmah pocela biti cudna(kao na slici) i uzasno je smrdila. e i cim smo makli tu iz DM-a, sve se iznormaliziralo.
a sad umjesto prestigea smo nasli u jednom ducanu gdje prodaju refuzo na kilo tako preje...nu paletiranu hranu koja tako lijepo izgleda i mirisi, prekrasne boje, sa komadicima koromaca, kukuruza susenog, sjemenka, i ostalih delicija, mislism usporedili smo sastojke sa onima iz prestigea i utvrdili da su skoro slicni samo puno bogatiji i isti sastojak puno puno zdravije i zivlje izgleda, ugl odusevljeni smo.

ugl., moj savjet probaj mu ili na par dana maknut paletiranu hranu ili promijeniti, inace koju paletiranu uopce koristis???

poceo sam davat savjete e, ma cudo!
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sub stu 24, 2007 19:28 pm

Pinky and D`brain je napisao/la:, mislism usporedili smo sastojke sa onima iz prestigea i utvrdili da su skoro slicni samo puno bogatiji i isti sastojak puno puno zdravije i zivlje izgleda, ugl odusevljeni smo.

Moram malo proturiječiti jer što se rinfuzo hrane tiče, nikada se ne zna točan sastav, gdje je i na koji način skladištena, a i transportirana. Dešava se da je uhvati i plijesan, koja nama nije vidljiva u svim onim bojama, a vrlo vrlo opasna za kunića. Sam sastav svake vreće najčešće nije isti, kao što je to kod pakirane hrane. Nije ni pakirana hrana savršena, ali je svakako puno sigurnija, a i vjerojatno kvalitetnija nego ova iz velikih vreća. Po iskustvima zecova, od nama dostupnih, najbolja je hrana od Prestigea. Nešto skuplja od rinfuze, ali neusporedivo sigurnija.
zeko Simba
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan