i čitam forum i čitam site i još mnoštvo drugih i blabla, uglavnom ima puno kontradiktornih stvari, pa sad molim da mi netko kompetentan pojasni par osnovnih stvari kako bi zekanu bilo super sa nama i da ne moramo učiti na vlastitim greškama.
1.zec sam u stanu - nas 2-3 puta tjedno neće biti doma po recimo 3h, koliko veliki kavez moram nabaviti ili napraviti da bi zecu bilo ugodno i "neskučeno" u tom njegovom carstvu.
2. dezinfekcija kaveza - hrčku koji je jako uredan (nuždu obavlja na 2 mjesta) kavez svaki drugi/treći put peremo sa kipućom vodom i limunskom kiselinom, nakon toga kavez nema mirisa ni tragova kamenca ili biločega. kako je zec ipak malo veći zanima me da li njemu treba kupovati neko posebno sredstvo.
3. podloga - puno se je raspravljalo na tu temu i nekako mi se najpogodniji čine ti briketi. e sad, za hrčka ih kupujem u pet shopu 35kn/5kg, ali ovdje pišete o nekim većim količinama za manje novce, pa da li netko zna gdje u rijeci ima toga za kupiti i koju vrstu kupiti (jer koliko sam uspjela shvatiti ima više vrsta)
4. drvo za glodanje - koje drvo kupiti/nabaviti zecu, znam da nesmije biti špricano, ali gdje vi to nabavljate?
5. sijeno - koliko, koje, gdje kupiti domaće u okolici rijeke?
6. smještaj gajbe - dakle pretpostavljam da zec kao ni hrčak nesmije bit na propuhu, na pretoplom niti prehladnom mjestu. da li postoje još koje "odredbe"

7. kućica - da li je zecu potrebna kućica unutar gajbe?
8. igračke - kakve, gdje kupiti, od kojih materijala?
znam da se je o svemu ovome pisalo po forumu, ali ja sam pročitala puno različitih informacija zato bi molila da mi netko tko ima par minuta vremena odgovori na ova moja pitanja, da sama sa sobom rješim neke dileme i da zekan ima lijep početak u rijeci.
hvala vam svima