Moze li neko da odredi pasminu zekonje?

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Moze li neko da odredi pasminu zekonje?

PostPostao/la Agita » sub srp 09, 2011 14:20 pm

Kupila sam zeca pre nekih mesec i po dana i trenutno ima oko 3.
Kuila sam ga od nekog coveka koji je prodavao "kunice" na ulici u sto ne znam dal' da verujem je li on kunic ili ne. :zeko10:
Pa bih molila ako moze neko da mi pomogne ako moze to da se raspozna. :zeko3:

Evo tri slikice, ako treba nova, uradicu je. :)

http://i51.tinypic.com/34e2lih.jpg
http://i53.tinypic.com/351b8ex.jpg
http://i55.tinypic.com/2m80aom.jpg

:zeko1:
Miyu. <3
Agita
Kunić
Kunić

Re: Moze li neko da odredi pasminu zekonje?

PostPostao/la renata » sub srp 09, 2011 14:22 pm

Je, kunić je, novozelandski bijeli.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Agita » sub srp 09, 2011 14:27 pm

renata je napisao/la:Je, kunić je, novozelandski bijeli.

Hvala ti, puno! :zekoo6:
Miyu. <3
Agita
Kunić
Kunić

PostPostao/la mala_zečica » sub srp 09, 2011 21:53 pm

samo da se ubacim, kako krasan zekoo :blush: i ono, samo usput, neznam s cime ju/ga hraniš vidim da ima svacega pa bi ti prijateljski preporucila da dobro proucih prehranu. kunici se do 6 mj trebaju hraniti samo hranom za juniore.. i naravno bez friškog voca i povrca (to tek uvodiš sa 6 mj, postupno) :zeko1:
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Agita » ned srp 10, 2011 12:26 pm

mala_zečica je napisao/la:samo da se ubacim, kako krasan zekoo :blush: i ono, samo usput, neznam s cime ju/ga hraniš vidim da ima svacega pa bi ti prijateljski preporucila da dobro proucih prehranu. kunici se do 6 mj trebaju hraniti samo hranom za juniore.. i naravno bez friškog voca i povrca (to tek uvodiš sa 6 mj, postupno) :zeko1:

Hvala! Dobro je da sam uopste potrefila da mi je zecic kunic gde sam ga kupila. :zekoo2:
Mislis da mu ne valja jesti ovu hranu? Isla sam kod veterinara i gde god da sam pitala rekose da moze da jede ovu hranu jer od samog starta sve jede od toga. Probala sam da ga vratim na susenu detelinu samo, ali to izbegava da jede. :zekoo4:
Miyu. <3
Agita
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » ned srp 10, 2011 12:29 pm

Prouči prehranu na forumu

viewforum.php?f=6

Svaka promjena prehrane i uvođenje nečeg novog mora se odvijati postepeno i polako, da se kunić privikne inače može izazvati probleme.
:)
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Agita » ned srp 10, 2011 12:32 pm

Hocu, hvalaa. :zekoo3:
Miyu. <3
Agita
Kunić
Kunić

PostPostao/la ms_zeka » ned srp 10, 2011 13:45 pm

što je slatkii :wink:
još je sav bijeli hihihi.. brzo će on uprljat te šapice :D
ms_zeka
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » ned srp 10, 2011 13:48 pm

Agita je napisao/la:Mislis da mu ne valja jesti ovu hranu? Isla sam kod veterinara i gde god da sam pitala rekose da moze da jede ovu hranu jer od samog starta sve jede od toga. Probala sam da ga vratim na susenu detelinu samo, ali to izbegava da jede. :zekoo4:

Koju mu hranu točno dajes?
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » ned srp 10, 2011 19:25 pm

Agita je napisao/la:
mala_zečica je napisao/la:samo da se ubacim, kako krasan zekoo :blush: i ono, samo usput, neznam s cime ju/ga hraniš vidim da ima svacega pa bi ti prijateljski preporucila da dobro proucih prehranu. kunici se do 6 mj trebaju hraniti samo hranom za juniore.. i naravno bez friškog voca i povrca (to tek uvodiš sa 6 mj, postupno) :zeko1:

Hvala! Dobro je da sam uopste potrefila da mi je zecic kunic gde sam ga kupila. :zekoo2:
Mislis da mu ne valja jesti ovu hranu? Isla sam kod veterinara i gde god da sam pitala rekose da moze da jede ovu hranu jer od samog starta sve jede od toga. Probala sam da ga vratim na susenu detelinu samo, ali to izbegava da jede. :zekoo4:

I veliki zekani su kunici..nitko ne drzi doma zeceve..zecevi i kunici nisu ista vrsta zivotinje
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Agita » sub srp 16, 2011 2:37 am

Sapice su mi sive, trudim se da ga pomalo perem, mislim sape. Nadam se da mu to ne skodi?
Inace da vas pitam, mama me nesto mnogo plasi oko njega.
Kao da se trese, i kada legne glava mu se mnogo nesto mrda gore-dole. Nije bas miran kad se opusti tj legne. Sve se mislimda ga odvedem kod veterinara.
A hrana je neka mesana, suseno voce i povrce ima i nesto granulica. A ovako mu dajem i seno, sargarepu, ponekad jabuku, ranije sam i malo persuna. Veterinar rece da je u redu, sta znam. :huh:
Miyu. <3
Agita
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sub srp 16, 2011 14:12 pm

Mozda mu je samo vruce pa ubrzano dice pa mu zato glava ide malo gore dolje..jel mice nosom pri tome?
Za prehranu su ti vec rekli da mu ne dajes nikakvo voće i povrće dok ne napuni 6 mjeseci..stav sta ja znam ti nije bas neki buduci da ovdje na forumu sve pise samo treba htjet procitat
viewtopic.php?f=6&t=10
viewtopic.php?f=6&t=246
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » sub srp 16, 2011 14:46 pm

Agita je napisao/la:A hrana je neka mesana, suseno voce i povrce ima i nesto granulica. A ovako mu dajem i seno, sargarepu, ponekad jabuku, ranije sam i malo persuna. Veterinar rece da je u redu, sta znam.

Pa valjda pise na vrecici koja je hrana??? Voce i povrce prestani davat dok nisi napravila vise stete nego koristi..., i to "sta znam" ti nepije vode, ako imas zeku moras se nauciti adekvatno brinuti o njemu,a ovdje na forumu mozes sve fino naucit :wink: Kad sve poslozis sta treba a sta netreba da bi ti zeko bio zdrav i veseo, e onda uzivaj u tom klupku dlaka :D

A veterinari su posebna prica, jako malo njih zna ista o kunicima...nazalost... vecinom se uce na nasim ljubimcima...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Šolina » pon kol 08, 2011 9:35 am

Da ne otvaram temu, prosljedujem upit od prijateljice... Ovo bi bio?
Ona me pitala za hranjenje, al eto nisam htjela nista sugerirat dok ne budem sigurna jel se radi o kunicu ili pravom zecu. Tu je mali, ima koja 4mj.

slika

Uploaded with ImageShack.us

slika

Uploaded with ImageShack.us
"Lots of people talk to animals, not very many listen though, that's the problem" B.Hoff
Šolina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Flekicaaa » uto kol 09, 2011 11:56 am

može li netko reći za flekicu koja je vrsta,ja stvarno nemam pojma.imam je 5 godina a nikada nisam doznala koja je vrsta,iako sam tražila po internetu,nikada nisam bila sigurna..hvala unaprijed!! :zeko3:

i,naravno slikica :

slika

Malo mi je preplašena na ovoj slici,al to je zato što je mama tek upalila usisavač u stanu :zeko7: :D
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan