Mekane i ljepljive kuglice

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la zekica_poopy » sub sij 12, 2008 17:49 pm

ne, ovako bum ja to tebi objasnila na svom primjeru :)

ako je s malcima sve u redu i ne njusim nikakav problem na vidiku onda im ne stavljam nista od ikakvih preparata, sijeno voda i nesto svjeze hrane su najbitnije da imaju i iz toga oni sve crpe.
Ako skuzim neku promjenu u kakicama, ili se pojacano linjaju, ili trebaju primit antibiotik, ako su nesto krivo pojeli, znaci bilo sto osim normalnog sto bi moglo narusiti probavu onda im stavim malo u vodu da se obnovi crijevna flora :)

ipak ja ti sve sto dolazi u bocicama uzimam sa rezervom, ak je zeko zdrav ne treba mu nis :wink:

ali dobro je imati u svojoj kucnoj apoteci takvih stvari da ako vec dodje do problema da mozes reagirat
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffy » sub sij 12, 2008 17:55 pm

Pa mislila sam mozda jer on zna imat ne znam mozda u tjedan dana jednan dan 3-4 malo mekse i gnjecavije i smdljivije kuglice, pa sam zato mislila, a i ovde pise:

UPOTREBA:

- Za održavanje optimalne crijevne funkcije: 2-3 do ruba pune žličice (dobite je u kutiji) na 100 ml vode za piće 1 put tjedno.
- Oporavak nakon bolesti; 3-4 do ruba pune žličice na 100 ml vode za piće dnevno tokom jednog tjedna.
- U slučaju problema sa crijevima ; 3-4 do ruba pune žličice na 100 ml vode za piće dnevno tokom jednog tjedna.
- Za jednostavne dijete; 3-4 do ruba pune žličice na 100 ml vode za piće svaki dan (dok traje dijeta) [/size]
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » sub sij 12, 2008 18:03 pm

yes, znam da pise :) ali isto tako bi mi ljudi za optimalan "rad" trebali svi popiti jednu omegu 3, jedan multivitamin, pa jedan ginko, pa kalcij, pa magnezij, pa minerale, pa jogurt s probiotikom, itd itd a gdje bi stigli kad bi to zbilja iblo tako :wink:
mislim da nije problem ako se preventivno stavlja u vodu, ali mozda nije potrebno ako je sve u redu. s obzirom da kazes da vidis promjene na kakici onda mu daj svakako...a nece biti nista ako i mini pupica malo pije ako te to brine :wink:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Milcec@Palcica » pon sij 14, 2008 1:42 am

Mi također sve u bočici uzimamo s rezervom,tj.nastojimo zekama davati sve prirodno i ako nije stvarno nužno nastojimo sve te "stvarčice"izbjeći.Kako smo bili u panici da je našem Milčecu premekana stolica dobro smo istražili Pro-digest i na njegovoj originalnoj stranici pronašli podatak da se smije davati i malim kunićima.
Puse svim zekama !!!slika
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Puffy » pon sij 14, 2008 10:02 am

Evo, kad sam bas jucer davala preventivno, jucer su mu se pojavile male kuglice, dala sam mu pro-digest, jer je ovo prvi dan da je imao cijeli dan male kuglice, Shy ima sitne, al on je jucer imao manje nego njene :sad: :sad: Nadam se da ce danas biti bolje, nema me doma do 5, tako da nisam uspjela vidjeti danasnje stanje :blush:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Puffy » pon sij 14, 2008 10:04 am

Milcec@Palcica je napisao/la:istražili Pro-digest i na njegovoj originalnoj stranici pronašli podatak da se smije davati i malim kunićima.

super, onda mogu obadvoje :D :D
E, sad pise da na 100ml 2-3 zlicice, al kolko dcl da im napravim, jucer sam im stavila 1.5dcl i ostalo sam im dala kad su popili to, cistu vodu :wub: :hm:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Milcec@Palcica » pon sij 14, 2008 12:48 pm

Dobro si napravila,tako piše kako vidim i u uputstvu za korištenje
- U slučaju problema sa crijevima ; 3-4 do ruba pune žličice na 100 ml vode za piće dnevno tokom jednog tjedna.
Znači 1dl vode+3-4žličice pro-digesta svaki dan,jedan tjedan.Kad to popiju daj im čistu vodu.
Mislim da se nemoraš previše zamarati sa njihovim kuglicama ako normalno jedu i ponašaju se zdravo.Ja sam to isto do nedavno previše pratila ali sad vidim da to nema smisla jer je kod njih kao i kod nas...jedan dan stolica manja,jedan dan veća,mekanija,tvrđa...i ostale kombinacije,a takođe ako su zekani pod nekakvim stresom može doći do promjene kakice.Uglavnom ako dobro papaju,pogotovo sijena,kuglice se kroz par dana vrate u normalu.
Tako su i u mom slučaju Milčecove kuglice kroz oko 5dana postale super.a Palčica mi trenutno ima malo mekše kuglice.Tako je to normalno...
Ipak s Pro-digestom nisi pogriješila,i ja sam ga htjela dati svojima jer ga bebači mogu uzimati,ali me muž nagovorio da ipak malo pričekam s uzimanjem jer je ipak bolje da se sve sredi prirodno,a i Milčec se ponašao zdravo pa su bez ikakve moje intervencije kroz par dana kuglice postale idealne. :)
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Puffy » uto sij 15, 2008 9:27 am

Niste me skuzili, na uputama pise mjera za 100ml, ali koliko je ml potrebno napraviti? 2dcl, 3....kolko?
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tarra » uto sij 15, 2008 11:37 am

Charlie je napisao/la:Grgin vet to i zove Predigest :D

Ovo je mudro :D

Baš me živcira onaj netočan prO :lud:

Puffy je napisao/la:Pa mislila sam mozda jer on zna imat ne znam mozda u tjedan dana jednan dan 3-4 malo mekse i gnjecavije i smdljivije kuglice, pa sam zato mislila, a i ovde pise:

UPOTREBA:

- Za održavanje optimalne crijevne funkcije: 2-3 do ruba pune žličice (dobite je u kutiji) na 100 ml vode za piće 1 put tjedno.
- Oporavak nakon bolesti; 3-4 do ruba pune žličice na 100 ml vode za piće dnevno tokom jednog tjedna.
- Za jednostavne dijete; 3-4 do ruba pune žličice na 100 ml vode za piće svaki dan (dok traje dijeta) [/size]

puffy,pa samam si sve napisala ovdje gore :D

zavisi za šta daješ. Preventivno netreba ako mu je probava ok :wink:
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Milcec@Palcica » uto sij 15, 2008 12:42 pm

Ja bi stavila 4 žličice u 2dl vode,pošto će to obadvoje piti i mislim da će im to biti dovoljno vode cijeli dan. :)
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » uto sij 15, 2008 18:07 pm

Puffy je napisao/la:Niste me skuzili, na uputama pise mjera za 100ml, ali koliko je ml potrebno napraviti? 2dcl, 3....kolko?

Koliko dnevno popiju?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffy » uto sij 15, 2008 22:30 pm

Fakat ne znam :zmirko: , jel piju iz posudice preko dana kada su pusteni, a ona je mislim 2dcl, a koji dan pope cijelu, pa jos pola nove, a koji put niti jednom ne mjenjam vodu, jer malo piju, a jos imaju 2 pojilice, pa i tamo malo, al par kapi, pa evo oboje 2-3dcl dnevno... Znaci zmiksam im kolko dnevno popiju vode, a ne za 100ml? :hm: :wub:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » uto sij 15, 2008 22:33 pm

Zapravo bi bilo bolje 100 ml pa kad sve popiju, dodaš čistu vodu...ali ako ne možeš da imaju za cijeli dan
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffy » pon sij 21, 2008 14:04 pm

Mene je poceo Puffy zabrinjavati sa svojim kuglicama :lud: , prvo su mu bile mekane i ljepljive, malo su vise smrdile, pa sam mu dala prodigest, pa je imao par dana po pol dana jako jako sitne tvrde kuglice, pa je opet imao mekane, i vec 3 dana ima one ko na slici, tamo kod maltice sljepljene :sad: , al ne tako jako, pa sam mu dala malticu, danas je opet imao 2 sljepljene, al ostale ok, to sam par puta u danu ima 2 onak sa dlakom povezane, ali danas je dlaka virila iz njih bilo ih je negdje 20-tak, a sve dlakave, onak viri pol dlake van :blink: :hm: I opet sam mu dala maltice, al valjda bu mu prestalo to :ljut: Nije mi jasno od kuda sad to, jer on se uopce ne linja, a ne lize malu, da bi bilo od nje, ne znam :wub: :sad:, a ni ona se ne ljinja, tu i tamo koja dlakica odpadne sa nje :lud: :hm: :sad:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » pon sij 21, 2008 15:08 pm

ma dobro, sad manje brini odakle mu dlaka nego da je frajer sto prije izbaci :)

ja bi mu davala maltice dokle god vidim lancice, uz to za stabiliziranje probave forsirala da jede sijeno i pije vodu. a kad se sve stabilizira dodati vec sto je do sad jeo :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan