Prvo, nadam se da sam otvorila ovaj topic u pravoj temi.
Dakle, imam problem s Panchom i njegovom kucicom. Da bi vam sve bilo jasno, ispricat cu vam sve ispocetka.
Pancho je imao premali kavez, jer nismo mislili da ce toliko narasti. Prije mjesec-dva smo mu kupili puno veci. S novim kavezom dosla je i plasticna kucica. Pancho isprva nije pokazivao zanimanje za nju. Onda mu se jako svidjelo da skace i lezi na njoj. Pa sam mu ostavila kucicu kavezu.
Danas je prvi put pokusao uci unutra. Cula sam nekakve cudne zvukove koji su dopirali iz Panchovog kaveza, a kad sam se okrenula prema njemu, Pancha nije bilo! Uspanicila sam se ali sam, na srecu, shvatila da je Pancho u kucici. Medjutim, opet me bilo strah jer sam mislila da se Pancho zaglavio.
Naime, jedini otvor te kucice je sirok svega 10 cm, a visok 12 cm. Pancho je dug oko 30 cm (dobro, to varira ako se ispruzi ili skupi, ali tu negdje), a ta kucica je duga 35 cm i siroka nesto manje od 20 cm. Vec je tri puta bio u njoj, okrenuo se i izasao (naravno, ja sam ga histericno dozivala jer me bilo strah da ce se ozlijediti ili zaglaviti). Ali nije se ni zaglavio ni ozlijedio, ni nista. Jedino je bio zbunjen zbog mog ponasanja.
E sad, mene muci kako se on moze tako zavuci? Pancho se i inace oduvijek volio zavlaciti, ali nikad nije pokazao ovakvu spretnost.
I je li to opasno za njega (zavlacenje u kucicu)? Bih li mozda trebala zatvoriti nekako taj otvor u kucicu?
Sto vi mislite?
Eh da, i kad je moj tata kupovao kavez u pet shopu (isao je u Pulu jendom zgodom pa je 'usput' kupio i kavez Panchu), i on se zacudio i upitao prodavacicu o toj kucici. Ona je odgovorila da se svaki kunic moze zavuci u nju. Tata i ja smo bili skepticni prema tome jer je Pancho zbilja velik kunic (ne debeo, velik, a to su i mnogi koji su ga vidjeli rekli), ali eto cini se da je prodavacica imala pravo.