dream team- pajčolanke i bette

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

dream team- pajčolanke i bette

PostPostao/la Puffin » čet stu 01, 2007 3:12 am

ovako: buraz je nedavno dobio jednu tipičnu zlatnu od frendova za ročkas. da joj ne bude dosadno, kupio je još jednu - crvenog betta mužjaka. match made in hell, al neka mu. :) onda sam ja čopila još jednu pajčolanku, lijepu prošaranu da ''sebastijanu'' ne bude dosadno, a borac je dobio svoj akvarij. prije par dana stigla je i ženka betta i sad je kao plan da se bette razmnožavaju. mda. :lud: ko prvo, mužjak je fensi, i neće jesti ništa od 4 vrste hrane koje smo mu ponudili osim bloodworms + to kaj mi za sada izleda da nije previše raspoložen za radit gnijezda. samo se bahati sebastijanu i ovoj šarenoj, koja btw, visi naglavačke među nekim biljem već sat vremena a iz guze joj viri drekec dugačak cca 10 cm. valjda brije da je oposum. te pajčolanke su ko stoka sitnog zuba. prasci pohlepni :blink: za sad su bette na privikavanju, javim ako bude kakvog napretka
Puffin
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lela » čet stu 01, 2007 14:21 pm

ja sam imala i bette i bilo je i sex i jajašca i sve, al ne sjećam se zašto nije uspjelo...davno je to bilo. u svakom slučaju nije lako s njima to izvesti do kraja. sigurna sam da si ti to već proučila kao što sam ja nekada. ;D kad se vadi ženka, mužjak i tako to.
al ja sam ležala satima skrivena na podu gledala sve to. hehe ma uživancija. malo voajerizma. a k'o da gledam Opstanak ;D
bette su mi prelijepe. dečki naročito, heh s razlogom :)

ako možeš uslikaj ih :)
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kokica » čet stu 01, 2007 14:45 pm

moja mama je imala jednog bettu naravno muškog taj ima prelijep rep je rekla,uzela bi ona još jednog da ne bude sam, ali smo pročitali da su jako teretorijalni pa da dvoje u jednom akvariju ne mogu biti :sad: a zbilja su prekrasne ribice,obavezno stavi slikice,nema veze ako su mutne,samo ne slikaj s blicom
Bunnies are peaceful, why are people not ?

Atra esterni ono telduin...
Kokica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lela » čet stu 01, 2007 15:33 pm

da dečki bi se tukli. u akvarijumu bi se tukli do smrti. znaš da se organizuju borbe između njih? kao borbe pasa ili pjetlića. užas.
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kokica » čet stu 01, 2007 18:20 pm

ajme kako grozni ljudi mogu postati,ajde puffin je pametna pa to ne radi :wink:
Bunnies are peaceful, why are people not ?

Atra esterni ono telduin...
Kokica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la DUDU » čet stu 01, 2007 19:06 pm

evo ovako stoje stvari kod mene...

ja imam tu vrstu riba u vlastitom uzgoju Sijamski borac ili latinski naziv Betta splendens, kao što samo ime kaže mužjakove ribe može biti krajnje ratoboran ali samo prema mužjacima iste vrste. Trebalo bi u akvarij staviti barem pet ženki s jednim mužjakom, odnosno minimalno pet :wink:
Sijamski borac se mrijesti u mjehuriću. kad se stavi u spremnik za razmnožavanje mužjak će napraviti lebdeće gnijezdo tako da slinom obloži zračne mjehuriće a zatim ih ispljune. To će raditi neko vrijeme dok gnijezdo ne bude 7 do 10 centimetara široko i do 5 centimetara debelo.
Kad je gotovo mužjak se udvara ženki sve dok je ne dovede ispod gnijezda gdje svoje tijelo prilično čvrsto stegne oko ženkina kako bi ona izbacila jajašca koja on tada oplodi...

kad ih hraniš:
jede sve vrste žive, zamrznute i pahuljaste hrane plivaju prilično sporo i nisu uvijek prave u hranidbenom lancu te moraš pazit da za njih bude dovoljno hrane ali bez zagađivanja akvarija...

preporučio bi još i par tzv. čistača da te ne zamaram sa latinskim nazivima :wink:

što se tiče bette pH ti mora bit 6,8 - 7,5 a temperatura vode od 22 do 26 što toblija to bolja za ribu ali ti je odmah veća koncentracija bolesti u akvariju, posebno pripazi na ženke mužjaka bette jel su one sklone bolestima... sretno :wink:

-----------------------8-GODINA ISKUSTVA U AKVARISTICI-----------------
VOLIM SAMO DINAMO, ALKOHOL I ŽENE I NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE... (a mrzim hajduk i torcidu)
DUDU
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lela » čet stu 01, 2007 19:18 pm

da, moji su imali to gnijezdo, balončiće...ona je bacila jaja onda je on to skupljao i nosio u balončiće. kad su završili svoj" ples" nju sam izvadila. koliko se sjećam on ispočetka brine o njima pa se i on poslije izvadi. jel tako nešto?
ja nisam imala 5 ženki :P

al davno je to bilo ne sjećam se više detalja.
onako htjele su mi se ribe pariti. diskusi isto, ali nisam nijednom uspjela izvuć male. jer smo bili u fazi selidbe tada, iz stana u kuću.

de dudu piši nam malo više kakve ribe imaš. ako ih još imaš. slobodno si otvori temu :) :P
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la DUDU » čet stu 01, 2007 19:25 pm

pa Lela imam akvarijum u doma...

od jedne sobe sam napravio akvarium imam fakat jako puno akvarija :wink:
VOLIM SAMO DINAMO, ALKOHOL I ŽENE I NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE... (a mrzim hajduk i torcidu)
DUDU
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lela » čet stu 01, 2007 19:28 pm

uslikaj nam.

ja jako volim ribe. nekad sam imala 4-5 akvarijuma, i planirala još. nisam baš kao ti. ali mislim da se lako postane ovistan o akvaristici. ako imaš vremena i nešto para, baš možeš da uživaš u tome. možda nekad ponovo budem u prilici ispunit si neke želje.
ribe su zakon.
slike daj ;D
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la DUDU » čet stu 01, 2007 19:34 pm

Lela je napisao/la:uslikaj nam.

ja jako volim ribe. nekad sam imala 4-5 akvarijuma, i planirala još. nisam baš kao ti. ali mislim da se lako postane ovistan o akvaristici. ako imaš vremena i nešto para, baš možeš da uživaš u tome. možda nekad ponovo budem u prilici ispunit si neke želje.
ribe su zakon.
slike daj ;D

imaš na mojem topicu kak to izgleda kod mene...

i još nešto nemoj puno trava stavljat u akvarij i ukrasa da imaju što više mjesta... ako već moraš stavit trave stavi umjetne imaš u pet centru one trave imitacija prave ne znam sad kak se točno zove :hm:
DUDU
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lela » čet stu 01, 2007 19:39 pm

ja nikad nisam stavljala ukrase. kad vidim one lađe ili rasprskivać u vidu školjke koja se otvara i sl., zlo mi dođe. plus to nije baš ni zdravo.
a i travu sam imala prirodnu.

hvala na savjetima.
:) slike sam vidjela tamo. baš si me ugodno iznenadio s ribama :)
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffin » čet stu 01, 2007 21:08 pm

čopili smo mu onu hranu baš za bette- ni prismrdit. lik to gleda pol sata i ništa. rekoh, samo crve želi :) ali počeo je raditi balončiće u svom malom zaklonu. možda nešta bude. ženka je u akvariju do, tak da se gledaju. pokušala sam ju i danas staviti, ali je još uvijek bahat :wub: čim ih slikam, stavim tu :wink: btw, ona calico opet visi naglavačke ;D
Puffin
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tarra » pon stu 05, 2007 10:20 am

Ma da slikice hoću :sad: ,to sam prvo tražila kad sam otvorila tvoju temu...zvuče kao zanimljive fishice :D
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Puffin » uto stu 13, 2007 23:55 pm

napokon poslikah moje ribice. nažalost, ova šarena nam je uginula u subotu. u petak smo ju izvadili iz velikog akvarija da ju ostale ne grickaju. jadnica mala bubana :sad: ali zato je dobila krevetić u našem vrtu...
slika
ovo je sebastijan. jedva sam ga ulovila. ko sumanut trčkara :)
slika
ovo je naša beta curka. zanemarite drekece. bio je dan čišćenja
:blush:
slika
slika
ovo je još jedan detalj iz akvarija. da je po mome, to bi bilo nekaj živahnije, ali kaj sad. beta obožava tu lubanju :D
slika
i na kraju, beta frajer. s njim sam imala najviše problema oko fotkanja :lud: pokušavala sam uhvatit peraje u najboljem izdanju, ali ništa. nediscipliniran je totalno...
slika
slika
Zadnja izmjena: Puffin; ned sij 13, 2008 11:20 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Kiara » sri stu 14, 2007 8:29 am

Beta frajer i beta curka, odušewvili su me , kakve boje.....žao mi je šarene ribice :sad: ,...a sebastijan ima kulll ovu gornju peraju :P
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Ostali ljubimci zecoljubaca

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan