Krcko luduje, sta mu je?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Krcko luduje, sta mu je?

PostPostao/la Klio » pon ožu 24, 2008 23:52 pm

Ljudi, stvarno neznam sta se desava sa ovim mojim zecom veceras.
Najpre je piskio tamo gde nikada ne piski, a zatim sav pesak iz steljice istrese divljacki sapicama, onda steljicu uzme u zube prevrce je pa tek onda kada je dobro isprazni (ostane samo malo peska) sedne i zavrsi posao.

Inace je stvarno jedan uredan zek, sta mu je.
Promenila sam pesak pre nedelju dana. Sada stavljam pesak od istog proizvodjaca ali onaj za mace, pa odozgo stavim ovaj njegov sitan da mu ne bude neudobno i cudno... Zasto to radi?
Isto danas je prvi put poceo da grebe zid i da grize, to do sada nije radio. Napravio je vecu rupu ubice me gazda.
I kidise vise no do sada na namestaj, kao da je podivljao. I vise se i mazi, stalno mi lize celu saku... Nesto je psihicki bas drugaciji...
Kakva iskustava vi imate?
Nje valjda da je vec polno sazreo,pa luduje? :huh: :lud:
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekili » pon ožu 24, 2008 23:56 pm

pa kolko je star? zvuci ko pubertet :wink: to je zapravo divno iskustvo za nekoga ko ima zivaca, volje i ko nije podstanar..nije agresivan vec ti pokazuje ljubav..lizanje je dokaz prave ljubavi :)

uz sve najvjerovatnije trazi paznje, a ovo razbacivanje me podsjeca na nekoga..da nije razmazen? :) pijesak inace nije dobar kao podloga, bilo bi dobro da to promjenis
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » uto ožu 25, 2008 0:10 am

Neznam koliko je star ali po nekom mom proracunu kada saberem ono sto mi je rekao cika koji mi ga je prodao negde oko 4-5 meseci.
Danas sam ga toliko mazila da to nije normalno. Ceo dan mi je u rukama. Ali mi je cudno, kada krenem prema njemu da ga uzmem, bezi i otima se sve dok ne pocnem da ga mazim a onda se raspilavi.
Bezi od mene,jedino kada ga mazim na podu miruje. I dok ga ne smirim u narucju.
Ne drzim pesak kao podlogu, vec u steljici gde ide na wc, do sada nije bilo nikakvih problema, cak je i u ovaj novi piskio i upravo to radi ali posto je ispraznio pola steljice.
Pesak koji sam kupila je dosta krupniji nego predhodni ali sam odozgo stavila od sitnog koji sam koristila dok je bio manji, da bi mu bilo udobnije dok piski. On sve to izbaci van. Vec je to uradio nekoliko puta... :wub:

Da li bih mogla da ga kastriram dok je u pubertetu,pre nego mi pojede zidove od kuce :D , da ne bismo dobili otkaz?

Kupila sam mu u Zagrebu vezu vrbinog pruca pa je totamanio danas ceo dan.
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Klio » uto ožu 25, 2008 0:13 am

E da, i dok je tako divljao u gajbici prazneci steljicu, ja sam pokusala da ga sprecim a on da me ugrize :huh: Bas je izgledao divlje.
Nikada do sada to nije ucinio, pa cak i kada sam ga cesljala sto posebno ne voli.
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekili » uto ožu 25, 2008 0:26 am

a zasto ga dizes k sebi? zekaci to ne vole..njima visina nije prirodna..osjecaju se sigurno na podu, pa mu se u igri i mazenju prdruzi dole :) cim se zeko otima nije dobro, to je stres, a ti mu to ne zelis :)

pijesak kao podlogu za wc je imalo nekoliko kunica sa foruma i uglavno su bili zadovoljni, mene bi bilo strah zbog eventualnog udisanja :/

zekaci ne vole kada ih ometas dok pospremaju i ureduju svoje stvari i kucu mozda te je zato ugrizao. da li se zaletava na tebe ili je to jedini incident? on mora shvatiti da si ti sef, sljedeci put kada bude agresivan mozes mu lagano rukicom pritisnuti glavicu - tako ces pokazati da si hijerarhijski iznad njega :)
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » uto ožu 25, 2008 0:34 am

Ma on nikada ne dolazi k meni sam da ga mazim. Dodje ali samo na podu. Ja ga cesto uhvatim uzmem u narucje i stavim u krilo ili kod sebe u krevet i krene mazenje od kojeg on pada u trans i potpuno mi se prepusti, ali ako ga ja tako ne uzmem on nece doci sam... A ne mogu biti na podu ceo dan :rolleyes:
Ma ovaj pesak je veci od njegovih nozdrvica bar 2-3 puta. Super je samo neznam sta mu sada smeta.
A stvarno je podivljao. Malopre sam citala o ponasanjima kunica. Ovih dana stalno trci oko mojih nogu, i oko cimerke kada cucne... Cak sam ga i snimila kako to radi, mislila sam da se igra, a ovde na forumu pise da je to znak seksualne privlacnosti :huh: :D
Kuku, ovaj moj je izgleda vec u pubertetu :D :lud: :lud:
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekili » uto ožu 25, 2008 0:38 am

pa je bome, to smo vec gore zakljucili ;D

bice da je jako uzbuden..mozes mu kupiti neku plisanu igracku za seks ;D neki su to voljeli raditi i sa balonom, ali za to je ipak potrebna praksa ;D

nemoj ga dizati, mazi se s njim na podu, koliko mozes i koliko ti se da..a oni su ti jako znatizeljni, pa kada te vidi gore, htjet ce doci, propinjt ce se da bolje vidi sto radis, skakat ce gore..itd..skopat cete se vi skroz ;) pusti neka sam odluci kada se zeli maziti a kada ne..
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » uto ožu 25, 2008 0:44 am

Znas sta, ja sam toliko otkinula za ovim malim zlikovcem da jedva c ekam s posla kuci da budem sa njim i da ga vidim. I ja tako dodjem, otvorim mu kavez da izadje da ga odmah uzmem i izgnjavim od mazenja i ljubljenja, a on nista, sedi jedno 10 min jos u kavezu pa tek onda izadje...
Joj, ja moram malo sebe smiriti da ga ne gnjavim non stop. Nekada bih ga ugnjecila koliko mi je sladak i drag...
Steta sto ranije nisam znala kakvi su kao ljubimci, ovaj moj je sarmirao sve koji su ga videli do sada.
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekili » uto ožu 25, 2008 0:47 am

je, znam te potrebe, ali zekaca imas zato da njega usrecis a ne sebe, jel tako? bar bi tako trebalo biti :) on isto ima svoju rutinu, svoj nacin na koji provodi dan ;D uostalom tek ste kratko skupa, uskoro ce se veselit kada dodes doma ;)

sad kad si rekla daje u gajbi, mozda se osvecuje kada ga pustis tim unistavanjem stvari :) bice, da je razmazeni :)
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la tina_sb21 » uto ožu 25, 2008 0:48 am

Moj zekan isto u wc ima Macin pjesak...moj je počeo zatrpavati pošto je to vidio od Mace ...sada za njim to radi i Vražica ;D ;D imam "3 Mace" ;D ;D ;D
Ne kužim zašto bi bio loš pjesak...neko mi je bio napisao kao uginuče je bilo ako se ne varam....ali on to nikada nije ni jeo baš sam gledala stalno samo se popiški iskugličari zatrpa i ode na svoju dekicu..ili voli čak i malo zaspati u wc-u :belj: ja ga teram iz wc...nesmije mi baš tamo spavati... :D
slikaslika
tina_sb21
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekili » uto ožu 25, 2008 0:51 am

tina_sb21 je napisao/la:Ne kužim zašto bi bio loš pjesak.

pijesak moze biti jako opasan ako ga zeko udahne ili pojede
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la tina_sb21 » uto ožu 25, 2008 1:01 am

Udahne.....a sada stvarno neznam..onda ovo što mi radimo sa pjeskom ....mi RISKIRAMO ili šta več??? :hm:
slikaslika
tina_sb21
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Klio » uto ožu 25, 2008 1:03 am

Ma razmazen je 100 posto. Kako i ne bi, ja sam ga skroz razmazila. Stalno, ali bas stalno ga mazim, milujem, ljubiiiiiimmmm.
I iskreno, kupila sam zekana zbog sebe, jako mi je falilo ljubimce, ali naravno sada kada sam ga ovoliko zavolela, zelim sve najbolje sto je za njega.
U gajbici je samo kada nema nikoga kod kuce...
Nekako je uskaldio bioritam samnom. Za vreme kada sam na poslu on je totalno pasivan. To sam primetila kada sam bila bolesna i ostala kuci dva dana...
Ali izgleda da se zamomcio (tako se kaze kod nas u sali za decaka koji postaje momak i gleda devojcice :D).
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekili » uto ožu 25, 2008 1:04 am

tina_sb21 je napisao/la:Udahne.....a sada stvarno neznam..onda ovo što mi radimo sa pjeskom ....mi RISKIRAMO ili šta več??? :hm:

ne znam kako da ti odgovorim na ovo pitanje..no opce je poznato da je pijesak opasan za respiratorni sustav

Klio je napisao/la:Ma razmazen je 100 posto. Kako i ne bi, ja sam ga skroz razmazila. Stalno, ali bas stalno ga mazim, milujem, ljubiiiiiimmmm.
I iskreno, kupila sam zekana zbog sebe, jako mi je falilo ljubimce, ali naravno sada kada sam ga ovoliko zavolela, zelim sve najbolje sto je za njega.
U gajbici je samo kada nema nikoga kod kuce...
Nekako je uskaldio bioritam samnom. Za vreme kada sam na poslu on je totalno pasivan. To sam primetila kada sam bila bolesna i ostala kuci dva dana...
Ali izgleda da se zamomcio (tako se kaze kod nas u sali za decaka koji postaje momak i gleda devojcice :D).

drago mi je da je razmazen, zekaca treba razmaziti :blush: :wink:
Zadnja izmjena: zekili; uto ožu 25, 2008 1:05 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » uto ožu 25, 2008 1:05 am

Ovaj maceci nema sanse da udahne. A pratila sam ga, cim ga je skuzio, licnuo ga je malo i to je bilo to.
Ne gricka, ne svidja mu se :wink:
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan