Morala sam podijeliti s vama našu borbu koja je započela prije 3 dana i čini se da se upravo nazire poboljšanje!!
Otišli smo na more za praznike u srijedu i sve je bilo super do jutra sa četvrtka na petak. Ujutro joj dam suhu hranu,nece. Prvi alarm. Vidim slabo je kakala i jela sijena. Drugi alarm. Probam s bananom za kojom je luda,nece. I tu kreće borba.
Borba najprije sa veterinarima. Ljudi moji, tri ambulante u jedan dan,dok smo uopce nasli da imaju sve potrebne lijekove!! Gospodicna u petak ne pokazuje da je boli,zivahna je,spava ispružena ili se baci na bok:)
Nakon prve ture lijekova,izadju neke jadne kuglice,i dalje ne zeli nista jesti, osim zelenog radiča kojeg srećom imamo u vrtu. Jede ga ko blesava, i pije puno vode. Navecer gricne malo mrkve i nekako uspije progrickat suhi trputac i to papamo list po list pa se mazimo. Al kuglica i dalje nema.
Dodje subota ujutro, opet ambulanta, opet lijekovi( reglan,enroxil,rymadil i glukoza), ona je vec bijesna na mene i mrzi me, al opet vidi da joj pomazem pa se ipak malo i mazimo:)
Subota popodne,sjedne u wc i nakon 10ak minuta hrpica jadnih vlaznih smrdljivih drekeca. Hranjenje na spricu nemoguca misija ( do sad nije nikad bilo potrebno prisilno, jer bi sve uvijek sama pojela i polizala,bilo koji lijek zakamufliran u cuni complete ili u bananicu)
Pustam je malo na miru i probirem po sijenu i isprobavam koje travke bi joj pasale. Nadjem stolisnik i hoce ga grickat, i udri po stolisniku polako. No kuglica i dalje nema i dalje se uglavnom skriva u kutu da ne mogu do nje.
Navecer vidim da je sjela i da je moguce da kaka. I stvarno,izbaci ogromnu vitaminku.
Opet nudim sijena, nesto malo jede,vode nista ne pije.
Malo prije ponoci drama. Slini i baca se na bok ko kad spava (inace cijelo vrijeme sumnjam da je problem krenuo od kutnjaka),prepadnem se, glavica joj pada,oci zatvorene,mislim na najgore. Ona se trgne od jednom,izadje iz kaveza,i malo protrci. Vrati se u kavez i napokon popije malo vode i opet bez uspjeha sjedi na wcu. Pustim je u mraku i tisini i odem malo odspavat do 2. Probudim se i nadjem ju ukakanu, proljeva hrpa. Cistim,perem,ona juri ko da joj nije nis,umiva se i uspijem joj podvalit ugljen na tanjuricu razmrvljen. Pocne nesto brljavit po sijenu al odustane brzo i namjesti se za ceskanje. Mazimo ju ja i mama,bodrimo,nutkamo,malo papa sijena pa stane. Stavim ju u kavez u wc i izadje hrpa kakice, al sad vec nekako slici na vitaminku. Ona izjuri iz wc-a i uzme sijeno. I pojede prvi cuni complete nakon 3 dana!!
I evo pustim je da odmara da vam ispricam ovu dramu.
Sad je idem mazit i bodrit, ne da se moj lav najdrazi na svijetu! A vi se nikad ne predajite,i kad vam se cini najteze i bezizlazno,dajte sve od sebe !!
Puse svima,javimo vam dalje situaciju!