MALIŠAN TRAŽI NOVI DOM HITNO! :(( - UDOMLJEN

Ovdje možete pronaći sve teme sa sretno udomljenim kunićima:)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

MALIŠAN TRAŽI NOVI DOM HITNO! :(( - UDOMLJEN

PostPostao/la veky_twin » pet kol 05, 2011 13:00 pm

:mellow: Poklanjamo patuljastog lavljoglavog kunića nekom dobrom prijatelju malih životinjica. S nama je 3 godine i sada se nalažost moramo odvojiti od njega iz razloga što se više nećemo moći brinuti o njemu, jer nam doma stiže prinova,čekamo bebu. Živimo u malom stanu pa ga nemamo gdje smjestiti,a inače je stalno van gajbe. :sad:
Zeko se zove Nuni,bijelo smeđe boje. Kastriran je u vet. ambulanti Buba gdje uredno odlazi na preglede. Star je 3 i pol godine, vrlo je živahan i uredan. Naučio je papati u svojoj gajbi,a izvan nje odlazi u svoju kutiju na wc. Najviše papa domaće sijeno,cikoriju,mrkvicu,peršin,celer,a obožava brusnicu,bananu i malt pastu iz tube :P Nikada nije bio bolestan.
Uz zeku ide njegova gajba (100x50x33),wc,pojilice..
S obzirom da nemamo još puno vremena,trebamo novi dom što prije,a uskoro stižu i slikice.
Zadnja izmjena: veky_twin; pon kol 15, 2011 18:52 pm; ukupno mijenjano 3 put/a.
veky_twin
Kunić
Kunić

Re: MALIŠAN TRAŽI NOVI DOM HITNO! :((

PostPostao/la Šolina » pet kol 05, 2011 13:51 pm

ja ga mogu privremeno uzet k sebi, ako bude potrebe. Nema me ove dane cesto na netu, al Udruga ima moj br moba.. :zeko8:
"Lots of people talk to animals, not very many listen though, that's the problem" B.Hoff
Šolina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Iva » pet kol 05, 2011 13:54 pm

ja bih ga uzela :)
ja imam zenku i trazim joj kastriranog muzijaka
odakle si ti? :)
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la veky_twin » pet kol 05, 2011 13:58 pm

mi smo u novom zagrebu,dugave.
a vi?
pošaljite mi na pm vaš mail da vam pošaljem slike
veky_twin
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » pet kol 05, 2011 14:00 pm

Evo malene slatkice
slika
slika
slika
slika
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la veky_twin » pet kol 05, 2011 14:03 pm

Evo Nunija :P

Puno hvala vini :)
veky_twin
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » pet kol 05, 2011 14:03 pm

Eh pretekla me vini :D ...uglavnom presladak je :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Iva » pet kol 05, 2011 14:16 pm

ajme preljep je!! :))
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » pet kol 05, 2011 14:55 pm

Predivan dečko :) pre-di-van :zeko3:
Iva je iz Imotskog
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ars » pet kol 05, 2011 16:29 pm

veky_twin je napisao/la:Poklanjamo patuljastog lavljoglavog kunića nekom dobrom prijatelju malih životinjica. S nama je 3 godine i sada se nalažost moramo odvojiti od njega iz razloga što se više nećemo moći brinuti o njemu, jer nam doma stiže prinova,čekamo bebu.

Ne mogu prešutjeti ovakve oglase više... dobro stvarno mi nisu jasni ljudi koji zato što čekaju bebu odluče izbaciti zeca van! Udomljavanje je samo humanija verzija toga, da ne bude zabune. Jedna stvar je bolest, deložacija, kad vlasnik umre, ljudi ostanu na ulici ili apsolutno bez prihoda, ali beba? Pogotovo ako ste znali da će kad tad do toga doći. Ima dosta ljudi na forumu koji imaju i bebe i zeke pa im niš ne fali, sretno svi žive, i djeca se od malena uče brinuti za druga živa bića. Ne želim ulaziti u nečiji privatni život ali ovo je užasno neodgovorno. Ispada da se zec nabavlja privremeno dok ne dođu okolnosti koje kao da pod normalno nalažu da se životinje treba riješiti. Razumijem da je prostor problem, ali opet mislim da je to većinom komocija. Kad bi znali koliki je stres zeki promjena kompletnog životnog prostora možda se ne bi tako lako odlučivali na to. Nek mi nitko ne zamjeri, veky vi ste se sad našli na udaru ovako kao da ste prvi koji je to napravio, ali maltene svakodnevno čitam ovakve oglase u kojima životinje lete van zbog prinove u kući i mislim da je vrijeme da netko bar da do znanja da to nije u redu! Mogu razumjeti ako je zaista zadnja opcija i nema drugog načina, ali mislim da su takvi slučajevi rijetki i da se ljudima u većini oglasa jednostavno ne da baviti životinjom više zbog prinove.

Zeki naravno želim sretnu potragu i put u novi dom, stvarno je prekrasan.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la veky_twin » pet kol 05, 2011 16:53 pm

Zahvaljujemo na Vašem mišljenju ars i slažemo se s općenitim stavom u potpunosti,ali samo globalno gledajući. Ne opravdavajući se,samo ću reći ukratko da živimo u stanu od 20 kvadrata za koji otplaćujemo kredit,obožavamo životinje da bismo najradije da imamo 50 kvadrata udomili sve.Deset godina zeko nam je ljubimac,nakon što je prvi uginuo udomili smo Nunija.Bebu nažalost nije tako lako "nabaviti" niti se može planirati kada to ljudi žele. S obzirom da smo se sada našli u 20 kvadrata suprug i ja,te zeko i beba,imate li još kakav dobar savjet ili pomoć za našu situaciju? Hvala,pozdrav
veky_twin
Kunić
Kunić

PostPostao/la ina » pet kol 05, 2011 18:02 pm

Slazem se u potpunosti s ars. I sama sam htjela to napisati kad sam vidjela oglas. Iako, svaka situacija je prica za sebe. U svakom slucaju, lijepo od vas sto pokusavate zeki naci dom. Ima ljudi koji bi ga samo pustili na cestu.
Sama odgadjam bebu neko vrijeme jer se bojim da neki ne bi trazili od mene da se rijesim zeke.
29+1+1
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » pet kol 05, 2011 19:05 pm

Ovo udomljavanje je bilo brzo :) samo treba srediti prijevoz :)
Bitno je da zeko ide tamo gdje će mu biti dobro. Na žalost znam slučajeve kada je kunić na kraju totalno zanemaren jer ljudi dobiju bebu, jednostavno zaborave ljubimca, ne radi se samo o kuniću :sad:
Vjerujem da je u ovom slučaju ipak odvagano i kako će biti ovoj ljepoti, nije samo sebično razmišljanje. Iako, moram i ja reći da se nikada ne bi odrekla svojih životinjica osim ako se ne radi o stvarno vrlo ozbiljno teškoj situaciji.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la veky_twin » pet kol 05, 2011 19:13 pm

zeko nije udomljen!
veky_twin
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » pet kol 05, 2011 19:16 pm

Naravno, i ja sam napisala da postoje slučajevi kad je zbilja opravdano, ali koliko oglasa je o životinjama koje lete van zbog bebe čisto sumnjam da su svi opravdani, tj. vjerujem da većina nije. Ali što Simba kaže, kad je već tako, bolje za životinju da se udomi, a to je najvažnije. Ja samo kažem da se o nekim stvarima trebalo misliti na vrijeme.

Kako nije udomljen, zar se nije javila cura da traži prijevoz za njega?
ars
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Sretno udomljeni:)

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan