Čipiranje?

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: Čipiranje?

PostPostao/la markiza » pet lip 15, 2012 16:16 pm

Zec Vice je napisao/la:meni čipiranje na jednu ruku nije prihvatljivo jer su zečevi plaha bića i mislim da ako je to bolno,mogli bi pasti u nekakav šok.ali,kako oni znaju bježati često,ako ne daj bože pobjegnu od kuće možeš ih pronaći,ali opet, ako ga i ne čipiraš znaš kako izgleda toj zec,,

Potpisujem :thumbup:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » pet lip 15, 2012 19:02 pm

Ok. Svako ima svoje misljenje :zeko2: naravno i cipiranje kao i sve ostalo ima i prednosti i mane
Mixazeko

PostPostao/la Moonblind » sub lip 16, 2012 10:57 am

Mixazeko je napisao/la:Ok. Svako ima svoje misljenje :zeko2: naravno i cipiranje kao i sve ostalo ima i prednosti i mane

Zato pokusavam i saznati sto vise mogu. I misljenja protiv i misljenja za... O iskustvima i svemu ostalome. Nikako ne kanim napraviti ili ne napraviti ista dok ne budem sigurna u svoju odluku. A sa cipiranjem kunica je isto kao i sa puno stvari vezanih za kunice; do tih se informacija i k tome da su jos tocne i provjerene dolazi poprilicno tesko. Ima brdo toga o cipiranjima pasa i macaka; a o kunicima se nesto tesko nalazi... Tako da su sve informacije i misljenja, za mene dobrodosla :)
Moonblind
Zečić
Zečić

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 16, 2012 11:13 am

Moonblind je napisao/la:
Mixazeko je napisao/la:Ok. Svako ima svoje misljenje :zeko2: naravno i cipiranje kao i sve ostalo ima i prednosti i mane

Zato pokusavam i saznati sto vise mogu. I misljenja protiv i misljenja za... O iskustvima i svemu ostalome. Nikako ne kanim napraviti ili ne napraviti ista dok ne budem sigurna u svoju odluku. A sa cipiranjem kunica je isto kao i sa puno stvari vezanih za kunice; do tih se informacija i k tome da su jos tocne i provjerene dolazi poprilicno tesko. Ima brdo toga o cipiranjima pasa i macaka; a o kunicima se nesto tesko nalazi... Tako da su sve informacije i misljenja, za mene dobrodosla :)

Kunici u Srbiji i Hrvatskoj se ne cipiraju jer nema aze podataka
Mixazeko

PostPostao/la Moonblind » sub lip 16, 2012 15:02 pm

Znaci za prelazak preko granice mi treba samo potvrda od veterinara da je zdrav?
Moonblind
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » sub lip 16, 2012 16:30 pm

Mixazeko je napisao/la:Kunici u Srbiji i Hrvatskoj se ne cipiraju jer nema aze podataka

Joj daj ne trkeljaj u svakoj temi..
Moonblind je napisao/la:Znaci za prelazak preko granice mi treba samo potvrda od veterinara da je zdrav?

rekla sam ti vec prije da svaka zemlja ima nesto svoje sto trazi da bi zivotinja presla granicu..mi kad smo isli u Cesku mama je bitala zensku u ceskoj ambasadi recimo pa nam je ona rekla gdje pise kaj sve treba..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » sub lip 16, 2012 18:42 pm

Buby,prvi kunić mog muža je bio ćipiran.Dobro je podnio ćipiranje,bez nekog stresa.Imao je vet knjižicu i svoju sliku unutra da bi mogao putovati u Bosnu bez brige....baza podataka kakva god ona bila kad se čitaćem oćita određeni čip izbaci vlasnika taman čip bio i na miša stavljen!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 16, 2012 20:54 pm

Ok moja greska nama je veterinar rekao da ne cipiramo dzabe kunica kad nema baze podataka.Znaci svejedno je da li je u pitanju cip za macku,psa ili zeca?
Mixazeko

PostPostao/la Lilo » ned lip 17, 2012 0:33 am

Mixazeko je napisao/la:Ok moja greska nama je veterinar rekao da ne cipiramo dzabe kunica kad nema baze podataka.Znaci svejedno je da li je u pitanju cip za macku,psa ili zeca?

da,svejedno je!Čip je veličina rižina zrna,dolazi pod kožu na vratu.Oćitava se čitaćem prvi put odmah nakon stavljanja da se vidi da radi.isti taj broj koji očita čitać se naljepi u knjižicu i ubilježi u komp kod veta pod imenom vlasnika,i to je to!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Mixazeko » ned lip 17, 2012 8:14 am

Lilo je napisao/la:
Mixazeko je napisao/la:Ok moja greska nama je veterinar rekao da ne cipiramo dzabe kunica kad nema baze podataka.Znaci svejedno je da li je u pitanju cip za macku,psa ili zeca?

da,svejedno je!Čip je veličina rižina zrna,dolazi pod kožu na vratu.Oćitava se čitaćem prvi put odmah nakon stavljanja da se vidi da radi.isti taj broj koji očita čitać se naljepi u knjižicu i ubilježi u komp kod veta pod imenom vlasnika,i to je to!

A jel ima potrebe cipirati zeca koji zivi u stanu?
Mixazeko

PostPostao/la Moonblind » ned lip 17, 2012 11:49 am

Lilo je napisao/la:Buby,prvi kunić mog muža je bio ćipiran.Dobro je podnio ćipiranje,bez nekog stresa.Imao je vet knjižicu i svoju sliku unutra da bi mogao putovati u Bosnu bez brige....baza podataka kakva god ona bila kad se čitaćem oćita određeni čip izbaci vlasnika taman čip bio i na miša stavljen!

Lilo hvala puno na odgovoru
Moonblind
Zečić
Zečić

PostPostao/la Tippete » sri ruj 19, 2012 20:27 pm

U Italiji se cipiraju i zeke zbog mogucnosti kaznjavanja vlasnika koji napusti zeku. Kad zelite udomiti zeku preko udruge za zastitu daju vam ga cipiranog. Zakonom je kaznjivo napustanje zivotinja i tako barem plate kaznu. Po tome bi ih onda trebali cipirati vec u pet shopu. Mozda bi se onda vlasnici pobrinuli za zeku kojeg vise ne zele,a ne ostavljali ih po cesti, parkovima i slicno.
Tippete
Kunić
Kunić

PostPostao/la Pahuljica_Ri » sri ruj 19, 2012 21:42 pm

Ja ne bih čipirala sebe, pa samim time ne bih ni svog zeku. Već ima i čipiranih ljudi. Mislim da je to bolesno i svatko tko dobro pazi svog zeku to ni ne treba ni pod kakvim uslovima, jer se ne bih kladila da ne radi štetu organizmu.
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Pupy25 » sub lis 20, 2012 17:38 pm

Ne čipiranju zekana. Moju mačku je opako boljelo(morala sam ju čipirati jer se skita), a šta bi tek bilo sa malenimm manjim i još plahim bićem!
slika slika
Pupy25
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » uto lis 23, 2012 10:55 am

Pupy25 je napisao/la:......morala sam ju čipirati jer se skita......

;D ;D ;D ;D
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan