Andja promijenila navike...help!

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Andja promijenila navike...help!

PostPostao/la Anby » sri sij 12, 2011 12:58 pm

Od kada su se slozili Toby i Andja, Andja je promijenila neke svoje navike, a imam i problem sa Tobijevim kavezom/hranom...

1. Andja vise nuzdu ne obavlja u svom wc-u na balkonu vec u kuci pored Tobijevog kaveza... Vec sam joj stavljala wc na to mjesto pokraj kaveza, ali ga samo odgurne i opet nuzdu obavi na tepihu-laminatu... Cak je nekad poguram i izbacim na balkon da tam obavi nuzdu ali ona se odmah vrati nazad i nakon par minuta nuzdu obavi pokraj kaveza...Toby nuzdu obavlja unutar kaveza u svom wc-u, osim ponekad kad i on kuglicari iza kaveza... Muz vec lagano sizi radi Andje (jer se njoj osjeti mokraca-intenzivnijeg je mirisa), čak kaze da su njih dvoje razgovarali ali da ga ona ipak neslusa nista :D tako da to pod hitno moram rijesiti...prijedlozi???

2. Tobijev je kavez i dalje smontiran ali "krov" mu je otvoren pa on u njeg ulazi i izlazi kad zeli, tu jede, pije...osim sijena koje skupa razbacuju po sobi :rolleyes: :D E sad, ja bih im od njegovog kaveza napravila malu kuhinjicu, ali problem je prozdrljiva Andja koja neprestaje jesti dok ista ima u zdjelici...a Toby sam sebi rasporedi koliko ce jesti pa par puta dnevno jede po malo... Kako da ih skupa hranim a da Andja nepostane deblja neg sto je vec, a Toby nepostane anoreksican?

Ja bih kavez razmontirala i maknula ga na drugu stranu gdje je dosad bio (mozda bi time rijesila Andjino zapisavanje), obadva wc-a stavila na balkon (jer je kod nas toplo, sad je nekih 10 stupnjeva...) ali ostaje problem hrane? I neznam kako bi Toby prihvatio wc na balkonu, za koliko bih on to naucio?

I jos nesto, Andja je sada skupa sa Tobijev pocela grickati kauc i tepih... :rolleyes: Sve sto netreba...

Kako da rijesim ovo sve skupa??? nisam pametna... :zeko4:
Anby
Super Zek
Super Zek

Re: Andja promijenila navike...help!

PostPostao/la Anby » sri sij 12, 2011 22:41 pm

Zar nitko nema kakav savjet ili prijedlog?
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bunnyema » sri sij 12, 2011 22:56 pm

ne znam sta da kazem.. meni Rucak danas pocela hodati po stoli i grickati sve sta se nade na njemu.. kako ih samo to uhvati da su oni gazde i nista ih ne dira.. :dragonn-ccc-e: :dragonn-ccc-e: :dragonn-ccc-e:

za wc ne vjerujem da bi trajalo duze od dva tjedna, opet ovisi od zeke do zeke vjerujem..
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Antonia » čet sij 13, 2011 8:06 am

kad su se moji skompali, također sam imala problem sa kugličarenjem i zapišavanjem... stalno sam bila sa krpom u ruci i metlicom.... svaki metar stana bio je njihov.... i to je trajalo i trajalo nikako da se stabilizira, i mislila sam da i neće :zekoo8: e onda se desilo da sam ih zbog izbivanja iz kuće morala jedno vrijeme češće preko dana držati zatvorene u njihovoj vili ... e sad da li radi toga ili ipak i zbog proteklog vremena, situacija se smirila kudikamo.... i dan danas ima kuglica i pokoja lokvica, ali to je mila majka prema onome što je bilo....
po forumima dosta piše da time izražavaju teritorijalnost, tako da vjerujem da će se vremenom i Anđa i Tobi vratiti u "normalu".....
sretno i samo da kažem da UŽIVAM u slikicama :zeko3: :zeko3: :zeko3:
Antonia
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » čet sij 13, 2011 10:32 am

Ma nezapisavaju oni svuda vec samo Andja pokraj Tobijeva kaveza...on je misica moj uredan... mislim da cu im od sutra izbaciti wc-e na balkon definitivno, jer mislim da to Andja radi zato sto je Tobijev wc u kuci... neradim ovaj vikend pa cu ih moci nadzirati i svako malo poguravati u wc na balkon...

al mi sad ostaje problem hranjenja... kako sam vec rekla, Andja jede dok god ista ima u zdjelici a Toby kad mu se prohtije... malo gricne pa skakuce okolo, pa opet malo gricne i sve tako, a Andja gurne citavu glavu u zdjelu i nemice dok sve neoblize :) pojede i svoje i njegovo...

kako vi koji imate parove hranite ih? strah me da mi Toby neostane gladan...ionako je ko perce lagan dusha moja najsladja...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dHarma » čet sij 13, 2011 11:46 am

mmmmmm je napisao/la:kako vi koji imate parove hranite ih? strah me da mi Toby neostane gladan...ionako je ko perce lagan dusha moja najsladja...

Odvojeno :D
Imam slicnu situaciju Mia je uvek gladna, a Spajk svoju porciju raspodeli na ceo dan..
Prvo zatvorim Miu i dam im hranu, ostavim ih odvojene oko sat, dva i onda pustim Miu ali im sklonim posudice sa hranom i ratim ih nakon pola dana kad ih opet odvojim.. Znaci kad je Mia u kavezu.. I tako uvek svako pojede ceo svoj deo.. Probaj mozda upali :)

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » čet sij 13, 2011 12:24 pm

Ma nemam ih gdje zatvoriti kad rastvorim Tobijev kavez, a rastvorit ću ga radi Andjinog zapisavanja...jer dokle god imam zatvoren kavez u kuci andja ce pisati pokraj njega...kuzis? kako god okrenem samo sam sa jednim na dobitku... ili ce se hraniti a bit ce zapisavanja ili nece zapisavati ali bar ce Toby normalno jesti...

nemam kavez za Andju a ogradicu rusi ko od sale...eh da je Andja barem velicine ko Tobi, ali ja imam ZVIJER u kuci ;D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la mala_zečica » čet sij 13, 2011 12:53 pm

mmmmmm je napisao/la: Andja gurne citavu glavu u zdjelu i nemice dok sve neoblize :)

heeh tak ti i moj lungic... buba ima hranu u posudici dan dva...on si to rasporedi... i polako papa a voaj žderonja sve odmah slisti i traži još.. ima samo 2 kg a izgleda kao da ima 5!.. a ovo sa wc-om.. znam kako ti je... ja ih puštam van jednog po jednog.. pa prvo jedan obilježi pa drugi i tako u nedogled... tepin u hodniku više nije plav nego crven.. tamnosmeđi.. i šta ja znam kakav sve ne... a o nagaznim minama da i ne pricam..a u gajbicama imaju svoje kutove di obavljaju nuždu i nigdje više.... zloce jedne... onda znaju bit uredni... XD =)
proci ce ju to... do sada je bila sama pa mu želi pokazati da je to njen teritorij.. dobro je dok njega ne zažpricava... :zeko3:
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » sri vel 02, 2011 8:57 am

Pokušaj ti ovo za wc, a njemu ako možeš stavi zdjelicu s hranom na neko mjesto koje njoj nije lako dostupno :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » sri vel 02, 2011 13:31 pm

mala_zečica je napisao/la:proci ce ju to

E ja u ovoj nadi zivim dodinu dana :D :D :D :D
Ne da je nije proslo nakon sterilizacije, nego je gora posle nje. Ludaca dvesta posto (kada joj nesto ne fali zdravstveno).
Neznam da li ce proci ali mi se cini da su zenske totalne ludace kada su blizu muski! :zeko7: :zeko7:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » sri vel 02, 2011 14:25 pm

Simba sada su ok, on obavlja nuzdu u njen wc na balkonu (kao da bas iz nekog razloga ceka da ode tamo), a ona u njegovom kutnom koji stoji u dnevnom boravku (to je najsmjesnije, jer u njegov wc jedino moze stat njena guzica dok ostali njen dio viri vanka ;D )

Hranu mu ionako krijem u kaucu, jer prasica jedna pojede sve sta stigne... uvijek imam osjecaj da jadnicak nije nista jeo, pa mu dajem i iz ruke vecinom... ali imamo sada mali problem Andjine "lazne trudnoce"... jedna dan dobra-drugi luda... mazi se, jede, pije, sve ok, samo sto ponekad cupa dlaku sa stomaka... :rolleyes:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekoslav123 » sri vel 02, 2011 14:35 pm

nemam iskustva s tom laznom trudnocom,najbolje je pitati veterinara,ipak on zna :D
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » sri vel 02, 2011 17:18 pm

mmmmmm je napisao/la:(to je najsmjesnije, jer u njegov wc jedino moze stat njena guzica dok ostali njen dio viri vanka ;D )

Uslikaj je tako molim te :D :D da mi je to vidjeti

Za lažnu trudnoću mislim da nije frka, proći će je, a ako se nastavi možda ćeš morati razmisliti o sterilizaciji
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la bunnyema » sri vel 02, 2011 18:58 pm

joj tako je i ruckica, a ona je sama.. malo je zaljubljena, a drugi dan kao da pokusava izvesti beatbox i rezi i ne zeli se druziti.. i agresiva totalna.. a onda je opet slatka i mazila bi se..
tezak slucaj..

A di su slikice?
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » sri vel 02, 2011 21:21 pm

Budem ju slikala ovih dana cim mi vrate fotic, ali danas je ok sto se tice "lazne trudnoce"...necupa dlaku sa sebe vise, al cupa i dere tabure i kauc... ludaca :nowink:
Anby
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan