Ja imam podosta iskustva, na putu od 12 h kolima i 10 h vozom...
Sada zavisi kakav ti je zeko i sta mu prija.
Sto se tice kola, Krcko ih ne podnosi, makar na 10 min. tako da je put do Podgorice prvi put jedva prezive, gotovo mrtvog sam ga izvadila iz kaveza, nista nije ni jeo ni pio,niti imao kuglice. Samo je stavio glavu u wc i tako mlitavo polagano na oci mi umirao,a u pocetku bi zivnuo samo kada bismo malo stali

...
TAda sam se toliko uplasila da to ne mogu opisati, i nosila se mislju da ga ostavim i ne vracam za Bg jer ne zelim da ikada vise to prodje.
Posto smo u Pg bili mesec dana, zivnu je i bio super, tako da sam odlucila da idemo vozom,i probamo. Ima vise pogodnosti kada se ide spavacim kolima...
Proslo je super. RAzradila sam tehniku da budem na najvisocijem lezaju, stavim transporter iznad glave, na mesto gde stoje torbe i povremeno ga pusta... Bio je odusevljen...
Zadniji put sam se cak usudila da ga povedem u putnickom vagonu sa sedistima i sve vreme je mogao da se seta po istim da je hteo i koliko je hteo. Bilo je super...
Moja preporuka ti je, da ides vozom kad god mozes, i ne brines o grejanju, temperaturi itd.
Sto se tice prelaska granice, treba ti samo potvrda od veterinara kada krenes iz mesta iz kojeg kreces da je zeka zdrav i da nema prenosivih bolesti, sa tacnim datumom polaska,tj.prelaska granice.
U povratku moras uzeti istu tu potvrdu od veterinara iz mesta odakle se vracas, tj.gde si bila isto sa tacnim datumom polaska...