Spavanje kunića

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: Spavanje kunića

PostPostao/la kristinans » uto ožu 01, 2011 20:07 pm

Peka luduje cele noci a posle spava ujutru kada ja moram da ustanem i tako do posle podne,onda dremka,ranije je samo spavao poluotvorenih ociju a sada ih zatvori i spava trza se na nekih 20-tak minuta i onda kunja,dremka... i sve u krug :) I mene je zanimalo ovo koliko je normalno da spavaju...
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la iness8 » pon lis 31, 2011 12:05 pm

ja nikad nisam vidjela poo-a kako spava, a to je cudno jer je stalno u mojoj sobi. nikad nije ni lezao, jedino se scucuri u malu lopticu, glavu stavi na sapice, spusti usi i valjda drijema, ali nikad ne zatvori oci. jel to normalno?
iness8
Kunić
Kunić

PostPostao/la miro » pon lis 31, 2011 12:11 pm

Oni dosta spavaju preko dana.Ne možeš nekad skužit da spavaju,jer drijemaju otvorenih očiju,a nekad se samo kao,onesvijeste i žmire.To sam skužio uz mog zeca.Noću su aktivni dosta,a danju vole drijemati,što se uz tebe osjeća sigurnije,to će opuštenije spavati.Samo,ja ne kužim,moj Miro nekad trza šapama dok spava,onda moja cura paničari ;D Jel to normalno?
miro
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » pon lis 31, 2011 13:40 pm

Ma je :) ...to sanjaju pa im se sve drma i mice u snu :)...dobro neznam dal bas sanjaju,tko ce znati ali nesto se definitivno dogadja u toj maloj glavici dok spavaju :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ars » pon lis 31, 2011 17:22 pm

joj roflo ima svakakve drame u snu, nedavno sam ga uhvatila da mlati capama kao da kopa u snu, tko zna.. :blush: općenito počeo je spavati kao zaklan doslovno, na boku, izvaljen, oči mu se prevrnu, trbuh izbaci.. teško mu je :)
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » pon lis 31, 2011 19:30 pm

ars je napisao/la:joj roflo ima svakakve drame u snu, nedavno sam ga uhvatila da mlati capama kao da kopa u snu, tko zna.. :blush: općenito počeo je spavati kao zaklan doslovno, na boku, izvaljen, oči mu se prevrnu, trbuh izbaci.. teško mu je :)

kralj ;D ;D ;D Tako i Andja sve cesce u posljednje vrijeme, sve cetiri u zrak, zatvori oci i otvori usta... valjda godine :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vedi08 » pon lis 31, 2011 20:49 pm

duro u snu cisti sapice
izvali se na bok
i onda prvo jednom krene ko trcat u zraku i onda je krene lizat
idiot :D
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Flekicaaa » uto stu 01, 2011 7:53 am

vedi08 je napisao/la:duro u snu cisti sapice
izvali se na bok
i onda prvo jednom krene ko trcat u zraku i onda je krene lizat
idiot :D

ahhahahahahaha ma nemoj tako nije on idiot,znaš,nije ni njemu zgodno ;D
moja ljutka reži u snu :lud:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Cule » uto stu 01, 2011 8:25 am

Moj Cule toliko opusteno spava, da ponekad pomislim je li on uopste zec..mislim, zecevi su plasljive zivotinje, uvek na oprezu, ali jok i ovaj moj..taj ti je mrtav hladan i kad spava, spava.. ;D
Pisala sam vec kako voli spavati na meni i toliko se opusti da pocne da klizi.. :wub:
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la mirta » uto stu 01, 2011 8:26 am

svoje još nisam vidjela da spavaju :dragonn-ccc-e:
mirta
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la pupi » uto stu 01, 2011 10:36 am

...moj ima ritam svoj...preko tjedna ga nikad ne vidim da spava jer radim do 16h, a preko vikenda kad sam s njim 24 sata vidim ga da spava od 12-16h, i to se zavali na bok ko mrtvac...ako ja radim nesto po kuci tj lupam, onda otvori jedno oko i digne jedno uho u smislu "dobro sto je tebi-postuj kucni red" i nastavi dalje....a ako mi nesto tesko padne na pločice onda skoci ko oparen i pobigne ispod kreveta i tamo nastavi...i tocno u 16h se vrati nazad i počne rusvaj po kuci,skakanje,grebanje,ćišćenje,njušenje po svim prostorijama.... :zekoo10:
a preko noci ga nikad ne cujem,pusten je u kuhinji cilu noc ali nema zvukova...
:zeko3: :zeko3:
pupi
Kunić
Kunić

PostPostao/la miro » uto stu 01, 2011 12:43 pm

sanjita je napisao/la:Ma je :) ...to sanjaju pa im se sve drma i mice u snu :)...dobro neznam dal bas sanjaju,tko ce znati ali nesto se definitivno dogadja u toj maloj glavici dok spavaju :)

Hvala na odgovoru :wink:
miro
Zečić
Zečić

PostPostao/la Žgembo Žgembic » uto sij 17, 2012 3:38 am

:zekoo3: pozz ,imam zeku vec 4 dana,star je 2 mjeseca ,on je patuljasti kunic,malo je bi vragolast,doduse prvikavao se prva 2 dana... dok veceras to jeste sad sam ga stavila u torbu za pse koja je kupljena po mjeri za njega ,meku toplu i stavila ga sebi na krevet ,mrak u sobi samo malo laptop svijetli .. dok nisam pogledala žgembu koji nit mrda nit drnda,okice zatvorene,on na boku lezi ,ispruzen ,presjeklo me odma ...mislila sam na ono najgore . :zekoo4: medjutim malo ga pomilujem,njezno dotaknem i pocnem ga dozivati ,žgembo,žgembach on nista ja ga uzemem u ruke on progleda ali jedva ,stavim ga na sebe ...on normala ... :huh: prodje minut i ja ga opet pored sebe u torbicu stavim koja je siroka taman za njega da se rastegne ko vejiki :) on viri glavicom kroz otvor za glavu ,oci poluzatvorene pa i skoro zatvorene i na boku opet ,ja ga uzemem ,bas sam se prepala :omg: ,i stavim na parket joj on drnda zrnda ,kakni skkauce ... i ugasim svjetlo a bila sam ga upalila kad sam ga uzela iz torbe jer nisma vidjela sta je snjim .. evo ga sad u njegovoj kucici netsa brsti ... hoda... ljudi je li ovo normalno ??? :zeko10: stvarno sam ga na prvi mah zavoljela i ne mogu bez njega nikako ,kad sam van kuce momak preko skaypa gleda žgebu,ima video nadzor i tako ja u svakom trenutku znam sta je s njim ..ali ga ovakvog nisam vidjela .... pomozite !! :zekoo4: :zeko4:
Žgembo Žgembic
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » uto sij 17, 2012 10:53 am

Imam ja takvih "umrlih" punu kuću :) Normalno je. Vjerojatno je jedna opuštena beba koja vam vjeruje. Njima je udobno i lijepo spavati na boku, samo što neki to ne rade da ne bi otkrili trbuh koji je najranjiviji dio njihova tijela. Nema to veze s vlasnicima uvijek, neki su jednostavno plahiji po prirodi, neki opušteniji.

Glavica mu ne stoji čudno nakoso? Oka nisu zakrvavljena kad podignete kapak? Nema problema sa hodanjem, normalno se kreće i kontrolira korake (ne zapinje i ne glavinja okolo)? Ukratko sve je normalno osim toga što spava na boku? Ako da, onda nemate razloga za brigu.

Samo zašto kutija za psa, jel ima on svoju gajbu? Trebao bi imati svoju kućicu u kojoj će imati wc, sjenalicu, pojilicu i sve ostalo. Oni vole imati neki svoj prostor, a kako u prirodi žive u tunelima, najbolje im odgovaraju gajbe koje se gore pokriju još nekom dekicom pa fino imaju intimu i polumrak. Ja držim gajbu otvorenu uglavnom pa moji izlaze i ulaze kako se sjete. :)
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Žgembo Žgembic » uto sij 17, 2012 16:28 pm

Žgembo ima svoj apartman ,vjerujte mi ima sobu za jelo i druga polovica je za wc duzine 1 m onda na 30cm od kraja se nalazi topla prostorija,izbacena kao balkon u zgradi,ali sve je izjedna kucica je oblika slova T ... oblozena ,i jako topla za spavanja 30 cm sa 30 cm ... ima vrata kroz koja ulazi i izlazi ima krov kad je noc koji mu spustim a po danu je uvijek dignut ,da se moze igrat i vidjet vani :D,moja soba mu je igraonica ...radi sta hoce ... :D i stvarno mislim da je sretan i to pokazuje svojom razigranoscu... evo podne je i bas sam ga provjerila kako kazete ... glava je u normalnom polozaju ,skakuce ,mazi se sam dodje do mojih nogu i ja ga podgnem k sebi i on se sav opusti ... ali vidim mu lijevo oko u kojem ima krmeljinica i krmelja mu od juce i evo i danas nije krvavo .... Je li to neki problem ??? a torba je od supzve ,oblozena s ruckama ima rajfeslus na vrhu i sa strane rupu za glavu kroz koju on moze uci i izaci ,nije mu prevelka vec taman za njega ... kad hocu da je samnom da idemo negdje stavim ga u nju ,u njoj bas voli da spava :D znaci sto mi je tako na boku spavao to je ok ?? i da kako da ga naucim da ide na jedno mjesto za wc ? voli kakat po mojoj sobi ali ponegdjea i mokrit :dry: ali to obicno radi u kucici ,dosad se 2 puta popiskio na mene ,sto bas nije fino s njegove strane i to dok je skauto po meni i mazili se ... :zmirko: ali njemu je sve oprosteno ,je li imate neki tretman za tu naviku da ga pocnem trenirat ? il je rano i moram mu dopustit da sazrije jos koji mjesec pa da ga onda ucim ??? necu da ga tjeram ni na sta ... hocu da on za moju ljubav to uradi :zeko3: ali ako moram stisnut cu zube i pokusat ga natjerat (mami smeta to sto kakani svuda , jedino zbog toga bi ga za to samo volila dresirat ):blush: ... pozz od mene i Žgembe
Žgembo Žgembic
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan