Društvo mom Sivku

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Društvo mom Sivku

PostPostao/la Ivitza » sri sij 30, 2008 16:40 pm

pozdrav svima!!

Jedno pitanje.. Imam zeku nekih godinu dana i razmisljao sam da mu nabavim jos nekog zeku da si prave društvo, al koliko sam upućen tesko je izvedivo jer je već dosta dugo sam.
Konkretno me zanima dali je prestar da mu kupim zečicu odn, kak da izvedem to a da oboje ostanu čitavi :hm:

hvala na odgovoru,

Ivek
Ivitza
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » sri sij 30, 2008 16:42 pm

Imaš puno o upoznavanju, bilo bi super da je cura već odrasla..ova zekica već dugo treži dom, pa pogledaj http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=759

naravno treba njega kastrirati :wink:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » sri sij 30, 2008 16:56 pm

svakako njega kastrirati, da slučajno ne bi došlo do beba...a najbolje bi bilo da uzmeš curu koja je stara kao i on, to će biti puno bolje... :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Ivitza » sri sij 30, 2008 16:59 pm

Kiara je napisao/la:svakako njega kastrirati, da slučajno ne bi došlo do beba...a najbolje bi bilo da uzmeš curu koja je stara kao i on, to će biti puno bolje... :)

nisam najbolje upucen u sve to oko kastracije:) To je zecic koji nije bas ni previse miran, stalno trci, grize kavez. Na ruke gotovo da nece, barem ne meni :( odn, hoce, al kad se njemu da, sto je velika rijetkost.
Hoce se promjeniti nakon kastracije, izgubiti mozda tu svoju zivost :)?? jer preljepo ga je gledat kad skace i tvrdoglavo unistava tepih mom najmodavcu :D
gdje mogu obaviti tu kastraciju? hoce ga boliti :sad: ?
Ivitza
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » sri sij 30, 2008 17:04 pm

imaš tu sve o kastraciji http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=221

uglavnom ne promijene narav, možda neki prestanu zapišavati...ali da se ulijene ne-pogotovo ako dođe cura :)

kastarcija je obavezna jer se inače neće moći družiti, a onda neće biti sretni...

Od kud si? U Zg-u je najbolja vet. ambulanta Buba za kastarcije.

ps stavi nam slike zeke i :welcome:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » sri sij 30, 2008 17:04 pm

Ivitza je napisao/la:
Kiara je napisao/la:svakako njega kastrirati, da slučajno ne bi došlo do beba...a najbolje bi bilo da uzmeš curu koja je stara kao i on, to će biti puno bolje... :)

nisam najbolje upucen u sve to oko kastracije:) To je zecic koji nije bas ni previse miran, stalno trci, grize kavez. Na ruke gotovo da nece, barem ne meni :( odn, hoce, al kad se njemu da, sto je velika rijetkost.
Hoce se promjeniti nakon kastracije, izgubiti mozda tu svoju zivost :)?? jer preljepo ga je gledat kad skace i tvrdoglavo unistava tepih mom najmodavcu :D
gdje mogu obaviti tu kastraciju? hoce ga boliti :sad: ?

kastracija ga nikako ne može boljeti, jer se obavlja pod anestezijom...ništa se neće promjeniti nego samo njegovi hormoni... :)
tu imaš sve o kastraciji :)
http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=221

p.s.stavi nam njegovu sliku u moj zeko, da vidimo tu ljepotu :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Ivitza » sri sij 30, 2008 17:11 pm

Charlie je napisao/la:imaš tu sve o kastraciji http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=221

uglavnom ne promijene narav, možda neki prestanu zapišavati...ali da se ulijene ne-pogotovo ako dođe cura :)

kastarcija je obavezna jer se inače neće moći družiti, a onda neće biti sretni...

Od kud si? U Zg-u je najbolja vet. ambulanta Buba za kastarcije.

ps stavi nam slike zeke i :welcome:

Hvala na dobrodoslici :wink: :) slike zeke ce doci sutra, na poslu sam se registrirao, a nemam njegovih slika ovdje (bas sam neki) ..
a koliko vidim vi ste svi ovdje dobro upuceni u narav zeceva i sve to, nadam se da nece biti naodmet i da pitam o ponasanju.
Zanima me koliko je uopce potrebno uvoditi drustvo? na njemu nevidim nikakvo nezadovoljstvo, obozava trcati, vesel je, cim cuje da se ustanem iz kreveta odmah kao nespasen grize kavez. A najsmjesnije je kako voli bombone !! ne ove slatke, vec one za zeke.. cim vidi da uzmem vrecicu, dobro da nerazbije kavez :)
Legenda je.. doduse, volio bi da je malo vise raspolozen za ruke :sad: al opet, Sivko je Sivko :)
Iz Zagreba sam. Tako da ću uzeti u obzir ambulantu koju ste naveli :)
Ivitza
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » sri sij 30, 2008 17:17 pm

Puno su sretniji u paru, mislim nisu nesretni bez društva, ali opet društvo njihove vrste je nezamijenjivo :)

Ti bomboni koje spominješ jesu za kuniće, ali zapravo nisu zdravi jer sadrže previše šećera, rađe mu kao poslasticu daj brusnicu ili neki drugi komadić suhog voća

Ovo što neće na ruke, neka te ne brine, puno ih to ne želi :sad:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ivitza » sri sij 30, 2008 17:21 pm

Charlie je napisao/la:Puno su sretniji u paru, mislim nisu nesretni bez društva, ali opet društvo njihove vrste je nezamijenjivo :)

Ti bomboni koje spominješ jesu za kuniće, ali zapravo nisu zdravi jer sadrže previše šećera, rađe mu kao poslasticu daj brusnicu ili neki drugi komadić suhog voća

Ovo što neće na ruke, neka te ne brine, puno ih to ne želi :sad:

hvala lijepo na odgovorima, uzet cu u obzir sta ste rekli :wink: sve za dobrobit Sivka:) A pomirio sam se s tim da neće na ruke, al kad legnem na pod, njuska me, ide prema meni, al cim pomaknem ruku bjezi.. mora da je zato sto se boji da ga necu u kavez odnjet :wink:
Ivitza
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kiara » sri sij 30, 2008 17:23 pm

nisu ni moji htjeli na ruke, ali sam ih odmalena učila na ruke...ako neće, nemoj ga siliti...meni se nikada ne maze u rukama, nego na mjestu gdje njima to najviše paše... :)

p.s.oprosti...DOBRODOŠLI :) :welcome:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Ivitza » sri sij 30, 2008 17:26 pm

Kiara je napisao/la:nisu ni moji htjeli na ruke, ali sam ih odmalena učila na ruke...ako neće, nemoj ga siliti...meni se nikada ne maze u rukama, nego na mjestu gdje njima to najviše paše... :)

p.s.oprosti...DOBRODOŠLI :) :welcome:

hvala hvala :) na dobrodoslici. a gdje bi mogao uzet zeca za svog :) mozda neka preporuka gdje netko drzi, prodaje ili daje za udomljavanje?
vidim da je ovdje sve jako dobro up to date informirano, tak da mozda je dobro da pitam nekog tko je duze ovdje.
Ivitza
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » sri sij 30, 2008 19:38 pm

Evo Charile ti je dala link :wink:
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » sri sij 30, 2008 19:56 pm

ova zečica je jako krasna,a i sama se popne na drvo, ima i osam mjeseci, pa mi se čini baš taman :) ...svi koji daju kuniće su najčešće male bebe od 2 mj. tako da sumnjam da ima netko stariju bebu...ona cura iz oglasa je baš lijepa :)
ali ako si u stanu onda je bolje nemoj uzimati, jer se vidi da je ovo cura za van, da se penje na drvo....pričekaj još malo, uvijek se nađe neki zeko koji treba udomitelja(što je žalosno :sad: )

p.s.jedva čekamo slikice :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Ivitza » sri sij 30, 2008 20:01 pm

Kiara je napisao/la:ova zečica je jako krasna,a i sama se popne na drvo, ima i osam mjeseci, pa mi se čini baš taman :) ...svi koji daju kuniće su najčešće male bebe od 2 mj. tako da sumnjam da ima netko stariju bebu...ona cura iz oglasa je baš lijepa :)
ali ako si u stanu onda je bolje nemoj uzimati, jer se vidi da je ovo cura za van, da se penje na drvo....pričekaj još malo, uvijek se nađe neki zeko koji treba udomitelja(što je žalosno :sad: )

p.s.jedva čekamo slikice :)

hmm, nabavio sam slike, samo sto su malo velike:) 3 mb:) al je preljepi, sad cu ja naci nacin da resizeam picture pa da postavim.
a da, to je problem, u stanu sam i nema nikakve sanse da pustim vani :( i moj sivko je osudjen na stan, odn moju sobu, al dosta mu je:)
Ivitza
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kiara » sri sij 30, 2008 20:04 pm

onda je bolje nemoj uzimati, neka je uzme netko sa dvorištem, jer mislim da se ne bi navikla na život u stanu :/, bit će još zekana :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan