Hvala svima na savjetima i uzet cu ih u obzir..
Sto se tice predratora- moguca je jedino macka- lisice i psi ne. Zivim u centru grada i moje dvriste je ogradeno sa svih strana susjednim.
Jdan od razlga sto sam ih mislila iznjeti van je taj sto su oni sada u nasoj spavacoj sobi, a krevet je podignut uza zid (dragi se zrtvuje i spava na kaucu da bi zeke imali svoju sobu

).
Nakon svatova ja se selim u tu kucu, i spavaca soba nam treba- kao i ormari i sve ostalo sto tamo moramo unjeti i onda imam problem kud malce preseliti. Trenutno je jedina opcija hodnik- ali on je 2x2 m i ima 4 vrata- dakle nije bas ugodno.
Okolnosti su takve, iz razloga sto od ozujka pokusavamo dobiti dozvole za preurdenje potkrovlja gdje bi dobili jos 4 prostorije i jednu posebnu sobu samo za zekane- kako tu dozvolu jos nismo dobili tako smo sada ostali zakinuti za prostor.
To ce se sve rijesiti u slijedecih 6 mjeseci, ali do tada moram naci neko privemeno rjesenje za zekane.
Ova kucica mi se ucinila kao zgodan nacin da svojim misevim unesem i dasak prirode u zivot.
Tarra sto se tice povecanja "dvorisnog" prostora kucice- to se vrlo lako da povecati samo moram prvo izmjeriti dimenzije prostora gdje planiram smjestiti kucicu (uz zid garaze da budu zasticeni od vjetra).
Hvala za savijet o spustanju kucice da imaju prostora za zavlacenje- uzet cu to u obzir kad se budem dogovarala sa stolarom.
Krov mi se svida zbog straha od iznenadnih pljuskova a i kao zastita od sunca.
Zekane cu iznositi van u pocetku po par sati dnevno, a kasnije cu produljivati to vrijeme. Nocu cu ih unositi u kuhinju ili u hodnik tako da ipak budu zasticeni od nocnih lutanja macaka.
Kucicu cu zastiti sa svih strana zicom ili krovom, ali ne zelim ni da ih dode preplasiti.