FLAFICA NIJE DOBROOO HITNOOOO :(((((

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: FLAFICA NIJE DOBROOO HITNOOOO :(((((

PostPostao/la sanjita » sub pro 31, 2011 11:08 am

Jel imate tamo vi malt pastu negdje? kupi za macke ako nemate za kunice i ako nece milom onda silom jer cete opet imat problem...i ja bih joj dala Prodigest za normalizaciju probave sada....sijena mora jesti,kakvo sijeno imas,kupovno? uzmi domace,zec ti MORA jesti sijeno jer ce vam se opet ovo desit....sijeno je kao prirodna malt pasta. Tu ti pise sve o malt pasti i probioticima.
viewtopic.php?f=5&t=88
I molim te promijeni joj sijeno,probaj sa vise razlicitih vrsta,nesto joj se mora svidjeti...ili smanji unos ostale hrane inace cete opet imati istih problema.
I za svaki slucaj nabavi sto vise stvari mozes sa onog popisa protiv zacepa,pogotovo ako imas kunica koji ne jede sijeno jer se ovakve stvari desavaju obicno usred noci,blagdana i tako to pa da si mozes sama pomoci.Nije skupo a moze spasiti zivot.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Fiffy » sub pro 31, 2011 11:29 am

kod nas nema Prodigesta, Malt paste, Santaline i tih slicnih lijekova i pomagala za probavu... Ako neko od iskusnijih zna zamjenu za nesto od toga, neka napise...Ja bi ipak, cisto preventivno, kupila kapi za bebe protiv grcenja (espumisan) koji kosta nekih 5-6 km, jer ti mogu puno pomoci.
To za veterinare, nebih im ja vjerovala, jer jedan kaze ovako, jedan onako..Za baktrim prvi put cujem da se daje kunicu...U slucaju proljeva daje se Linex baby.
Kupi makar svjezi ananas da mozes dati ako dodje do zastoja kuglica..masiraj i cesljaj sto vise, i sijeno forsiraj
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la flafica » sub pro 31, 2011 11:41 am

.. ma jede ona sijeno, uvijek, nego sinoc nije htjela ali onda opet nije htjela ni svoju hranu.. sada ga jede malo i malo hrane jede..ananas sam negdje vidjela da se daje i iz konzerve a i ovaj obicni, pa ne znam koji da dajem i koliko da ga dam ? a espumisan da joj odma dam ili ako dodje do grcenja jer sad je ok ? i koliko kapi da joj dam u vodu ili spricom ? a ove stvari sa spiska cu def nabaviti ...
flafica
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sub pro 31, 2011 11:46 am

Flafica odi s rasspitaj u pet shop neki kod sebe barem za malt pastu za macke,nemoguce da nemate barem to. A anans je bolji svjezi od onog iz konzerve. Ostali ce ti napisati sto da nabavis od ovog ostalog.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la flafica » sub pro 31, 2011 11:57 am

a da li da to odma uradim ili nema potrebe nego da u pon nabavim te stvari ? strah me ako joj sad dam ananas da nece dobit proliv jer je sad kakica koliko toliko ok ?
flafica
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sub pro 31, 2011 13:49 pm

kupi svjedeno da imas doma ako ti zatreba..kupi aktivni ugljen, kompot od ananasa sa sto manje secera, sab simplex ili espumisan kapi (obavezno!) i sprice..nemoj nikako cekat do pon jer ako se nesto zakomplicira oni mogu uginuti do tad
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la flafica » sri sij 11, 2012 22:02 pm

samo da vam kazem da je flafica ok:) odmah 2. dan je pocela da papa sve :) sada je cesljam svaki dan, i nadam se da to nije previse? i posto je ne davno napunila 6mj da li sada mogu poceti da joj dajem drugu hranu osim njene standardne i sijena ? i sta da joj dajem tacno za pocetak da joj ne bude nagla promjena ? stavila bi sliku njenu da je vidite ali ne znam kako, uglavnom hvala vam puno i volimo vas ja i flafica kojoj ste spasili zivot :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3:
flafica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » sri sij 11, 2012 23:05 pm

ja cu samo dodati, da ide veljača u susret i da se tada linjaju cudo jedno... tako da pripazi pogotovo to vrijeme, taj drugi mjesec... moji su vec poceli a nije ni sredina prvog mjeseca, vec im u cupercima ispadaju dlake, od koje se mogu za tili cas zacepiti... ak je tako mala imala problema sa zacepom, mislim da bi trebala je doslovno SVAKI DAN doooosta cesljati... :wink:

a za povrce joj davaj jedno po jedno, npr. grancicu -dvije persina svaki dan par dana, pa ako vidis da su kuglice ok, onda predji na radic, list-dva svaki dan, tako isto par dana, pa ko je i to ok, onda malo mrkvice svaki dan 4-5 dana uzastopce, i sve tako... ako primjetis da od nekog povrca ima mekanu kakicu ili proljev nedaj boze, nemoj joj je vise davati...

takodjer zekani vole bilje, trputac, mladu pšenicu, maslačak...

uglavnom uvijek imaj na umu, ako počne jesti sijena manje nego inace onda smanji ostalu hranu koju joj dajes (suhu i povrce)... sijena mora jesti koliko ga je i jela, u neogranicenim kolicinama...
Anby
Super Zek
Super Zek

FLAFICA OPET NIJE DOBRO :(((

PostPostao/la flafica » sub vel 18, 2012 13:55 pm

Ljudi, ja ne znam sta joj je opet, redovno sam je cesljala, i nije zacep, ali jako su joj mala govanca skroz skroz mala i ne pije vodu i ne jede svoju hranu koju uvijek jede :( malo sijena uzme i to je to.. ne izgleda mi bolesna kao prosli put, trckara igra se sa loptom ali skoro vec dva dana ne pije vodu i ne jede nista:( ? sta joj je ????? :(((((((((
flafica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lilo » ned vel 19, 2012 9:14 am

začep ,sigurno! nije izbacila svu želućanu dlaku još....ponovi anti-začep th!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la flafica » sri vel 22, 2012 21:39 pm

..vodila sam je veterinaru i pregledao je i dao mi u spricu neku tekucinu da joj dajem u vodu ali ona uopce ne pije vodu a strah me da veterinar ne zna dobro procijeniti sta joj je :(((( ne jede nista osim sijena malo svog i malo skroz malo svoje grane, juce je malo mrkivce jela, ja joj dala persun i cele korijen ne jede ali zelenilo da.. ne znam sta da radim ? kaki i piski ali malo s obzirom da nista ne jede??????? :omg: :omg: :omg: :omg: :omg: :sad: :sad: :sad: i kakko ovdje da postavim novu temu ? ne da odg na ovo nego da postavim temu ? nigdje sa strana mi ne pise nova tema samo pise post reply:)?
flafica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » sri vel 22, 2012 21:46 pm

kad u udjes u npr. rubriku "Zdravtsvene rasprave" imas na vrhu "New Topic"... otvoris to i pravis novu temu...

poslusaj Lilo, primjeni ponovo antizacep terapiju! neznam sta ti je vet dao, ali vecina ih nezna jos puno toga o zekanima, tako da nemoj cekat i gledat sta ce bit s njom vec reagiraj odmah, i pusti nove teme, idi lijeci zekanicu... ako nece da jede/pije, hrani je na spricu, neznam koliko je stara zekanica, ali protiv zacepa ide i komadic banane, sok od ananasa... guraj joj sijeno pod njusku, "dosadjuj joj" sa sijenom, MORA nesto gricnuti sijena, i sijeno joj pomaze da izbaci nakupljenu dlaku
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la flafica » sri vel 22, 2012 22:59 pm

ona ima 7 mjeseci, i jede ona sijeno, ali to je jedino sto jede, kad je gladna ode pojede malo sijena, i nekada uzme malo svoje hrane i to je to.. nije bas da nista apsolutno ne jede, ali skroz malo, ni blizu koliko je jela.. :( tako da gricka ona sijeno, juce je pojela pola mrkve.. ali vodu nikako ne pije, i kaki ona nije zacep, ali manja su govanca nego inace, jer manje i jede, niko ne konta sta joj je :((
flafica
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet vel 23, 2012 16:39 pm

..buduci da jede samo zeleno moguce je da ima probleme sa zubima..ako je vecina sto pojede zeleno onda nema toliko potrebe za vodom..svakako bi trebalo pregledat zube..od kuda si?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la flafica » čet vel 23, 2012 21:38 pm

..jede sijeno, svaki dan po jednu mrkvicu joj izrezem, usput da pitam smije li jesti svaki dan mrkvu ? i ponekad gricne malo celera i svoje hrane, vodu uopce nije okusila od nedjelje:( u sprici mi je lijek, drugu nemam pa ne znam kako da joj to gurnem u usta? sta ako pljune ? da je uhvatim i samo istisnem to u usta? tog lijeka ide 0,5 ml na recimo pola one njene bocice vode.. tako da ne mogu ja to istisnuti sve odjednom u njena usta:(( iz tuzle sam i puno sam zabrinuta:( ne znam koliko ce jos moci bez vode:(
flafica
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan