Zečeki u prirodi

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Zečeki u prirodi

PostPostao/la Kiara » uto stu 11, 2008 23:11 pm

Nisam bila sigurna gdje bih stavila ovu temu,pa sam je ovdje stavila..slobodno je premjestite ako ovdje ne spada :)
Kako sam NOru vodila na kanal,u prirodu,zanima me da li smijem odvesti zečeke tamo,naravno imali bi transporter,tako da se osjećaju sigurnije,imam vodilice,pa bi bili na vodilicama,i ponijela bi neku staru dekicu da prvo po tome gaze,pa kasnije po travi...
E sad zanima me da li ih smijem odnijeti tamo,ili ipak ne,zato što tamo puno drugih životinja šeće,i da im to ne bi bio šok ?
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » sri stu 12, 2008 8:25 am

Ne bi ih baš vodila tamo. Kao što kažeš previše životinja tamo šeće. Mogu svaštas pokupiti, a ne daj bože da ih netko dohvati... Zar nemaš dvorište? Čini mi se da imaš
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anek » sri stu 12, 2008 8:28 am

Ja mislim da je divno odvest ih prirodu, ali onada to moras radit cesce da se priviknu i pocnu uzivati. A opasnost od buhica i takvih stvari sa drugh zivotinja uvijek su moguce..al ak cemo tako gledat onda ni peseke nebi trebali vodit u setnju. :nowink:
evo moje iskustvo...ja sam Čuftu prvi put stavila u dvorište sa njenih 6 mj. ,nisam ranije jer je bila zima. osiurala sam dvoriste da mi pesonja ne ude i donjela ju s transporterom van . Cim je izasla istim je putem odjurila natrag u sobu(ja sam bila ocarana,jer nikad nije bila izvan mog stana i nisam mogla vjerovat da zna put natrag u sobu)..Pa sam ponovo po nju pa van i tako par puta...onda sam vrata zatvorila pa si je legla pred njih..iduci dan je vec šprintala po travi ko luda i bila je presretna ;D
I obožava maslačke :P
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » sri stu 12, 2008 9:50 am

zeko Simba je napisao/la:Ne bi ih baš vodila tamo. Kao što kažeš previše životinja tamo šeće. Mogu svaštas pokupiti, a ne daj bože da ih netko dohvati... Zar nemaš dvorište? Čini mi se da imaš

Ok neću onda :)
Imam dvorište,ali ne mogu ih puštati bez svoga nadzora i još uz Noru...a i moja škola...a kad ih pustim,nema više nikakve šanse da ih ulovim,jer se zavuku među razne stvari...u planu imam da im ogradim dio ograde,i imali bi kućicu,pa će tamo biti...a trenutno su samo pušteni u kući.. :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » sri stu 12, 2008 13:11 pm

Anek, naravno da je divno kada su u prirodi. Rekla sam Kiari da je bolje da ih "šeće" po vlastitom dvorištu, nego po djelu prirode gdje šeće mnogo drugih. Nema ljepšeg nego kada zeko veselo skakuće po livadi :)

Kiara, super je to sa ograđivanjem dijela dvorišta :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anek » sri stu 12, 2008 14:18 pm

nisam znala da ima dvorište...a i pisala sam poruku u isto vrijeme kad i ti tako da nisam vidla sto si napisala dok nisam svoju vec poslala :)
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » sri stu 12, 2008 14:21 pm

Ima Kiara dvorište, ali ga mora malo prilagoditi zvekanicama :) :) :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » sri stu 12, 2008 21:15 pm

zeko Simba je napisao/la:Kiara, super je to sa ograđivanjem dijela dvorišta :)

Mislila sam prvo ispod terase,da mogu biti vani i kada kiša pada,jer to se ne bi smočilo..a terasa je fkt ogromna..ali opet žao mi je,jer tamo nema trave..pa ne znam da onda bolje negdje drugdje..naravno i ispod terase bi imali svoju kućicu i razne prepone,da preskaču :D
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Re: Zečeki u prirodi

PostPostao/la malena1 » čet stu 13, 2008 16:37 pm

Kiara je napisao/la:,imam vodilice,pa bi bili na vodilicama,i ponijela bi neku staru dekicu da prvo po tome gaze,pa kasnije po travi...

kunici nisu psi da ih se vodi u setnju i jos sa vodilicama :omg:
mogu se uplasiti od nepoznatog, pokusat pobjeci, pa se objasit od povodac, svasta se vec dogodilo.
za kunica koji zivi cijelu godinu u stanu/kuci sada nije vrime da ide van. on nema toliko debelo zimsko krzno, moze se razbolit od hladnoce. a i da je drugo godisnje doba, na takvoj livadi moze svasta da pokupi. buhe su jos najmanji problem, veca je opasnost da pokupi neke parazite kao npr. gliste.
malena1
Kunić
Kunić

PostPostao/la Bibi » čet stu 13, 2008 16:53 pm

Mi smo Bicu vodili vodilicom kod babe u velikom dvoristu, nije bilo nikakvih problema, samo moras da budes spremna da veeeoma brzo trcis kad i on, da se ne bi zadavio. Nikad ne bih preporucila 2 ili vise kunica odjednom u setnji na vodilicama, jer mogu da se rastrce na suprotne strane i sl. pa svasta bude. Takodje mislim da ne bi trebalo da se izvode u neogradjen prostor, tako se osecaju manje sigurno, pogotovo ako nikad nisu bili tu. I sto kaze malena1, mogu se zadaviti ako ne pazis, plase se ptica, mirisa drugih zivotnja, nepoznatih zvukova i sl. i mogu da potrce iznenada da bi se sakrili.

I nakon setnje obavezan je pregled krzna, ociju, nosa... da nije nesto skupio.
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

Re: Zečeki u prirodi

PostPostao/la Kiara » čet stu 13, 2008 19:46 pm

malena1 je napisao/la:
Kiara je napisao/la:,imam vodilice,pa bi bili na vodilicama,i ponijela bi neku staru dekicu da prvo po tome gaze,pa kasnije po travi...

kunici nisu psi da ih se vodi u setnju i jos sa vodilicama :omg:
mogu se uplasiti od nepoznatog, pokusat pobjeci, pa se objasit od povodac, svasta se vec dogodilo.
za kunica koji zivi cijelu godinu u stanu/kuci sada nije vrime da ide van. on nema toliko debelo zimsko krzno, moze se razbolit od hladnoce. a i da je drugo godisnje doba, na takvoj livadi moze svasta da pokupi. buhe su jos najmanji problem, veca je opasnost da pokupi neke parazite kao npr. gliste.

Vidim da nisi upoznata s mojom pričom...moji zečeki su ti koji žive vani ljetom,proljećem,jer je njima ljepše tako,kao i svakome zečeku...čitavo vrijeme su vani u dvorištu,uz moj ili nečiji drugi nadzor,a samo preko noći u kavezima...kunići nisu psi,ali ljudi koji žive u stanu vode svoje kuniće u parkove na vodilicama...ja imam dvorište,ali kako je preseljeno sve više i više stvari,strah me uopćepustiti ihviše da im se ne bi nešto dogodilo...podvodac ide oko tijela,koji su za manje i sitne pse,tako da mislim da se ne bi mogli objesti i uz moj potpuni nadzor(a i stvarno ne znam kome se išta dogodilo,osim da bi se dogodilo onima koji bi ih sezali negdje),hladnoća kod mene još nije,ja sma još uvijek u kratkim rukavima vani,kao i svi drugi,osim iuzetaka kada pada kiša pa malo zahlada,a takvim danima ih ofca ne bi vodila....još nisam sigurna da li bi se prepašli nečega(za to služi transporter u koji uvijek mogu "pobjeći")...a i ne bi ja njih šetala na vodilicama...kao šo si rekla nisu oni psi...a i zato sam pitala radi bolesti da li je bolje ne voditi ih onamo,na koje pitanje mi je zeko simba lijepo odgovorila..ništa više ne tražim.. :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » čet stu 13, 2008 19:56 pm

Bibi je napisao/la:Mi smo Bicu vodili vodilicom kod babe u velikom dvoristu, nije bilo nikakvih problema.

Upravo to =)
Nkada ih nisam vodila na vodilicama,osim jednog jedinog puta kada sam ih izvela van,nije bilo problema,ali nisu imali kratke one vodilice,nego one dugačke,koje su lagane(a ne one teže za pse)..i više ih ne kanim upotrijebiti...htjela sam ih tamo odfurati,jer vidjela sam da ljudi vode zečeke u parkove,a tamo također šeću mačke i drugi psi...a moji zečeki ne vole biti pušteni u kući,jer roditelji kao roditelji ne daju da šeću po kući,makar su u mojoj sobi svaki dan,dok ne mogu biti vani....a moji zečeki su ti zečeki koji su naučeni na potpunu slobodu...
Ne znam d ali bi se preplašili ptica ili mačaka,jer kada su vani auti prolaze pored dvorišta,oni mirno leže na travi i ne mrdaju..kao i ptice koje slušaju svakodnevno..a mačke..žive već sa dvije..tako d asumnjam da bi se preplašili(iako na kanalu nikada nema mačaka,a kada bi se psi približavali,naravno d abi zečeke uzela u svoje ruke i odmaknula se daleko dok ne bi prošli...
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » čet stu 13, 2008 19:57 pm

Ne smatram se neodgovornom osobom,smatrala bi se jedino kada ne bi pitala one koji su puno više iskusniji od mene,nego kada bi ih samo donijela tamo,zar ne? :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bibi » čet stu 13, 2008 21:19 pm

:iagreee:

Inace, moj Bicko se plasi kad proleti avion ili neka ptica, na to sam mislila :)
A opet ne mora da znaci, svako poznaje svog ljubimca, neki se ne bi plasili necega cega se plase drugi i obrnuto :D
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » čet stu 13, 2008 21:45 pm

E, da avione nisam napomenula,zračna luka je jako,jako,jako blizu..tako da kada slijeće,je avion dosta blizu i dosta se čuje...ali ni ne trzaju..ništa.. :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan