Otvaram temu sa nadom da će se javiti ostali vlasnici ovnolikih i podele svoja iskustva o njihovom ponašanju jer me strah da će se povrediti uz svu moju pažnju i nadzor koji ima.
Pre svega, on je izuzetno aktivan, njegovi odmori u toku dana ne traju duže od 10 minuta, maksimalno je znatiželjan, a nema strah od bilo čega, toliko da kada neko pozvoni na vrata on trči da dočeka goste

Juče sam ga zatvorila u kupatilo na, bukvalno, 5 minuta, da očistim drvene pelete koje je prosuo po kavezu. Za tih 5 minuta sam ga dva puta skidala sa veš mašine

Bilans njegovih nepodopština: dva puta završio u WC šolji (sada zatvaram vrata od kupatila, ne samo zbog toga), jednom uskočio u kadu, jednom na rub kade, dva puta završio na gornjoj cevi od radijatora, sinoć pokušao da skoči na radijator koji je zaobljen, penjanje na sto u trpezariji, korpu za veš i kavez je uobičajena pojava. Grize frižider, radijator, kantu za smeće, staklo na balkonskim vratima i metalnu lajsnu na podu, metalno postolje od lampe, veliki ionizator

U suštini je jako mazan, ali samo pod uslovima koje on odredi

Obožavam ga što je tako lud, ali me stvarno strah da će se povrediti jer je nemoguće imati ga na oku svaki minut, a inače je pušten svo vreme kada sam kući, zatvoren je samo noću.